Boli si tratamente

AFTE

Publicat: 10 dec. 2010
7

Cauzele pot fi variate, de obicei datorate unor agenti patogeni (bacterii sau virusi), ori unor agenti fizici sau chimici. Tratamentul local se face cu solutii de bicarbonat sau permanganat de potasiu, cu sau fara asocieri de plante. Se recomanda, de asemenea, infuzii preparate din urmatoarele parti de plante: Flores Chamomillae (flori de Musetel). Gargara cu infuzie din 2 lingurite de flori la 100 ml de apa.

Folium Salviae (frunze de Salvie). Garagara cu infuzie din 2 lingurite de frunze la 100 ml de apa (efectul creste prin adaugarea de Radix Gei-radacina de Cerentel 1:1) Herba Basilici (Busuioc).

Gargara cu infuzie din 2 linguri de planta la 100 ml de apa. Herba Meliloti (Sulfina). Gargara cu infuzie din 2 lingurite de planta la 100 ml de apa. Flores Rosarum (petale de Trandafir). Garagara cu infuzie din 2 linguri de petale la 20ml de apa. Macerat din petale de trandafir in miere. Se utilizeaza cu bune rezultate in tratamentul aftelor/ si micozelor bucale ale sugarilor, tamponanduse repetat in cursul unei zile zonele respective.

Se prepara din 100 g de petale in 400 ml de apa, la foc domol, intr-un vas acoperit, timp de 15 minute. Dupa ce se filtreaza, peste lichid se adauga 650 g de miere. Respectand raportul dintre cantitati se poate prepara 1/2 sau 1/4 din formula.

Adauga un comentariu