Titlurile zilei

Afaceristul Ionel Budeanu a rămas cu buza umflată! Blocurile cu 10 etaje din zona Poitiers au fost respinse. În pandemie a vândut de 2 milioane de euro

Publicat: 30 iul. 2021
Terenul de peste 5.000 de metri pătrați situat pe bulevardul Poitiers, din municipiul Iași
Dezvoltatorul Ionel Budeanu a vândut apartamente de 2 milioane de euro, dar nu reușește să construiască pe bulevardul Poitiers. Arhitecții au respins proiectul

Nepotul fondatorului Coseli vrea neapărat să construiască pe bulevardul Poitiers din municipiul Iași. Blocurile cu 10 etaje ale dezvoltatorului Ionel Budeanu nu au fost aprobate de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice. Era ultima etapă înainte de cea de autorizare

Probleme pentru dezvoltatorul imobiliar Ionel Budeanu, nepotul fondatorului Coseli, Ioan Budeanu. După ce Primăria Iași i-a aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru edificarea unui complex de locuințe colective pe bulevardul Poitiers, nr.10, trebuia să mai treacă de un singur hop ca să ajungă la etapa de autorizare: Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI). Numai că, la ultima ședință a Comisiei, organizată recent, proiectul inițiat prin societatea Styl Imobil Company SRL a fost respins. La un moment dat a fost invocată o problemă conform căreia blocurile ar obtura vizibilitatea spre mănăstirea Cetățuia, impunându-se diminuarea regimului de înălțime. Însă investitorul nu a fost dispus să facă compromisuri, așa că s-a trezit cu proiectul blocat. Contactat telefonic, Ionel Budeanu a precizat că nu cunoște rezoluția CZMI.

„Acum am aflat. Nu știam. Așa sunt legile din România”, a spus nepotul fondatorului Coseli, fără să facă alte precizări legate de viitorul proiect.

Pe lângă Ionel Budeanu, în Styl Imobil Company SRL mai apare ca asociat Marius Gîrleanu.

În 2020, Ionel Budeanu a vândut apartamente de 2 milioane de euro

În 2020, Styl Imobil company SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei, aproape 2 milioane de euro, rezultată din vânzarea apartamentelor edificate în cadrul altor proiecte. Profitul a fost de 3.391.864, aproape 700.000 de euro. În cazul proiectului din Poitiers, terenul disponibil este de 5.292 de metri pătrați. În ceea ce privește situația actuală a firmei Coseli SA, fondatorul Ioan Budeanu s-a retras oficial din actele societății. În firmă apar nepoții acestuia, Ionel (patronul Styl Imobil Company- n.r.) și Adrian, zis și „Bibo”, din partea fratelui geamăn Constantin Budeanu. Ioan Budeanu este reprezentat în firmă de fiica acestuia, Elena Budeanu, alintată „Lacrămioara”, care deține 51 la sută din acțiuni. Apar și doi acționari minoritari (3 la sută): Cristina Elena Oana și Dan Valentin Oana, moștenitorii unui fost partener de afaceri.

Proiectul va fi refăcut de arhitectul afaceristului Ionel Budeanu

Arhitectul lui Ionel Budeanu susține că proiectul va fi modificat.

„În acest moment lucrăm la o variantă nouă a proiectului care încă nu a fost depusă la Comisie. Vom veni cu altă abordare. Vom vedea (legat de regimul de înălțime- n.r.), am găsit o soluție să se vadă (mănăstirea Cetățuia- n.r.). Noi propunem o abordare nouă, cu idei noi”, a precizat arhitectul Claudiu Ungureanu.

De precizat că Styl Imobil Company SRL a construit în zona Ciurchi, din cartierul Tătărași, dar nu fără scandal. La începutul anului 2018, dezvoltatorul a obținut o autorizație de construire pentru primul bloc, cel cu 5 etaje. Însă, erau ceva probleme cu locurile de parcare.

Ulterior a fost finalizat și al doilea bloc, cu 6 etaje. Pe data de 31.10.2018, în Consiliul Local se votează un proiect suspect. Se aprobă un schimb de terenuri între Primăria Iași și Styl Imobil Company SRL. Primăria renunță la 523 de metri pătrați pe strada Ciurchi, lângă blocul lui Ionel Budeanu, și primește la schimb aceeași suprafață de teren pe strada Han Tătar, ce se afla în proprietatea afaceristului. Nimeni nu știa la acea vreme că terenul reprezenta o oază de verdeață pentru locuitorii de pe stradă. În total, Primăria Iași a făcut cadou trei parcele, suficiente pentru ca blocurile lui Ionel Budeanu să se încadreze în indicatorii urbanistici. Copacii au fost tăiați și a fost amenajată o parcare.

Comentarii
  • Fostul teren de tenis al fortusului mutat in acte la cadastru pe malul Nicolinei intr-o rapa ,un teren accidentat,gol,dar apare cu investitiile de pe acest teren pe care il aratati. Curios cum a vandut FORTUS acest teren si cum apare in acte.

  • Contabilitatea firmei este tinuta de catre verisorul familiei care este contabil autorizat fara a fi membru CECCAR asta inseamna ca, practica o profesie fara drept si care este infractiune.

  • Pt Anonim.Contabilitatea primara a unei firme poate fi tinuta de o persoana care nu este acreditata CECCAR dar nu are drept de semnatura pentru calculatrea taxelor si impozitelor(care nu sunt [putine)catre stat dar o persoana acreditata CECCAR le poate face pe ambele.Si eu stiu sa fac contabilitate si cand colegii mei sunt in concediu fac contabilitatea primara dar nu pot face celelalte catre bugetul de stat.

Adauga un comentariu