Magazin

Afla de ce NU este bine sa bei lapte dupa ce mananci carne

Publicat: 10 apr. 2014
1

Pentru a avea o digestie buna si astfel o sanatate de fier exista cateva asocieri pe care nutritionistii recomanda sa fie evitate.

Carne cu cartofi: Regulile de nutritie recomanda sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri).

Citeste si: Alimentele de la Uniunea Europeana INLOCUITE cu bonuri de masa

Cartofi copti cu unt: Grasimile saturate cu amidon nu trebuie sa fie combinate, iar in aceasta categorie intra piureul, paine cu unt, macaroane cu branza, painea cu sunca sau cartofii cu unt sau smantana, scrie clicksanatate.ro.

Carne cu lapte: Dupa ce ai mancat o friptura este bine sa nu bei un pahar cu lapte pentru ca se va neutraliza acidul din stomac necesar pentru digestia carnii. De evitat sunt si combinatiile de carne sau preparate din carne cu nuci, cu oua ori cu branza cu nuci sau cu oua.

Citeste si: Casa Buna! Iaurtul facut din GANDACI. Reactia producatorului Danone

Paine cu salata cu rosii: Rosiile, dar si fructele acide (portocale, grepfruit, lamai), nu trebuie mancate la aceeasi masa cu carbohidratii. Fructele si legumele acide, precum si sucul de fructe, trebuie consumate între mese pentru ca fermenteaza in stomac.





Adauga un comentariu