Titlurile zilei

Afaceristul Adrian Acostoaiei a dat o țeapă de 10.000 euro Consiliului Județean Iași! Și-a băgat firma în insolvență ca să nu dea niciun ban – GALERIE FOTO

Publicat: 05 mai 2022
Afaceristul Adrian Acostoaiei, Mănăstirea Golia și turnul de la intrarea în mănăstirea din municipiul Iași
Adrian Acostoaiei a dat o nouă țeapă Consiliului Județean Iași, căruia trebuia să-i plătească 10.000 euro în contul unui contract neonorat

Afaceristul Adrian Acostoaiei, consilier județean, a ajuns să fie dator vândut tocmai instituției pe care o reprezintă. Adrian Acostoaiei a fost obligat de instanță să achite circa 10.000 euro Consiliului Județean Iași, în baza unui contract pe care nu l-a onorat. Urmărit și de alți creditori pentru a nu achita datoriile, Acostoaiei a cerut insolvența propriei firme

O nouă țeapă dată de omul de afaceri Adrian Acostoaiei unei instiuții publice, anume Consiliului Județean (CJ) Iași. Consilierul județean ex-PMP, Adrian Acostoaiei, a încheiat un contract cu instituția în urmă cu mai mulți ani, în contul unor servicii de publicitate pentru promovarea proiectului de reabilitare a Ansamblului Mănăstirii Golia din zona Târgu Cucu. Contractul a fost încheiat în timpul mandatului lui Maricel Popa, fostul președinte al CJ Iași. Totuși, Ad Media Group SRL, firma lui Adrian Acostoaiei, nu și-a onorat obligațiile și a fost dată în judecată de forul județean. Pentru a se proteja, Acostoaiei a trecut firma pe numele mamei, Eleonora, la vremea respectivă.

Țeapă dată de Adrian Acostoaiei la CJ Iași

Consiliul Județean Iași a avut un contract de prestări servicii cu Ad Media Group SRL pentru promovarea proiectului de reabilitare a Mănăstirii Golia. Firma lui Adrian Acostoaiei a prestat serviciul de publicitate cu întârziere, iar CJ Iași i-a impus și penalizări de întârziere. Pentru că nu a plătit, CJ Iași l-a dat în judecată. În baza sentinței civile, instanța l-a obligat să plătească 48.310,62 lei (9.779 euro), reprezentând doar penalitățile de întârziere. La finalul anului trecut, după finalizarea proiectului de reabilitare, CJ Iași a predat ansamblul mănăstiresc Mitropoliei Modovei și Bucovinei.

A fentat datoria! Acostoaiei și-a băgat firma în insolvență

Și totuși, CJ Iași nu a primit niciun ban, tocmai pentru că Adrian Acostoaiei a avut grijă să ceară insolvența firmei Ad Media Group SRL. Firma lui Acostoaiei a cerut insolvența în 2019, cererea fiind aprobată de către magistrații de la Tribunalul Iași. În aceste condiții, CJ Iași nu și-a mai primit banii datorați de firma consilierului județean. Mai mult, CJ a fost nevoit să se înscrie la masa credală, alături de alți creditori, pentru a-și recupara banii. Astfel, s-a ajuns ca mai toți creditorii firmei acestuia să stea la rând pentru a putea să-și recupereze datoriile.

Mama lui Adrian Acostoaiei, printre creditori! Datorii de 500.000 lei

Printre creditori se numără și Direcția Generală Economică și Finanțele Publice Locale, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași. Ba chiar, printre creditori apare și mama sa, Elenora Acostoaiei. De altfel, pe numele acesteia a fost trecută firma în anul 2016, tocmai pentru ca Acostoaiei să fie acoperit în alte situații. Acum, printr-un subterfugiu, Acostoaiei și-a înscris mama la masa credală, pentru a căuta ca banii să rămână în familie.

Totuși, trebuie cercetat și cum s-a ajuns ca firma lui Adrian Acostoaiei să încheie un contract tocmai cu instituția la care acesta este consilier județean. În acest caz, inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) ar trebui să se autosesizeze.

