News Flash:

Aflat in incapacitate de plata, CET a redus cu 12% consumul de gaz metan

14 Septembrie 1999
924 Vizualizari | 0 Comentarii
•Va fi micsorata cantitatea de energie electrica furnizata •CET nu are asigurat stocul de carbune •Peste o saptamina, Sucursala Electrocentrale Iasi isi va trimite in somaj tehnic cei 2.000 de angajati

Incepind de ieri, CET consuma cu 12% mai putin gaz metan destinat producerii agentului termic si energiei electrice. Sucursala Electrocentrale Iasi a redus astfel "gazul" de la un consum orar de 17.000 metri cubi la 15.000 metri cubi. Iesenii au mai primit in acest mod inca un "cadou" de la Bucuresti, restrictiile avute in vedere hotarind de fapt alimentarea cu energie a municipiului. Micsorarea nivelului de consum a gazului metan a fost impusa de SC Termoelectrica SA si a fost motivata de acumularea restantelor catre sucursalele sale din teritoriu. Acest aspect a condus SC Termoelectrica SA la incapacitatea de plata privind salariile, reparatiile si achizitionarea de combustibili. "S-a impus pentru fiecare centrala restrictionarea consumului de gaz metan. Pentru CET s-a decis scaderea consumului orar la 15.000 metri cubi. Restantele pe care le au beneficiarii nostri au adus CET in incapacitate de plata", a declarat Dan Grecu, directorul economic al Sucursalei Electrocentrale Iasi. Suplinirea cu pacura a regimului de functionare a CET nu este posibila in conditiile in care sucursala ieseana a primit doar 15.000 tone dintr-un necesar de 35.000 tone. Nici CET Holboca nu poate relua furnizarea agentului termic deoarece nu a primit nimic din necesarul de 100.000 tone de carbune. Directorul economic Dan Grecu a mentionat ca, reducerea cotei de gaz metan nu va afecta temperatura agentului termic pentru RA Termoficare. "Nu vom reduce temperatura agentului termic pe care-l furnizam la regia de termoficare. Prin restrictionarea consumului de gaz metan vom reduce productia de electricitate", a subliniat directorul economic Dan Grecu. Pina la sfirsitul saptaminii trecute, CET a produs energie electrica cotata la 25 - 26 MWh. Prin reducerea cotei de gaz metan Sucursala Electrocentrale Iasi va diminua productia de electricitate la 21 - 23 MWh. Cu toate asigurarile date de CET privind mentinerea parametrilor agentului termic furnizat catre RAT, conducerea regiei de termoficare crede ca restrictia impusa va conduce la neacoperirea virfurilor de consum. "RA Termoficare livreaza apa calda la o temperatura de 55 grade Celsius. Diminuarea cotei de gaz metan alocate poate antrena scaderea temperaturii apei calde pina la 45 - 48 grade Celsius. In plus nu vom mai putea face fata la virfurile de consum din retea", a conchis Neculai Parasca, directorul tehnic al RAT. Diminuarea consumului de gaz metan la CET a survenit la doar trei zile dupa ce Sucursala Electrocentrale Iasi a facut cunoscut ca isi va trimite cei 2.000 de angajati in somaj tehnic drept urmare a faptului ca se afla in incapacitate de plata pentru salarii, reparatii si combustibili.
Ovidiu Mardare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024678 (s)