Titlurile zilei

Agenția Greenland Imobiliare jecmănește clienții! Vor două mii de euro pentru o tranzacție inexistentă. Agenta Gabriela Ifrim a păcălit cumpărătorul

Publicat: 21 sept. 2020
Cristian Barabulă a făcut plângere penală după ce ar fi fost înșelată de agenția Greenland Imobiliare
Agenția Greenland Imobiliare vrea să 10.000 lei de la un client, chiar dacă agenții nu s-au ocupat de vânzarea unui apartament

Un ieșean s-a trezit că trebuie să plătească 10.000 lei agenției Greenland Imobiliare. Cristian Barabulă susține că a fost înșelat în momentul în care a fost convins să semneze un document. Susține că semnătura de pe contract a fost falsificată. Reprezentanții agenției l-au chemat pe client la mediere. La un moment dat, familia bărbatului a fost intimidată chiar de către reprezentanții agenției

Noi detalii ies la suprafață, după ce agentul imobiliar Gabriela Ifrim a încercat să-l înșele pe Cristian Barabulă, în contextul vânzării unui apartament . În luna mai, în plină stare de urgență, Cristian Barabulă s-a hotârât să se mute din apartamentul deținut în comuna Rediu. Era interesat să dea apartamentul, la schimb, pe o casă. A urmărit mai multe anunțuri pe site-urile de specialitate până când a dat peste o ofertă convenabilă: o casă în sat Ciurbești, comuna Miroslava. S-a întâlnit cu Gabriela Ifrim, cea care postase anunțul. Din vorbă în vorbă, Gabriela Ifrim l-a convins pe client să vândă apartamentul, dar, până la urmă, tot Cristian Barabulă s-a ocupat de tranzacție. De aici a pornit și scandalul. Despre activitatea agentei nu se știe prea multe, singura conexiune fiind agenția imobiliară Greenland Imobiliare SRL. Bărbatul a depus și plângere penală pentru înșelăciunie.

Agenția Greenland a recunoscut că s-a ocupat de așa-zisa tranzacție

Pentru că Gabriela Ifrim nu s-a recomandat, Cristian Barabulă a cerut lămuriri la sediul agenției imobiliare. Printr-un răspuns oficial, Greenland Imobiliare chiar îi cere acestuia să plătească un comision care ar ajunge la 10.000 lei. Numai că, agenția nu a dus la bun sfârșit tranzacția.

„La momentul vizonării, prețul imobilului era de 52.000 euro, comisionul subscris societății fiind de trei la sută, aspecte consemnate în fișa de vizionare și confirmate prin semnătura dvs. Societatea subscrisă, prin reprezentanți, v-a îndrumat pașii până la momentul semnării contractului de vânzare, în fața notarului public, până la acest moment dvs. neachitând comisionul la care v-ați obligat, încălcând, astfel, obligațiile contractuale. Așadar, întrucât ne datorați suma de 7576.45 lei, reprezentând comision de intermediere, la care se adaugă penalități de 1 la sută/zi, vă învederăm faptul că, la data de 14.09.2020, penalitățile au atins cota de 3.939 lei”, se arată în răspunsul agenției imobiliare.

Clientul acuză că i-a fost falsificată semnătura

Contactat telefonic de către reporterii BZI, Cristian Barabulă a făcut o serie de precizări.

„În primul rând, vreau să menționeze că în momentul în care am semnat hârtia, mi s-a spus că este vorba despre o dovadă care arată că agentul a fost prezent la vizionare și că trebuie să justifice consumul de carburant. Eu am semnat doar o anexă, nicidecum un contract. Pe contractul trimis de ei este imitată semnătura mea. Eu nu am semnat așa ceva. Mă voi consulta cu un avocat în această situație. Ei nu mi-au vândut apartamentul, așa cum era înțelegerea. Pentru că au tras de timp, eu am găsit cumpărător. Cei de la agenție au vrut, prima oară, să ia comisionul de la proprietarul care mi-a vândut casa. Pentru că nu au reușit, s-au gândit să-mi ia mie banii”, a povestit Cristian Barabulă.

