Economic Local

AFIR a publicat ghidului solicitantului pentru investitii in pomicultura

Publicat: 30 ian. 2019
1

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunea finala a Ghidului solicitantului pentru investitii în exploatatii pomicole finantate prin submasura 4.1a din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR 2020). Ghidul poate fi consultat pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, la sectiunea Investitii PNDR.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

"Versiunea finala a Ghidului vine cu o serie de clarificari cu privire la dimensiunea economica a exploatatiilor agricole pentru solicitantii care depun mai multe proiecte în aceeasi sesiune. O noutate în ceea ce priveste investitiile ce pot fi sprijinite prin intermediul acestei submasuri este reprezentata de introducerea speciilor dud si goji, specii în cazul carora, pentru cheltuielile generate de înfiintarea plantatiilor, se va aplica procedura de achizitii de bunuri si servicii a AFIR. De asemenea, AFIR va obtine Extrasul de Carte Funciara aferent imobilului pe baza datelor cadastrale înscrise de catre solicitant în Cererea de Finantare, în sectiunea dedicata. Recomand tuturor solicitantilor sa analizeze Ghidul cu atentie pentru a putea, ulterior, sa completeze corect cererile de finantare si sa prezinte toate documentele solicitate", au mentionat reprezentantii AFIR.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Prin intermediul submasurii 4.1a, se acorda fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50 la suta, cu majorare pâna la 90 la suta din totalul cheltuielilor eligibile, în functie de beneficiar (tânar fermier/forme asociative) si de investitie (ecologica/investitii în zone cu constrângeri naturale etc.).

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Pe pagina de internet www.afir.info (sectiunea Investitii PNDR), au fost publicate alaturi de versiunea finala a Ghidului solicitantului si anexele aferente acestuia, necesare pentru întocmirea unui proiect, inclusiv Cererea de Finantare pe care beneficiarii o pot testa si pregati în vederea depunerii.

Adauga un comentariu