Culinar

Afumatoare din butoi. Cum să pregătești cârnați delicioși după o rețetă deosebită

Publicat: 25 iul. 2022
carnati de casa suspendati intr-un butoi pentru afumat
În plus, un astfel de cârnați este considerat un fel de mâncare tradițional pentru diferite sărbători

Gospodarii după ce își taie porcul preferă să pregătească afumătoare din butoi. Există multe tipuri de cârnați pe piața modernă astăzi. Există opțiuni ieftine și scumpe. Dar corespund calității? Dacă nu sunteți sigur, atunci puteți face cârnați afumați acasă. Rețeta este extrem de simplă, iar cârnații sunt extrem de gustoși, fiind pregătiți după un mod deosebit în butoi. 

Cel mai mare avantaj al acestui proces este că gospodarul personal este responsabil pentru calitatea unui astfel de produs. În plus, un astfel de cârnați este considerat un fel de mâncare tradițional pentru diferite sărbători. Acesta este un fel de mâncare cu adevărat elegant și festiv fiind potrivit a fi servit alături de murături asortate sau chiar cu varză roșie. De asemenea, mulți preferă să se delecteze cu acest preparat alături de tochitură de porc.

mai multi carnati de casa pe o farfurie langa flori decorative
Rețeta este extrem de simplă, iar cârnații sunt extrem de gustoși, fiind pregătiți după un mod deosebit în butoi

Afumătoare din butoi. Cei mai aromați cârnați pentru mesele festive

Pentru a pregăti acest superb fel de mâncare vei avea nevoie de carne de porc aproximativ 2 kg, grăsime de porc în cantitate de 400 g, sare, piper măcinat, nisip de zahăr, cereale de muștar după gust, usturoi și pentru aromatizarea preparatului vei avea nevoie de 10 cuișoare. Pentru pregătirea cârnaților vei avea nevoie de apă, aproximativ 100 g și 3 m de intestine de porc.

Întâi de toate pentru pregătirea deliciului pune carnea pentru cârnați în apă. Pentru cârnați, orice parte a cărnii de porc este potrivită. Ține cont de faptul că, dacă carnea este uleioasă, atunci vei avea nevoie de mai puțină grăsime decât este menționat la enumerarea ingredientelor necesare.  

carnati de casa suspendati intr-un butoi pentru afumat
Pentru a pregăti acest superb fel de mâncare vei avea nevoie de carne de porc aproximativ 2 kg

Dar dacă carnea de porc este cu un conținut moderat de grăsime, atunci trebuie să pui untură pentru ca produsul să fie suculent și să nu se usuce prea tare în butoi. Din moment ce ai ales carnea, aceasta se spală foarte bine și se uscată cu șervețele. 

Din moment ce carnea de porc este uscată, aceasta trebuie măcinată. Carnea se macină în cuburi mici. De asemenea, macină untura după care curăță usturoiul și toacă fin cu un cuțit. Adăugați ulterior usturoiul la carne. 

Pași de respectat în pregătirea cârnaților din carne de porc 

Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite trebuie să amesteci carnea tocată cu zahăr. Pentru a obține un gust senzațional al cârnaților afumați la butoi vei avea nevoie doar de 2 lingurițe de zahăr pentru o cantitate de 5 kg de carne. Din moment ce ai adăugat zahărul trebuie să torni și apă peste carne. Amestecați din nou carnea tocată. Acoperim carnea și o trimitem la frigider, astfel încât, în mod corespunzător, aceasta să fie marinată și infuzată.

carnati de casa pe o tava intregi si carnati taiati rondele langa un bol cu salata
Pentru a pregăti o afumatoare din butoi cu adevărat gustoasă de te lingi pe degete, plasează cârnații pe bastoane

Umplem cârnații a doua zi. Înainte de aceasta, este necesar să spălați și să curățați bine intestinele. De asemenea, nu uita să adaugi sare în carnea tocată. Pentru a umple cârnații, avem nevoie de o duză specială pentru o râșniță de carne. Punem intestinul pe duză, printr-o râșniță de carne, umplem uniform intestinul cu umplutura pregătită. 

Din moment ce intestinele sunt umplute, marginile acestuia sunt legate cu fire obișnuite de ață. Ai nevoie de o un spațiu special cu fum pentru afumarea cârnaților. Poți pregăti spațiul din butoi, ușor săpat în pământ, având grijă ca acesta să aibă și conducte. Conductele, de asemenea, trebuie să fie îngropate în pământ, cu excepția ieșirii. Trebuie să afumezi cârnații, acoperind cu un burlap. Acestea trebuie afumați fiind așezați pe bastoane speciale. Suspendăm la o distanță de 20-30 mm de fundul butoiului. 

Pentru a pregăti o afumatoare din butoi cu adevărat gustoasă de te lingi pe degete, plasează cârnații pe bastoane. De asemenea, să nu treci peste pasul de a acoperi preparatul cu un burlap și să-i ții în butoi pentru câteva ore. Timpul pregătirii depinde de grosimea cârnaților.

carnati de casa suspendati intr-un butoi pentru afumat
Cel mai mare avantaj al acestui proces este că gospodarul personal este responsabil pentru calitatea unui astfel de produsComentarii
  • Pana sa te lingi pe degete de la carnatii afumati, ti se face greata de modul cum a fost masacrata limba romana in acest „articol jurnalistic”. Stie cineva ce este un „burlap”?

Adauga un comentariu