Magazin

Afla secretul trucurilor pe care le-a facut Cristian Gog – VIDEO

Publicat: 13 mai 2012
1

In spatele spectacolului extraordinar oferit de Cristian Gog, iluzionistul care a caştigat finala celui de-al doilea sezon al emisiunii „Romanii au talent„, de la PRO TV, stă multă muncă şi multă… păcăleală. Bine, acesta e un cuvant cam tare, dar, pană la urmă, iluzionismul pe asta se bazează: pe păcălirea ochiului spectatorului sau, după caz, al telespectatorului.

Trucul cu moneda

Ce s-a văzut: Cristian a doborat, cu puterea gandului, o monedă aflată pe un pix şi acoperită cu un pahar cu gura în jos.

Cum a făcut
: Cristian foloseşte două inele speciale, magnetice, cu care mişcă „pixul” pe care se află moneda. Inelele pot fi cumpărate cu 119 lei de pe iluzionist-shop.ro.

Si-a oprit inima

Ce s-a văzut: In prezenţa unui medic şi a unei asistente, Cristian e conectat la un aparat EKG, care indică ritmul inimii. Treptat, pulsul scade pană la zero, iar ecranul arată că inima magicianului nu mai bate. După cateva zeci de secunde, Gog îşi revine, iar cordul lui îşi reia activitatea normală

Cum a făcut: Magicianul îşi lipeşte o minge de tenis la subsuoară, iar apoi începe să strangă uşor braţul pe langă corp. Pulsul din mană scade pană la zero, „păcălind asistenta”. Iar ecranul pe care sunt afişate impulsurile electroamagnetice ale inimii este făcut să indice, printr- o simplă apăsare a butonului unei telecomenzi, că inima n-ar mai bate.

Trucurile cu lingura îndoită şi cu lingura ruptă

Ce s-a văzut: Unele dintre cele mai spectaculoase momente ale lui Gog au fost cele cu îndoirea şi cu ruperea lingurilor cu puterea minţii.

Cum a făcut: In ambele cazuri, iluzionistul a folosit nişte linguri cu aspect normal, însă realizate din galiu, un metal care are punctul de topire la 29,9 grade Celsius. Astfel, în prima situaţie, în care Cristian îndoaie lingura, el o pune în palmă şi o freacă uşor cu un deget în zona unde începe coada, pană aceasta se înmoaie. In al doilea caz, iluzionistul apucă lingura cu două degete, după care începe să frece metalul pană cand acesta cedează definitiv şi lingura se rupe. Un set de linguri „magice”, cu DVD-ul cu instrucţiuni, poate fi cumpărat de pe iluzionist-shop.ro cu 94,5 lei.

Trucul cu predicţiile

Ce s-a văzut: In semifinale, Cristian Gog a realizat un moment excepţional de mentalism. A ghicit, rand pe rand, numărul „720” spus de un telespectator, numele „Robert” rostit de un altul, dar şi cuvantul „continuarea”, ales la întamplare dintr-o carte de o a treia persoană din public.

Cum a făcut: Totul a plecat de la cunoaşterea unui cuvant din cele trei pe care urma să le ghicească. Şi acela a fost „continuarea”, care de fapt nu se găseşte în cartea „Erotica. Clasicii & literatura XXX”, la pagina 260. Aşadar, cuvantul a ajuns acolo „adus” de Cristian Gog, cu ajutorul agrafei cu care urmărea textul. De agrafă era lipită cu mare grijă o hartie care conţinea cuvantul „continuarea”. De altfel, din fotografia alăturată, se observă că randul pe care e scris „continuarea” nu e aliniat perfect cu celelalte. Planşa pe care scrie Cristian profeţiile lui este deja „preparată”, avand scris cuvantul „continuarea” în colţul din dreapta sus, dar acesta este acoperit cu o suprafaţă mobilă albă care se poate deplasa stanga dreapta, astfel că toate cele şase pătrate ale planşei par goale. In cele trei de sus urmează ca ardeleanul să-şi scrie predicţiile, iar dedesubt, cuvintele pe care le aleg persoanele din public. Inainte ca primul spectator să aleagă numărul, mentalistul doar se face că scrie ceva pe planşă, în colţul din stanga sus, după care acoperă pătratul. Pune prima persoană din public să zică un număr, iar acesta alege 720. Inainte să spună următorul spectator un nume, pretinde că scrie acel nume, însă scrie de fapt cifra rostită de precedentul spectator. La fel, la a treia persoană din public, Cristian scrie ce a spus precedenta – „Robert” -, după care împinge cele două pătrate mobile (pe care este scris „720” şi „Robert”) în stanga, eliberand pătratul din dreapta sus, pe care este deja scris „continuarea”.

