Internet

Afla pe ce loc se afla Romania in topul tarilor cu cele mai mari viteze la net mobil 4G

Publicat: 04 ian. 2016

Romania se claseaza pe locul trei in lume dupa viteza serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G, depasind tari ca SUA, Japonia, Germania, China si Coreea de Sud, conform unui raport realizat de compania britanica OpenSignal, preluat de Asociatia globala a operatorilor de telefonie mobila (GSMA).

Noua Zeelanda si Singapore ocupa primele doua pozitii la nivel mondial, cu viteze de descarcare a datelor de 36 Mbps, respectiv 33, urmate de Romania cu o viteza de 30 Mbps.

Romania intrece si tari ca SUA, unde viteza medie a serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G este de 10 Mbps, Japonia cu o viteza de 14 Mbps si Coreea de Sud cu 29 Mbps.

In Europa, Romania se claseaza pe primul loc dupa viteza de descarcare a serviciilor 4G, in fata Danemarcei cu viteza de 25 Mbps si a Ungariei cu 24 Mbps. Romania are viteze mai mari chiar si fata de Austria (22 Mbps) sau Marea Britanie si Germania, ambele cu viteze de 13 Mbps.

Datele din raport pentru Romania au luat in calcul testele realizate de utilizatorii operatorilor Orange si Vodafone.

„Boom-ul“ vitezelor 4G mari in multe tari este un rezultat al imbunatatirii retelelor de catre operatorii de telecom.

Cei mai multi dintre operatori dezvolta tehnologia LTE, care permite conectarea de cinci ori mai rapida la frecventele actualizate, rezultatul fiind o capacitate mult mai larga a retelelor, care permite „legarea“ unui numar mare de utilizatori.

Clasamentul este realizat pe baza testelor de viteza realizate de cateva sute de mii de utilizatori ai aplicatiei pentru smartphone-uri OpenSignal in al treilea trimestru din acest an.

SURSA: ZF.ROloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit