Actualitate

Afaceristul Mircea Manolache fierbe de nervi! A vandut o masina de lux, dar nu se astepta la asta. Un student l-a ingenunchiat, iar acum se roaga de judecatori sa-l scape de povara!

Publicat: 02 oct. 2019
1

@ Patronul fimei de taximetrie Parma a dat in judecata Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica, din cadrul CNAIR @ Nemultumit ca a primit doua amenzi, Mircea Manolache le cere magistratilor sa anuleze procesele-verbale @ Sanctiunile emise pe numele sau au fost cauzate de lipsa rovinietei

Un controversat afacerist si politician iesean a decis sa dea in judecata Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN), din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, consilierul judetean, presedintele UNPR Iasi si patron de firma de taximetrie, Mircea Manolache, le cere magistratilor din cadrul Judecatoriei Iasi sa dispuna anularea unor procese-verbale intocmite de CNAIR.

Afaceristul in varsta de 48 de ani a mers cu jalba-n protap la magistrati dupa ce a fost sanctionat. El a contestat amenzile in doua dosare, unul avand primul termen de judecata pe data de 7 octombrie 2019, in vreme ce, in cel de-al doilea, urmeaza ca instanta sa stabileasca primul termen.

Ulterior, magistratii ieseni vor asculta ce au de spus ambele parti, pentru a putea lua o decizie in aceste cazuri.

Vezi si: Batausul Mircea Manolache loveste din nou! Circ in toata regula dupa ce a fost tras pe dreapta de politisti! A cautat scuze ca sa scape de amenda!

De unde a pornit totul

Reclamantul li s-a plans judecatorilor ca, pe data de 12 martie 2019, un agent constatator din cadrul CNAIR – CESTRIN a intocmit un proces-verbal prin care i-a aplicat o amenda de 250 de lei lui Manolache. Potrivit celor de la CNAIR, pe 12 decembrie 2018, la ora 21:03, acesta s-ar fi deplasat cu un autoturism Audi pe DN 15, in localitatea Sangeorgiu de Mures, din judetul Mures, fara a avea o rovinieta valabila. "Eu am avut un Audi A6, pe care l-am instrainat. Noul proprietar urma sa obtina alte numere de inmatriculare. Noul proprietar nu a finalizat procedura de inscriere si inmatriculare a autoturismului. Potrivit contractului de vanzare-cumparare, obligatia aceasta ii revenea noului proprietar al vehiculului, in termen de 30 de zile de la incheierea actului respectiv. Eu nu am fost proprietarul sau utilizatorul autoturismului respectiv, astfel ca nu pot fi tras la raspundere pentru fapta sustinuta in procesul-verbal amintit", a mentionat Manolache. In cel de-al doilea dosar, el sustine ca, pe 23 iulie 2019, a fost intocmit un alt proces-verbal de contraventie pe numele sau, cu o amenda tot de 250 de lei, deoarece, pe data de 13 mai 2019, in jurul orei 07:25, ar fi circulat cu acelasi vehicul pe A3, in localitatea Gilau, din judetul Cluj-

Napoca. In acest dosar, Manolache invoca aceeasi situatie, sustinand ca, de fapt, autoturismul nu ii mai apartine. Contactat telefonic de reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi, Manolache a declarat ca nu este vinovat cu nimic. "Eu am vandut masina unui student din Cluj. Am primit aceste amenzi pe numele meu, desi eu nu mai sunt proprietarul masinii si nici nu am folosit-o. Am fost si la DRDP, si la Primarie, si la ANAF… Eu am actul de vanzare-cumparare. A fost o greseala. Eu am cerut in instanta si radierea automata a masinii de pe numele meu. Nu stiu de ce noul proprietar nu a trecut-o pe numele lui, dar eu nu am comis nicio infractiune, nicio contraventie…", a spus Manolache.

De cealalta parte, reprezentantii CNAIR au precizat ca, potrivit bazei de date a MAI – DRPCIV, cel putin pe data de 12 decembrie 2018, utilizatorul vehiculului ar fi fost Mircea Manolache si ca procesul-verbal intocmit la acea data este legal si temeinic. Totusi, acum, patronul de la Parma vrea ca judecatorii sa ii anuleze procesele-verbale de contraventie si, implicit, sa il scuteasca de la plata amenzilor. Recent, Manolache a dat in judecata si Politia, dupa ce a primit o amenda de 2.900 de lei, pentru ca ar fi avut folii neomologate pe autoturismul pe care il conducea. De asemenea, amintim ca, in urma cu cateva luni, Mircea Manolache a fost trimis in judecata de catre procurorii ieseni, el fiind acuzat ca ar fi batut o femeie.

Comentarii
  • Nu-i da castig de cauza. Nu ca n-ar avea dreptate, dar ei invoca ca trebuia sa anunti instrainarea la Inmatriculari. Daca-i va da dreptate, voi face si eu ******** fiindca mie mi-a respins , pe speta asemanatoare

Adauga un comentariu