Boli si tratamente

Afla daca ai candida facand acest test simplu si rapid, acasa!

Publicat: 20 ian. 2016
7
Candidoza este o consecinta a suprasolicitarii si abuzului de antibiotice, steroizi, antiinflamatoare, dar si a obiceiurilor alimentare proaste sau a imunitatii scazute. Spre deosebire de celelalte infectii genitale, aceasta nu se transmite pe cale sexuala, insa provoaca disconfort, motiv pentru care este unul dintre principalele cauze pentru care pacientele pasesc in cabinetul medicului ginecolog.

Cura de 10 zile care va scapa de candida 

Majoritatea persoanelor cunosc cele mai frecvente simptome ale candidozei: mancarime, afte, leucoree, usturime, infectii vaginale, toate acestea aparand pur si simplu sau in urma unui contact sexual. Insa sunt multe alte manifestari ale acestei infectii, aparent fara legatura, cum ar fi: balonari, gaze intestinale, constipatie, diaree, oboseala, dureri de cap, nervozitate, stare depresiva, uneori alergii alimentare sau disfunctii sexuale. De aceea, pentru a fi sigur ca aveti o astfel de infectie mergeti la medicul ginecolog sau direct la un laborator de recoltare analize, pentru a face examenul de secretie pentru fungi.

Cum sa scapi de candida prin alimentatie. Iata ce trebuie sa mananci 

Daca nu reusiti sa mergeti in scurt timp la medic sau sa va faceti analizele, puteti recurge la un test simplu, ce poate fi efectuat acasa. Umpleti seara un pahar cu apa in proportie de 2/3, iar dimineata cand va treziti scuipati in pahar. Dar nu va fortati sa adunati multa saliva, ci eliminati doar atata cata aveti. Lasati apoi sa stea doua-trei minute, dupa care analizati continutul la lumina. Saliva sanatoasa ar trebui sa pluteasca la suprafata apei, potrivit taifasuri.ro. In schimb, daca apar prelungiri ale salivei in jos, ca niste firisoare, daca apa s-a tulburat sau stratul de saliva s-a depus pe fundul paharului, este posibil sa aveti candida. Mai asteptati inca jumatate de ora si verificati din nou, pentru siguranta.
Adauga un comentariu