Afla de ce apar acneele

Publicat: 22 apr. 2010

Exista cateva cauze ale acneei. Acestea actioneaza impreuna pentru a provoca abundenta lor si aspectul neplacut, adica punctele albe si punctele negre, asociate cu acneea. Acneea apare atunci cand hormonii androgeni cauzeaza cresterile glandei sebacee iar aceasta produce mai mult sebum (adica substanta uleioasa).

1. Hormonii. Hormonii sunt cauza numarul unu, mai ales in timpul pubertatii.

2. Glandele sebacee. Acestea sunt adanc situate in piele. Ele pot varia in marime si cele mai mari sunt asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni, in special masculini, androgeni, amestecati cu celule moarte ale pielii, ceea ce duce la formarea unor pori si focare. Acest lucru este variabil mai ales in anii adolescentei atunci cand productia de hormoni androgeni se afla la nivelul cel mai inalt.

3. Blocarea porilor pielii. Tenul gras se produce atunci cand o glanda sebacee hiperactiva se largeste si produce ulei in exces. Acneea incepe in foliculi si se dezvolta atunci cand unii dintre pori sunt astupati si de aici rezulta capcane de ulei in porii pielei.

4. Bacteriile. Cresterea nivelului hormonal in timpul pubertatii face ca glandele sebacee sa creasca si sa produca cat mai mult ulei. Amestecul de ulei si celule ajuta bacteria sa se dezvolte, eventual rupand peretii folicului. Asta se intampla atunci cand sebumul, bacteria si celulele moarte sunt colecatate sub piele, cauzand inflamatii, durere, roseata si puroi.

Exista multi dermatologi care spun ca stresul, dieta, activitatea sexuala si alti factori ai stilui de viata nu cauzeaza acnee. In acelasi timp, unii parinti si reviste nu sunt de accord cu acestia spunand ca unele alimente grase cum ar fi cartofii prajiti, ciocolata, pizza, provoaca acneea. Cei mai multi oameni incep sa se confrunte cu acneea in anii adolescentei din cauza pubertatii. La femeile gravide, acneea apare deoarece organismul lor este in schimbare si intr-o continua crestere de hormoni. Acneea poate fi de asemenea mostenita. Cazurile severe de acnee chistica sunt de obicei ereditare.
Iata insa cativa factori vinovati de acne:

1. Dieta. Foarte multe dezbateri s-au axat pe dieta ca fiind una din cauze. Cel mai adesea se da vina pe bomboanele de ciocolata, dulciuri si alimente bogate in grasimi. Acest subiect se afla inca in dezbaterea parintilor si a dermatologilor.

2. Drogurile si alcoolul sunt de asemenea vinovati pentru producerea acneei. Prin transiratie, aceste substante trec prin piele si cauzeaza acneea prin blocarea porilor.

3. Stresul cauzeaza fluctuatii de crestere sau scadere a hormonilor. Modificarile hormonale duc la secretia unui nivel crescut de sebum si astfel apar acneele.

4. Make-up-ul. Machiajul fetei in exces acopera porii ceea de din nou duce la formarea acneei.

5. Vitaminele. Chiar daca sunt bune pentru organismul tau, un exces al vitaminelor B1, B6, B12 pot provoca de asemenea si acne. Deci evita o utilizare excesiva a acestora.

Pentru a preveni acneea spala fata zilnic cu un produs de piele care contine peroxid de benzoil sau acid salicilic. Cremele, lotiunile sau gelurile care contin acid glicolic reduc, de asemenea, bacteriile care provoaca acnee. Daca aveti acnee, nu folositi creme hidratante.

Exista de asemenea si cateva uleiuri esentiale gasite in aromoterapie care sunt bune pentru piele, control si ajuta la vindecarea acneei. Folositi uleiuri esentiale de lemn de trandafir, lemn de cedru, musetel. Diluati aceste uleiuri sau utilizati-le cu uleiuri de baza cum ar ulei de germeni si ulei de jojoba.loading...

Adauga un comentariu