Remedii naturiste

AFECTIUNI CARDIACE CU SUBSTRAT NERVOS

Publicat: 10 dec. 2010
7

In tratamentul acestor afectiuni, plantele medicinale folosite au o influenta calmanta mai ales in tulburarile neuro-vegetative (tulburari de ritm cardiac, palpitatii, nevroze cardiace). Herba Leonuri (Talpa gastii) – planta este cunoscuta de multa vreme pentru efectele ei calmante in afectiunile cardiace. Infuzie din o lingurita de planta la o cana de apa ; se beau 2 cani pe zi, dintre care una seara, in cure de cite o saptamana. Infuzie (pentru cazurile in care se recomanda un consum de lichide mai redus) din 3 linguri de planta la 200 ml de apa, din care se beau 3 – 5 linguri pe zi. Tinctura din 20 g de planta macerata 7 – 8 zile, in alcool de 70 grade ; se iau cite 20 – 40 picaturi, de 2 – 3 ori pe zi, inainte de mese.

Radix Valerianae (radacina de Valeriana) – are actiune sedativa, in general cu efecte mai ales in palpitatii. Infuzie din o lingurita de radacini la o cana de apa ; se bea treptat in cursul unei zile. Pulbere – de 3 ori pe zi, cite un virf de cutit. Tinctura din 20 g de radacini macerate in 100 ml alcool de 7.0 grade, timp de 8 zile ; se iau de 2 – 3 ori pe zi, cate 5 – 20 picaturi.

Flores cum Foliurn et Fructus Crataegi (flori cu frunze si fructe de Paducel) – in completarea tratamentului cu digitalice, iar in cazuri mai simple, incipiente, poate inlocui, partial, tratamentul cu digitalice. Infuzie din o lingurita la o cana de apa ; cantitatea se bea in cursul unei zile. Tinctura din 20 g de planta macerata 10 zile, in alcool de 70 grade. Se iau de 3 ori pe zi, cite 10 – 15 picaturi.

Ceai calmant impotriva tulburarilor cardiace In formula acestui ceai intra urmatoarele componentei Folrurri Crataegi cum floribus (frunze si flori de Paducel), Radix Valerianae (radacina de Valeriana) si Herba Leonuri (Talpa gastii) cu actiune specifica de sedare a tulburarilor cardiace ; Flores Tiliae (flori de Tei) si Folium Menthae (frunze de Menta) antiseptice si antispastice (Formula Plafar).

Infuzie din o lingurita de amestec la o cana de apa; se ia ori de cite ori se simte nevoia, in special seara la culcare. Se recomanda si urmatoarele doua formule : Rp. Folium cum floribus sau Fructus Crataegi (flori cu frunze sau fructe de Paducel) Herba Leonuri (Talpa gastii) Radix Valerianae (radacina de Valeriana) ** in parti egale

Infuzie din o lingurita de amestec la a cana de apa; se beau 1 – 2 cani pe zi, in mai multe reprize. Rp. Flores sau Folium cum Flores Crataegi – 20 g (flori sau frunze cu flori de Paducel) Herba Leonuri (Talpa gastii) – 25 g Herba Polygoni (Troscot) – 45 g Folium Melissae (frunze de Roinita) – 10 g Infuzie din o lingurita de amestec la o cana de apa; se recomanda 2 – 3 cani pe zi, in mai multe reprize, dimineata si seara inainte de culcare, in curs de o luna, cu pauze de o saptamana.

Adauga un comentariu