Titlurile zilei

Afaceristul Liviu Horobeț investește în imobiliare! Construiește blocuri cu 10 etaje în zona Aurel Vlaicu, pe amplasamentul societății Hoffer. Investitorul: „Dacă mă chema altfel, aveam PUZ-ul aprobat” – FOTO

Publicat: 27 nov. 2021
Terenul de pe Aurel Vlaicu, din Iași, unde omul de afaceri Liviu Horobeț vrea să investească într-un proiect imobiliar
Omul de afaceri Liviu Horobeț vine cu un proiect imobiliar pe strada Aurel Vlaicu din Iași

Liviu Horobeț învârtea milioane de euro din transport mărfuri. A vândut afacerea și încasează chirii din spațiile situate pe Aurel Vlaicu, nr.77. Acum, vrea ca pe terenul de 5.000 de metri pătrați să construiască două blocuri cu 10 etaje sau o clinică privată cu 6 etaje

Afaceristul Liviu Horobeț, patronul societății Hoffer Impex SRL, investește în imobiliare. În trecut, societatea se ocupa cu transportul de mărfuri. Din cauza controalelor executate de Finanțele ieșene, Liviu Horobeț a hotărât să vândă afacerea. La un moment dat, cifra de afaceri anuală a companiei era de 15 milioane de euro, multe contracte fiind încheiate cu firme din străinătate. Acum, Liviu Horobeț încasează chirii din spațiile situate pe strada Aurel Vlaicu, nr.77, unde sunt edificate două clădiri. Aici desfășoară activități și un service auto. Recent, Liviu Horobeț, în vârstă de 64 de ani, s-a gândit să valorifice terenul. Mai ales că în zonă au fost pornite mai multe șantiere pentru construirea de locuințe colective cu regim mare de înălțime.

Așa că a depus un proiect la Primăria Iași pentru construirea unui număr de două blocuri de locuințe colective. În cursul acestei săptămâni, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, pentru obținerea avizului de oportunitate.

Omul de afaceri așteaptă de 7 luni bunăvoința arhitecților

Contactat telefonic de reporterii „BZI”, Liviu Horobeț a dat semne de lehamite, pentru că proiectul a fost inițiat cu mult timp în urmă.

„Nu știam că proiectul este discutat. Eu de 7 luni aștept să intru la comisie. M-au ținut la Primărie 6 luni pentru un certificat de urbanism. Am fost în audiență și mi s-a spus că-l dă imediat, dar l-au scos după 6 luni. Eu nu mă duc cu căciula în mână. Dacă mă chema altfel, aveam PUZ-ul aprobat. Acolo am aproape 5.000 de metri pătrați. Vreau să construiesc două blocuri cu 10 etaje, cât se permite în zonă. Am un arhitect care se ocupă de proiect. Nu vreau să colaborez cu băncile, nu am bani din vânzarea afacerii? Am închiriat acolo, eliberez două facturi pe lună, nu mă doare capul. Aștept să văd ce aprobă marele urbanism”, a mai spus omul de afaceri.

Pe Aurel Vlaicu vrea să investească și afaceristul Radu Apintei, care are probleme cu firma intrată în insolvență.

Liviu Horobeț ia în calcul să construiască o clinică pentru bolnavii de cancer

În funcție de avizul de oportunitate emis de CTATU, omul de afaceri ia în calcul chiar să înlocuiască proiectul imobiliar cu unul medical.

„Am două variante acolo, ori fac blocuri, ori o clinică medicală. Am făcut un mic proiect și aș vrea să construiesc acolo o clădire cu 6 etaje, ceea ce ar însemna 246 de paturi pentru pacienții bolnavi de cancer, care ar putea primi îngrijiri paliative. Totul depinde de cum se va da avizul. Sunt surse de finanțare prin programe europene. Eu am 64 de ani și mă uit din ce în ce mai des la CNP-ul din buletin”, a mai precizat Liviu Horobeț.

Rămâne de văzut dacă avizul CTATU va fi favorabil. Și medicul Cristache Zanoschi a vrut să construiască o clinică privată pentru bolnavii de cancer, în zona șoselei Iași – Tomești, dar proiectul a fost respins de arhitecți. Nu departe de amplasamentul patronului Hoffer Investment SRL, pe Aurel Vlaicu, nr. 67, voiau să investească și patronii magazinului Principe Caffe. Deși doreau un regim mic de înălțime, au primit aviz negativ din partea CTATU.
Adauga un comentariu