Economic Local

Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești! A semnat un contract de 8,5 milioane euro pentru asfaltarea drumurilor din localitate

Publicat: 02 iul. 2020
Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești, după ce a semnat un contract de 8,5 milioane euro pentru modernizarea drumurilor.
Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești

Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești. A semnat un contract de 8,5 milioane euro pentru modernizarea drumurilor din localitate. Aproape 40 de kilometri de drum vor fi reabilitați. Proiectul este finanțat din Fondul de Dezvoltare și Investiții

Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești. Recent, Primăria din localitate a finalizat licitația pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări în cadrul obiectivului „Modernizare drumuri de interes local”. Comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de societatea Daroconstruct SRL, condusă de afacerist, este câștigătoare. În consecință, a fost semnat contractul în valoare de 8,5 milioane de euro, fără TVA. Proiectul presupune asfaltarea drumurilor pe o lungime de 38,3 kilometri. Comuna Golăiești se află la intersecția a două drumuri județene : DJ 249 dinspre Victoria spre Ungheni – Iași și DJ 249A dinspre Iași spre Ungheni – Iași. Proiectul este finanțat din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Este una dintre cele mai mari sume primite de o comună din județul Iași, pentru proiecte de infrastructură.

Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești. Valoarea contractului este cât cifra de afaceri pe un an

Valoarea contractului este importantă pentru societatea controlată de afaceristul Giani Canschi. Banii ce urmează să fie încasați din asfaltarea drumurilor din comuna Golăiești ating nivelul cifrei de afaceri a firmei pe un an. Conform ultimelor date disponibile, firma de construcții Daroconstruct SRL a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 35,1 milioane lei. Profitul a fost de 1,4 milioane lei, datoriile de 11,3 milioane lei, cu un număr de 151 angajați. Afaceristul mai deține societățile Geprocon SA, Zanolli SRL, Siraj Bucium SRL, Anomis Company SRL, Mecanica Bucium SA și Sagana Investment SRL.

Drumurile din comuna Golăiești sunt în stare avansată de degradare și pun în pericol viața conducătorilor auto

Afaceristul Giani Canschi a dat lovitura în comuna Golăiești, dar va avea multe bătăi de cap. În acest moment, drumurile din comună sunt în stare avansată de degradare.

„Analizând necesitățile comunității privind starea drumurilor aflate în administrarea Comunei Golăiești, se consideră prioritar pentru asigurarea cadrului de dezvoltare economico-comercial al acesteia. Structura rutieră actuală este una improprie traficului auto și a circulației pietonale. Circulația vehiculelor și autovehiculelor se desfășoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiții minime pentru viața și activitatea locuitorilor. Starea precară a drumurilor influențează negativ viața și activitatea locuitorilor. Drumurile se prezintă la nivel de balast și pietriș amestecat cu nisip și parțial cu pământ”, se arată în caietul de sarcini.

În comuna Golăiești se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor, în timp ce alte primării abia organizează licitațiile

Recent, Primăria Ciortești a programat pe data de 15.07.2020 o licitație pentru modernizarea infrastructurii rutiere, fiind vizată o porțiune de 3,9 kilometri de drumuri. Autoritatea contractantă a stabilit o prevedere bugetară de 5.657.887 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, al mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Comentarii
  • cu cine mai imparte malaiul, ca primarul acusi se duce acasa ?, sau a facut aranjamentul cu altcineva? bizdiga mare hot, tupeist si prost pe deasupra, a ajuns la nivelul de la care a plecat, asta e valoarea lui.

  • celelalte strazi tot el le-a asfaltat,cu materiale de cea mai „buna”calitate……..tot cu primarul asta.mare consgtructor de drumuri e si asta

Adauga un comentariu