Eveniment-Social

Afisele PD-L ar putea disparea din municipiu

Publicat: 08 mai 2008
1

• Liderii filialei iesene a Partidului Social Democrat i-au acuzat pe activistii Partidului Democrat-Liberal ca au lipit afise electorale peste cele ale social-democratilor • PSD a depus la Biroul Electoral Municipal 6 contestatii privind acest caz, doua dintre acestea fiind solutionate in favoarea reclamantilor • La a treia abatere, PD-L risca sa-si piarda dreptul de a lipi afise pe panourile electorale

Liderii ieseni ai Partidului Social Democrat (PSD) ii acuza pe activistii Partidului Democrat-Liberal (PD-L) de incalcarea flagranta a legii. Concret, democrat-liberalii sunt acuzati ca au lipit afise peste insemnele electorale ale altor formatiuni politice, lucru interzis in legea electorala. Social-democratii au declarat ca au depus la Biroul Electoral Municipal (BEM) nu mai putin de sase contestatii referitoare la acest caz, dintre care doua au fost solutionate in favoarea reclamantilor. Dupa cum a spus Mihai Baciu, purtatorul de cuvant al PSD pe perioada campaniei electorale, daca se va mai solutiona pozitiv si a treia contestatie, cei din PD-L risca, pe langa o amenda pana la o mie lei, sa-si piarda dreptul de a mai lipi afise electorale.

„Detinem dovezi clare de incalcare a legii electorale de la hartii scrise pana la fotografii. Campion la incalcarea legii este de departe PD-L, dar mai sunt si o serie de partide mici de la care nu ne asteptam sa practice astfel de lucruri. Cei de la PD-L au lipit afise peste ale altor partide, lucru pe care legea electorala il interzice. Prin hotararea BEM au fost admise plangerile si au fost sesizate organele de politie”, a precizat Mihai Baciu. Acesta a indicat si zonele in care s-au constatat cele mai multe abateri de acest gen, respectiv Rond Agronomie, zona Copou, Casa Dosoftei si in fata Tribunalului din Iasi. Pe de alta parte, presedintele filialei iesene a PD-L, senatorul Dan Carlan, a spus ca nu cunoaste nimic despre contestatiile depuse de social-democrati la BEM Iasi. „Este un articol de lege care stipuleaza faptul ca orice partid politic are dreptul sa lipeasca un singur afis pe un panou electoral. Daca erau afise de la mai multe formatiuni politice trebuia sa punem si noi undeva unul. Mai mult nu comentez, pentru ca nu cunosc ceea ce au spus cei de la PSD”, a precizat senatorul Dan Carlan. Mergand pe aceeasi linie, Mihai Baciu a spus ca formatiunea democrat-liberala se face vinovata si pentru postarea de afise si in zonele unde este interzisa afisarea. „Ei pun afise si pe stalpi, in zonele unde este interzisa afisarea, precum si peste afisele celorlalte partide, tinta predilecta fiind partidul nostru”, a incheiat Mihai Baciu.

Comentarii
Adauga un comentariu