Economic Local

AFIR a publicat ghidul solicitantului pentru investitii în infrastructura de baza si patrimoniul cultural

Publicat: 05 dec. 2018

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunile consultative ale Ghidurilor solicitantului pentru investitii în arealul ITI – privind dezvoltarea infrastructurii de baza (submasura 7.2) si protejarea patrimoniului cultural (submasura 7.6), finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 -2020. Versiunile consultative ale Ghidurilor sunt disponibile pe pagina oficiala de internet a agentiei, www.afir.info.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

"Recomand tuturor actorilor implicati sa ne transmita propuneri si observatii pe adresa de e-mail consultare@afir.info, pâna pe data de 14 decembrie 2018, pe care ulterior le vom analiza împreuna cu Autoritatea de Management pentru PNDR în vederea publicarii ghidurilor finale si lansarii noilor sesiuni pentru aceste doua linii de finantare", au mentionat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Prin intermediul acestei submasuri se acorda fonduri nerambursabile în procent de 100 la suta pentru investitii în infrastructura rutiera, de alimentare cu apa, canalizare si pentru componenta educationala sau sociala. Valoarea sprijinului acordat este între 500.000 de euro si 4.000.000 de euro pentru proiecte colective.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

De asemenea, prin submasura 7.6 se obtin maximum 500.000 de euro, fonduri nerambursabile în procent de 100 la suta, pentru sustinerea investitiilor de restaurare, conservare si accesibilizare a patrimoniului cultural imobil de interes local, a asezamintelor monahale si a asezamintelor culturale.

Perioada de consultare publica este de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe site a versiunii consultative a Ghidurilor solicitantului pentru submasurile 7.2 si 7.6.loading...

Adauga un comentariu