Actualitate

Agent de paza acuzat ca a ucis un om cu pumnii

Publicat: 11 ian. 2000

Aflandu-se in timpul liber la discoteca, el a tras cativa pumni unui fochist care ulterior a murit

Iulian Petrescu (22 de ani), agent de paza la SC GIP EST Security SRL, este cercetat de procurorii criminalisti ieseni sub invinuirea de loviri cauzatoare de moarte. In seara de 11 decembrie 1999, Iulian Petrescu se afla in timpul liber, pe care si-l petrecea impreuna cu prietena la o discoteca organizata la Popricani. In cursul noptii, el a iesit afara impreuna cu prietena sa, Irina, si s-au dus sa stea de vorba in spatele scolii generale. Acolo a aparut fochistul Stefan Roscov, care, fiind beat, si-a inchipuit ca cei doi tineri fac si altceva, nu numai conversatie, asa ca i-a luat la rost.

Iulian Petrescu a declarat organelor de ancheta ca fochistul s-a repezit la el si i-a tras o palma, situatie in care, si el fiind baut, s-a vazut nevoit sa riposteze. Dupa ce i-a tras cativa pumni lui Stefan Roscov, tanarul s-a reintors in discoteca impreuna cu prietena, lasandu-l pe acesta prabusit pe pamant. Dupa catva timp, Irina i-a spus lui Iulian sa plece si sa vada ce s-a intamplat cu omul. Impreuna cu un amic, el s-a dus in spatele scolii, unde l-au gasit pe Stefan Roscov asa cum il lasase. Iulian Petrescu l-a cautat prin buzunare, a scos cheile de la centrala termica, dupa care l-a dus acolo si l-a incuiat. El a revenit in discoteca, unde a ramas pana aproape de dimineata.

A doua zi, Stefan Roscov a fost gasit mort in centrala. Raportul de necropsie al cadavrului a concluzionat ca moartea a fost violenta si s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral, care putea fi provocat de lovirea – in cadere – cu un corp dur. Iulian Petrescu a fost arestat ca prezumtiv autor al crimei, stabilindu-se ca fochistul s-a lovit la cap in cadere, dupa ce primise lovituri. Iulian Petrescu sustine insa ca victima traia in momentul in care a transportat-o in centrala termica, ba chiar i-a dat impresia ca doarme si sforaie din cauza betiei. Deoarece mandatul de arestare emis impotriva agentului de paza expira, astazi el va fi condus la Tribunal, unde se va pune in discutie prelungirea pentru o perioada de inca 30 de zile.loading...

Adauga un comentariu