International

Agenti FBI IMPUSCATI in apropiere de orasul paralizat de proteste

Publicat: 26 nov. 2014
Situatia in orasul american Ferguson se afla la un pas de a genera intr-un conflict urias, pe fondul protestelor generate de decizia instantei de a scoate basma curata un politist care a executat pur si simplu un tanar de culoare, neinarmat. Un incident recent s-a produs in apropiere de Ferguson, victime fiind doi agenti FBI, care au fost impuscati intr-o casa din nordul comitatului Saint Louis. Incidentul a avut loc in aceasta dimineata, insa autoritatile spun ca nu este „direct legat” de protestele motivate rasial din zona oraselului Ferguson.
Un agent a fost impuscat in umar si altul in picior, in timp ce asistau politia locala la aplicarea unui mandat de arestare, insa, din fericire, ranile suferite nu le pun viata in pericol. Intre timp, aproximativ 2.000 de militari ai Garzii Nationale au fost mobilizati in suburbiile Saint Louis pentru a contribui la detensionarea situatiei, dupa anuntarea verdictului dat de un mare juriu din Missouri, care a decis sa nu-l puna sub acuzare pe politistul alb care a impuscat mortal un tanar de culoare in august.

Vezi si Vezi si REVOLTA IN SUA. Manifestanti neinarmati dispersati cu gaze lacrimogene – FOTO

Incidentul de dimineata, in care au fost implicati cei doi agenti FBI, a avut loc la cateva ore dupa o ciocnire intre politie si protestatari la Ferguson. In ciuda unei prezente militare sporite in Ferguson, o masina de politie a fost incendiata in apropierea primariei in seara zilei de marti, iar politia a folosit in timpul noptii bombe cu fum si gaze incendiare pentru a-i dispersa pe protestatari, potrivit obiectiv.info.

Vezi si Vezi si REVOLTA in SUA, dupa ce un adolescent a fost EXECUTAT de un politist – FOTO loading...

Adauga un comentariu