National

Aflată în izolare, o bătrână din Gorj a ieșit să își cumpere alimente, după ce mai multe zile a mâncat doar zahăr! Pe numele ei a fost deschis dosar penal

Publicat: 05 aug. 2020
Aflată în izolare, o bătrână din Gorj a ieșit să își cumpere alimente, după ce mai multe zile a mâncat doar zahăr! Pe numele ei a fost deschis dosar penal
Aflată în izolare, o bătrână din Gorj a ieșit să își cumpere alimente, după ce mai multe zile a mâncat doar zahăr! Pe numele ei a fost deschis dosar penal

Aflată în izolare, o bătrână din Gorj a ieșit să își cumpere alimente, după ce mai multe zile a mâncat doar zahăr! Pe numele ei a fost deschis dosar penal. În Gorj, unei femei de 71 de ani i s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că femeia se afla în izolare, dar după ce mai multe zile a mâncat doar zahăr, a decis să iasă pentru a-și cumpăra alimente.

Nimeni nu a încercat să o ajute. Aflată în izolare, o bătrână din Gorj a ieșit să își cumpere alimente

După ce fiica ei a fost confirmată cu noul coronavirus și internată la spitalul din Târgu Cărbunești, bătrâna a ieșit să își cumpere mâncare. Fiindcă nimeni nu a ajutat-o în acesta sens, femeia nu a avut altă soluție. Timp de mai multe zile, aceasta nu a părăsit locuința și a mâncat doar zahăr, fiindcă nu avea alte alimente. Cînd a ieșit să își cumpere ce avea nevoie, polițiștii din comuna Turcinești, au identificat-o, iar acum este cercetată penal.

Deoarece starea ei de sănătate nu era prea bună, femeia a fost dusă la spital.

Cu toate acestea, autoritățile din Turcinești nu au trecut niciodată să o vadă sau să îi aducă ceva de mâncare. În ciuda faptului că fiica ei a încercat să ia legătura cu aceștia de mai multe ori, nimeni nu a luat-o în seamă.

Cifre îngrijorătoare! Au fost confirmate peste 1.300 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte decese au fost înregistrate

Până astăzi, 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 04.08.2020 (10:00) – 05.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

40 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un deces nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.919. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 464 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.295.222 de teste. Dintre acestea 24.108 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.956 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.152 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2.215 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 5 august.

Adauga un comentariu