Afectiuni care pot fi tratate cu apa

Publicat: 09 ian. 2011
6

Corpul uman este alcatuit în proportie de 75% din apa. Dintre toate partile sale, capul are compozitie de 85% apa. De aceea, putem concluziona ca bautura vietii este extrem de importanta pentru sanatatea noastra. Astfel, cine consuma prea putina se poate îmbolnavi, iar cine este bolnav si consuma îndeajuns de multa se poate vindeca. Iata 6 boli ce pot fi tratate doar cu câte un pahar de apa plata.

Compact info-depozitele de apa

– omul retine 45 l de apa în organism;
– celulele din organism au nevoie de lichide pentru regenerare;
– apa hidrateaza plamânii, rinichii si intestinele, iesind apoi din organism. De aceea trebuie sa consumam cel putin 2 litri de apa pe zi;
– fara lichide, metabolismul îsi încetineste functiile de aparare si toxinele ramân în organism.

Usturimi de stomac / Constipatie

Lipsa apei face ca acidul gastric din stomac sa devina prea dens si concentrat. Astfel, au de suferit atât stomacul, cât si intestinul gros.
Mucoasa din intestine se poate infecta din cauza continutului prea mare de acid, astfel materialul organic devine, la propriu, mult prea tare pentru a fi eliminat.

Infectie la rinichi

Rinichi sunt cei care scapa de toxinele din organism.
Aparatul renal are nevoie de multa apa pentru ca toxinele sa fie eliminate. E bine de stiut ca organismul elimina prin urina 90% din substantele nocive. Un organism deshidratat va recurge la toate resursele sale de apa, iar astfel va asimila toxinele si impuritatile care în mod normal trebuiau eliminate. În timp, apar pietrele la rinichi si infectii.

Alergii

Lipsa lichidelor duce la scaderea histaminei din corp.
Glandele produc cantitati mult mai mici din hormonul protector, numit histamina, atunci când corpul este deshidratat. Astfel, apar sensibilitatile si alergiile.

Tensiunea

Lipsa apei în organism duce la producerea tensiunii din cauza faptului ca sângele se îngroasa si inima trebuie sa munceasca mai mult pentru a-l pompa. În acest mod ajungem sa avem tulburari de tensiune. Poti preveni asta prin consumul de apa, deoarece ea subtiaza sângele si, astfel, usureaza munca inimii.

Circulatie deficitara

Lipsa apei în organism îngroasa sângele si afecteaza circulatia sa.
Problema este ca sângele prea gros iriga necorespunzator muschii, iar inima oboseste mult mai repede. Mai mult, daca nu ajunge îndeajuns de mult sânge la creier, atunci intervin probleme precum depresia, ameteala, durerile de cap etc.

Adauga un comentariu