Economic Local

Agentii de pensii private sunt cautati pentru informatii

Publicat: 20 feb. 2008
1

• Cei care au semnat un act de adeziune catre oricare dintre fondurile de pensii private pot solicita orice fel de informatii referitoare la actul de adeziune, evolutia fondului de pensii sau valoarea contului propriu • Singura conditie este sa se adreseze reprezentantului fondului de pensii la care au aderat

Dupa incheierea perioadei de semnare a adeziunilor catre fondurile de pensii private obligatorii, agentii de marketing s-au facut nevazuti. Dupa ce s-au inscris la una dintre societatile de administrare, multi ieseni se plang ca nu au mai primit nici o informatie de la acestia. Cei mai multi vor sa stie ce se intampla cu conturile personale, care este evolutia fondului de pensii ales sau cum isi pot schimba optiunea, transferandu-se catre o alta firma de profil. „Am semnat din noiembrie pentru un administrator de fond de pensii. De atunci nu mai stiu nimic. As vrea sa ma transfer catre un alt fond de pensii, dar nu stiu cum. Singurele informatii sunt cele pe care le-am citit in ziare sau din ce-am auzit de la televizor”, a declarat Maria Popovici, angajata a unei firme de constructii din judetul Iasi.

Cei care au semnat un act de adeziune catre oricare dintre fondurile de pensii private pot solicita orice fel de informatii referitoare la actul de adeziune, evolutia fondului de pensii sau valoarea contului propriu. Singura conditie este sa se adreseze reprezentantului fondului de pensii la care au aderat. Reprezentantii societatilor de administrare a pensiilor private sustin ca trebuie sa astepte definitivarea distribuirii de catre Casa Nationala de Pensii, pentru a putea contoriza si monitoriza clientii care au semnat deja actul de adeziune. „Asteptam ultimele date de la Casa Nationala de Pensii privind distribuirea persoanelor care nu au semnat actul de adeziune pana la data de 17 ianuarie. Intre timp, agentii nostri de marketing pastreaza legatura cu clientii. Le pot oferi informatii privind situatia conturilor, daca urca sau coboara, cum se pot transfera la un alt fond de pensii. Nu am primit prea multe solicitari din partea clientilor. Nu s-au facut primele incasari. Dupa definitivarea adeziunilor, probabil vom avea mai multe solicitari”, a explicat Cristian Ghibu, reprezentant Aviva. Mai mult, reprezentantii unor societati comerciale de profil sustin ca au inceput deja o campanie de informare a clientilor, independenta de procedura de informare stabilita prin lege. „Prin lege, fondurile de pensii sunt obligate sa trimita informatii scrise catre cei care au semnat actul de adeziune. Noi am stabilit sa trimitem si un mesaj pe telefonul mobil. Pana acum au venit cativa clienti care s-au interesat cum si cand se pot transfera, precum si ce costuri implica aceasta operatiune. Asteptam rezultatele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private privind distribuirea aleatorie a celor care nu au semnat actul de adeziune”, a explicat Corneliu Miron, coordonator pensii private pentru fondul Allianz-Tiriac Iasi.

Adauga un comentariu