Trucul cu ziarul

Ce s-a văzut: In timp ce plimbă foarfeca deasupra unei coloane decupate dintr- un ziar, Gog îl pune pe Andi Moisescu să-i spună cand să se oprească. Randul de la care taie se regăseşte scris de mană într-un plic pe care clujeanul îl desigilează în faţa tuturor.

Cum a făcut: Cristi şi-a pregătit dinainte coloana din ziar în felul următor: de bucata pe care titlul „Editorialul zilei” e vizibil pentru telespectatori şi juriu el a lipit o altă bucată de text, tot din ziarul respectiv, dar cu… „fundul în sus”. Astfel, randurile sunt răsturnate, iar ultimul de jos e „reuşit să iasă victorioşi în luptă”. Bineînţeles, acesta e randul pe care Cristi îl scrie şi îl bagă în plic înainte de a începe numărul. După ce Andi îi spune cand să taie cu foarfeca, Cristi îi întinde partea de jos a coloanei, iar Andi, firesc, o întoarce pentru a putea citi. Astfel, ultimul rand – „reuşit să iasă victorioşi în luptă” – devine primul, indiferent unde ar fi tăiat coloana.

Trucul cu îndoitul monedei

Ce s-a văzut: In două emisiuni diferite, clujeanul a îndoit monede de 50 de bani, a doua oară una adusă special de Pavel Bartoş.

Cum a făcut: S-a folosit ori de inelele magnetice de pe degete, ori de un dispozitiv numit Quantum Blender 2.0, care costă în jur de 1.200 de lei şi care poate fi comandat de pe iluzionist-shop.ro

Sursa: Libertatea

Comentarii
  • ce va mai place sa vorbiti cu exemplele de la americani ati vazut voi ati depistat miscarile care le-a facut?FACETI SI VOI

  • catalin, astfel de numere sunt generale si se executa peste tot la fel. S-au dat exemple de unde s-au gasit. Sunt tot felul de carti si mai nou DVD-uri cu explicarea pe indelete a tuturor trucurilor. Trebuie doar sa ai bani, ambitie si dexteritate!

  • Singurul lucru real a fost din finala, cu servieta. Atunci a riscat si a castigat. A fost exact cum a sugerat o singura sansa sa castige. Juriul a fost slab manipulabil si usor de citit. A inceput cu tantalaul de Mihai care daca era un baiat inteligent ar fi spus orice altceva dar nu hartii, documente sau alte lucruri firesti dintr-o servieta. A urmat apoi Andra care a spus a doua varianta posibila pentru un om slab pregatit, sa nu fie nimic in ea. Apoi lui Andi i s-a sugerat indirect ce sa spuna cand l-a intrebat ca doar nu crede ca in servieta e marele premiu, iar acesta a muscat-o usor gandindu-se la marele premiu.

  • Singurul lucru care nu mi-a pla cut a fost atunci cand credea el ca ne poate explica ca i se opreste inima,sincer,nu ai cum sa crezi asa ceva doar daca esti slab de fire,insa il apreciez pentru ca totusi a reusit sa faca ce si-a dorit si a impresionat publicul,chiar a reusit…unii poate sunt invidiosi,caci asa e romanul, ca sunt trucuri ieftine si fara valoare,at trebuia sa concureze si ei…trebuie sa ai si curaj si dexteritate sa faci asa ceva si ceva cunostinte,poate m multe decat majoritatea…mie in special mi-a placut grupul de dansatori de surdo muti,acolo chiar era talent,dar cum noi nu stim sa alegem…ASTA E

Adauga un comentariu