Magazin

Afla ce trebuie sa consumi in perioada alergiilor, ca sa te simti mai bine

Publicat: 02 apr. 2012
1
Daca in perioada aceasta mai tot timpul ai ochii inrositi, te mananca nasul, iar reprizele tale de stranut sunt amuzant de lungi, cel mai probabil si tu esti afectat de alergii. Desi nu exista un tratament pentru acestea, simptomele pot fi ameliorate. 
Alimentatia joaca un rol impoartant si in acest caz. Conform Time, care il citeaza pe Mike Tringale, din cadrul Fundatiei pentru Astm si Alergii din SUA, de vina pentru suferinta ta este o afectiune genetica a sistemului imunitar
Inainte sa te gandesti la medicamente, insa, n-ar fi rau sa adopti in aceasta perioada dieta mediteraneana, care iti va ameliora simptomele. Pe termen lung, acesta te va ajuta si pe alte fronturi, micsorand riscul de boli de inima, scazand colesterolul, riscul de diabet si nu numai. 
Mai multe studii au aratat ca alimentele bogate in antioxidanti si acizi grasi omega 3 potolesc alergiile. N-ar fi rau sa incluzi mai des si uleiul de masline in dieta zilele acestea si sa nu te feresti de peste
Mai cu seama nucile, bogate in magneziu si vitamina E, iti vor fi de folos in acesta perioada. Magneziul are capacitatea de a ameliora si simptomele astmului, asa ca va fi cu atat mai bun pentru tine. In ceea ce priveste Vitamina E, aceasta actioneaza asupra sistemului imunitar, protejand si organismul de actiunea radicalilor liberi, ce pot duce la inflamatii. 
Sursa: ziare.com
Adauga un comentariu