Datoriile firmei Ad Media SRL sunt de 500.000 lei (100.000 euro), fără posibilitatea de a fi recuperate, iar creanţele bugetare reprezintă în jur de 290.000 lei. Totuși, la masa credală s-au făcut solicitări pentru 1,8 milioane lei (365.000 euro), semn că datoriile acestuia sunt enorme.

Adrian Acostoaiei: „Habar n-am, habar n-am”

Gaura dată CJ Iași nu este singura făcută de Adrian Acostoaiei. Prin firmele sale, acesta vinde produse de patiserie fără a avea vreo autorizație, în mai multe zone din municipiul Iași. Avizele pentru funcționarea unor puncte de lucru deschise în municipiu sunt expirate de ceva vreme. Și totuși, afacerile consilierului județean încă funcționează fără mari probleme. Consilierul județean ex-PMP nu a dorit să explice cum s-a ajuns să fie penalizat de CJ Iași.

„Nu am nicio problemă cu acel dosar. Habar n-am despre ce e vorba, habar n-am!”, a spus Adrian Acostoaiei.

Țeapa dată de Adrian Acostoaiei celor de la CJ Iași nu este și singura pe care acesta o are în ultimii ani în oraș partenerilor de afaceri.
Comentarii
 • Se strânge chinga Adițule,dosarele sunt pregătite,tu ești pregătit de bulău și recuperarea creditelor?
  Sau o bagi la pușcărie pe maică-ta,ordinarule?

 • Dar de ce publicitate la Acostoaie? Unde facea publicitatea? Pe gardul Mitropoliei? Avea ziar, radio, ceva ?Sa plateasca si cine i-a dat contractul .

 • Pătrică, da ce tare te-a supărat Aditzu! Crezi că toate aceste articole te salvează să rămâi membru PMP?

 • Nu mai aruncați cu minciuni la adresa acestor oameni! Cunosc Fam Acostoae, este o familie de oameni corecți! Rusine

 • Movilă nu mai cheltui banii pe articolele lui Acostoaie, mai bine plătește pensia alimentara! Copilul ăla nu este vinovat!

 • Și pe mine m-au dat ieri in ziar cu casa mia, la mine nu au nimerito! Deci sunteți o publicație care reacționați la îndemnul lui Grămadă!

 • Acest domn este unul de cuvânt, un om care ajuta oameni, îl cunosc pe tatăl lui, un om cu mare caracter. Nu mai împroșcați cu mizerii că nu merită!

 • Daca pana acum cateva luni nu stiam cine este personajul din articol, acum mananc la restaurantul lui si mancarea chiar e gustoasa. Daca mai sunt 10-20 de oameni ca mine care o sa mearga sa verifice ce scrieti o sa il faceti in doi trei ani, milionar, nebunilor !!! Voi stiti cat costa promovarea unui om ?

 • Articole plătite, bine că il tine chinga pe Movilita, focu il arde la Poponet si el are grija lui Acostoaie

 • Numai prostii, minciuni, pana acum era bun, acu că fostu deputat s-a supărat scorniti toate rahaturile. Rusine

 • Movilă de când a venit la primărie se crede primarul Iasului, Chirica, ai grija la ăsta ca te face în sânge! Vrea să-ți ia locul!

 • După ce te-ai lins pe degete de mâncarea lui Aditzu acum vrei sa l faci vinovat pentru toate prostiile tale? Mocirlă ce ești!

 • Același prost sub alte nume scrie mesaje.
  Bă tolomacule fii atent la exprimări că te deconspiri.
  Alege și tu mai adi niște oameni care sa te reprezinte frumos, nu toți guițarii.
  Poftă mare la păpat…

 • Știe toată lumea Petrica ca îți plăcea mâncarea și banii lui, acuma îl ai pe Briaur, doamna Briaur, câțiva copii prin oraș, nu îți este Rușine?

Adauga un comentariu