Afla care legume nu au carbohidrati

Publicat: 17 mai 2010

Carbohidratii sunt in aproape tot ceea ce mancam, de la legume la paste. Carbohidratii sunt unitati de macronutrienti, care sunt utilizate ca energie in corpurile noastre.
Oamenii de stiinta si expertii in domeniul sanatatii au facut distinctia intre cele doua tipuri de carbohidrati: simpli si complecsi. Carbohidratii simpli sunt zaharuri, cum ar fi glucoza si fructoza pe care le ingeram prin consumul de dulciuri si siropuri. Carbohidratii complecsi, sunt carbohidratii de amidon pe care ii ingeram prin consumul de anumite produse de panificatie, orez, paste si alte alimente amidonoase. Legumele sunt cele mai sarace in carbohidrati, insa aduc si ele un aport. Cu toate acestea, exista un cateva legume care au un numar extrem de scazut de carbohidrati pentru a fi considerate alimente cu zero carbohidrati.

Maslinele

Maslinele sunt fructe cu zero carbohidrati. Desi majoritatea oamenilor se gandesc la ele ca si cum ar fi legume, din punct de vedere tehnic, ele sunt fructe si nu contin deloc carbohidrati, ceea ce este rar pentru fructe. Maslinele nu sunt dulci, precum alte fructe, si deci nu contin carbohidrati.

Spanacul

Exista un singur carbohidrat in 30 de grame de spanac, ceea ce il face o excelenta leguma cu zero carbohidrati. In timp ce este scazut in aceasta privinta, spanacul este bogat in nutrienti cum ar fi zincul, niacina, si vitaminele A, C, E si K, precum si in fier, magneziu si potasiu.

Bok choy (varza cinezeasca alba)

La fel ca multe alte verdeturi cu frunze, bok choy este foarte redusa in cantitatea de carbohidrati, o cească de Bok Choy are doar 3 carbohidrati. De asmenea, o cana din aceasta varza, are mai mult calciu decat o jumatate de cana de lapte. Bok Choy este bogat in vitamina C, azot si fibre.

Castravetele

Intr-un castravete de marime medie se gasesc doar 5 carbohidrati, lucru care face ca aceasta leguma sa fie catalogata drept zero carbohidrati. Este insa foarte gustos in salatele de sezon.

Broccoli

Exista mai multe tipuri de broccoli. De cele mai multe ori cumparam broccoli italian verde. O cana din acest tip de broccoli fiert contine 8 carbohidrati. Contine de asemenea 116mg de vitamina C, 4.5 grame de fibre dietetice, 456mg de potasiu, si 5 grame de proteine si este plin de substante nutritive.loading...

Adauga un comentariu