Economic Local

Afacerista Petronela Ștefan vrea să modernizeze trotuarele din comuna Tomești! Primăria a mărit valoarea contractului

Publicat: 17 iul. 2020
Afacerista Petronela Ștefan vrea să modernizeze trotuarele din comuna Tomești, în cadrul unei asocieri cu altă firmă
Afacerista Petronela Ștefan vrea să modernizeze trotuarele din comuna Tomești

Afacerista Petronela Ștefan vrea să modernizeze trotuarele din comuna Tomești. Participă la licitația pentru modernizarea trotuarelor din comună. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 400.000 euro. Lis Affair SRL a încheiat contracte și cu alte comune

Afacerista Petronela Ștefan vrea să modernizeze trotuarele din comuna Tomești. Prin societatea Lis Affair SRL, tânăra a participat la licitația organizată de Primăria Tomești pentru modernizarea trotuarelor. Procedura a fost anulată de mai multe ori din lipsă de participanți. Proiectul este finanțat prin fonduri europene. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.923.847 lei, fără TVA, aproape 400.000 euro. Valoarea a crescut cu 100.000 euro față de licitațiile trecute. Lis Affair a venit în asociere cu societatea Total Proiect SRL, condusă de Gabriel Lucian Ivascan. Oferta celor două societăți se află în perioada de evaluare financiară. Lis Affair a prins contracte și în alte comune din județul Iași

Afacerista Petronela Ștefan vrea să modernizeze trotuarele din comuna Tomești, pentru reducerea accidentelor din zonă

Conform proiectului, Primăria Tomești intenționează să modernizeze tronsonul de pe DN 28 (Iași – Albița), de la kilometrul 83 la kilometrul 85.

„Comuna Tomești este amplasată pe DN 28 Iași – Albița, drum național cu un trafic foarte ridicat, care face legătura cu Republica Moldova. În prezent, pe porțiunea dintre sala de sport și Primăria Tomești nu există amenajat niciun trotuar, astfel încât anual se întâmplă accidente rutiere soldate chiar cu decesul pietonilor. Circulația pietonilor între sat Tomești, cartierul de blocuri, și zona Tomești Sat cu primăria se desfășoară pe marginea DN în următoarele condiții: nu există nicio amenajare pentru circulația pietonilor; pe timp ploios, din cauza noroiului, precum și iarna, din cauza zăpezii, pietonii sunt efectiv obligați să circule pe partea carosabilă”, se arată în descrierea situației actuale.

Primăria Ciortești a lansat o licitație pentru modernizarea drumurilor cu aproape 1,2 milioane euro

Și Primăria Ciortești, din județul Iași, a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Prevederea bugetară este de 5.657.887 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Conform proiectului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, a mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în caietul de sarcini. Porțiunea de drum are 3,9 kilometri.

Adauga un comentariu