La un moment dat, reprezentanții Greenland Imobiliare ar fi apelat la intimidări. I-au făcut o vizită soției lui Cristian Barabulă, moment în care i-ar fi cerut să plătească comisionul, chiar și la un nivel mai mic, de câteva sute de euro. Femeia s-a speriat și și-a anunțat soțul. Conform informațiilor disponibile, Greenland Imobiliare SRL a fost înființată anul trecut. În firmă apare, ca asociat unic, Mariana Zaharia.

Comentarii
 • Dl Barabula , fermecat fiind de blonda, a avut impresia ca i arata niște case așa de plăcere, normal ca atunci când apelezi la serviciile unei agenții sa vizionezi imobile trebuie sa achiti un comision dacă cumperi ceva ce ți au prezentat ei. Asta nu scuza cu nimic atitudinea lor de mitocani care au apelat la intimidări, amenințări , in loc sa l notifice pe cale juridică .
  Dar …. când e mintea lui Flavian Zaharia …. un taranete obosit , o sa mai auziți și pe viitor de asemenea comportament , asta dacă nu l leagă Miliția

 • Buna dimineata. Trecand peste speta asta, trebuie sa recunosc ca agenta (ma rog domnisoara sau doamna) prezentata in poze arata foarte bine. Multi nu au acasa o asa femeie. In locul ei sa fiu mi-as baga picioarele in ele de imobiliare. Poate castiga cu frumusetea ei mult mai mult si nu ma refer la filme porno sau video-chat. Asta cu imobiliarele nu mai tine mult, deja piata este moarta si la ei si urmeaza sa vina o decadere al preturilor si mai mare.
  Ma repet, tipa n-arata rau deloc. O zi frumoasa frumosilor.

 • Bai locuitorule, ca sa nu zic altfel. Da’ prost mai esti.
  Baaaai ! Ai internet, cacalau oferte, pune mana si suna, cauta, munceste ca doar muncesti pentru tine.
  S-a dus vremea agentiilor imobiliare pentru privati, acum orice anunt poate fi pus de oricine si te intelegi direct cu omul.
  Aaaa, poate nu ai timp sau chef. Desigur. Chemi agentia, chiar daca vine o dameza din asta.
  Baiiii ! Semnezi pe loc contract, fise de vizionare, diurna, triurna si tot ce vrei, da’ le semnezi dupa ce citesti fiecare cuvintel, le semnezi in 2 ex din care unul, semnat si stampilat de agentie, ti-l opresti pe loc.
  Si asa nu mai apari la ziar sa te rada lumea, nici nu mai dai banu aiurea.
  PS. Gagica ? Buna. Ce faci dupa program papuse ?

 • Io cred ca smenul a fost asa. Colegul dorea sa faca schimb cu o casa. Vine blonda si-i spune: boss, e greu ce vrei tu. Uite, noi iti gasim client la apartament, il vinzi si cumperi casa, prin noi. Ca sa pape si gura noastra ceva, ca nu lucram pe capace de bere. Zis si facut. Agentii I-au bombat repede apartamentul dupa care romanul s-a sucit , si nu a mai luat casa. Si-a luat o rulota, poftim! La faza asta, agentii s-au sucarit , si-au dat seama ca au fost luati de fraieri si0i fac astuia zile fripte. Acuma, treaba sta asa: expertize grafologice se fac in Romania. Daca colegul a semnat contractul ala ( ca agentii nu sunt prosti , sa faca munca patriotica fara acoperire) a belit belingherul. Daca, in schimb, agentii au falsificat semnatura , e groasa. Se lasa cu urmarire penala.

 • In loc sa vorbesti si sa negociezi omeneste, ai ales sa fugi la presa si sa faci scandal… Nui nimic, ai vrut sa te joci cu focul, acu te-ai ars puiut. 😉

 • Barabula spune că blonda la convins să semneze, tot el spune că nu a semnat, ba da tu știi ce dracu spui, dacă se dovedește că ai semnat faci trotuarul și tu și nevastă-ta să plătești despăgubiri firmei că nu cred că nu te da în judecata PACALA, dacă erai în altă țară îți luau casa prostovane……..

Adauga un comentariu