News Flash:

Agentii de politie din Iasi si-au facut sindicat

13 Noiembrie 2009
24807 Vizualizari | 100 Comentarii
Mihai Ionescu
Agentii de politie din Iasi s-au saturat sa nu poata spune in gura mare ce nemultumiri au si, prin urmare, un grup de initiativa a decis sa puna bazele unui sindicat al agentilor de politie. Subofiterii ieseni au propria organizatie sindicala, noua structura alaturandu-se celei deja existente in domeniu. Sindicatul National al Agentilor de Politie se adreseaza, in principal, agentilor de politie care isi desfasoara activitatea in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi. Potrivit reprezentantilor sindicatului, in cadrul politiei nu exista dotari corespunzatoare, salariile sunt mici si nu sunt asigurate nici conditii de munca normale. In plus, agentii de politie nu au nici un cuvant de spus pentru ca nu sunt lasati sa-si spuna pasurile, iar despre o comunicare eficienta intre acestia si mai marii politiei nici nu poate fi vorba. Desi a fost infiintat in urma cu cateva saptamani, noul sindicat a adunat peste 180 de membri din mediul urban si rural iesean. Ideea infiintarii acestui sindicat a aparut in conditiile in care numarul agentilor din cadrul IPJ este majoritar, in timp ce drepturile acestora nu mai sunt primordiale. "Acest sindicat se adreseaza, in principal, agentilor de politie si urmareste respectarea drepturilor subofiterilor de politie precum si promovarea intereselor sociale, profesionale si economice ale acestora. Peste 75 la suta din structurile politiei iesene sunt ocupate de agenti, dar drepturile si libertatile acestora nu sunt respectate", a declarat agentul Mihai Ionescu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) Iasi. Principalul scop al noii formatiuni sindicale este acela de a lupta pentru cresterea coeficientului de salarizare al agentilor si oferirea asistentei juridice. Pe langa aceasta, noul sindicat le va oferi sprijinul agentilor pentru a se transfera la locul de domiciliu, conform legii in vigoare. "Respectarea drepturilor salariale, oferirea asistentei juridice dar si cresterea coeficientului de salarizare in raport cu munca pe care o depune, sunt doar cateva dintre obiectivele noastre. De asemenea, ne propunem sa sprijinim toti agentii care au solicitat transferul la locul de domiciliul, conform legii in vigoare", a mai adaugat Mihai Ionescu, presedintele SNAP.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (100)

Getodacul  | #86904
Mihai Ionescu are doua facultati: Sportul si Dreptul, este destept si a fost nascut sa fie politist. Are fler. Din pacate nu are bani, nu are pile si nici nu este "nepotel, verisor sau cumatru"cu cine trebuie, ca sa ajunga ofiter. Profesionistii, ca el, sunt buni doar pentru munca, functiile, slariile mari si laurii sunt pentru trepadusi. Nu avem o scara a valorilor, totul este de vinzare. Avem un regim FANARIOT.
Felicitari Misule. Da-le peste bot la cei care au ajuns ofiteri cu sacosa.
ggg  | #86905
daca voia sa fie ofiter trebuia sa faca Academia de Politie la zi, nu doua facultati la apelul bocancilor. Sau era prea greu sa dea admitere la Academie???
tic tac  | #86906
domnule ggg...asca din cate stiu eu omul asta are 2 facultati si doua mastere terminate la universitatea A.I. CUZA IASI . astea sunt facultati la apelul bocancilor? si nu a ajuns ofiter din cauza sistemului asta mizerabil. cred ca esti tu un ofiter facut la apelul bocancilor ca multi altii. asa ca lasa ggg..asca si ascundete in spatele biroului.
hhh  | #86907
Mai ggg, ofiter/subofiter nu prea conteaza, rezultatele unui politist sunt importante.
Daca privesti atent la colegii tai ai sa vezi ca procentul de "catastrofe inarmate" din ofiteri si subofiteri este egal. Deasemeni oameni de valoare sunt in ambele corpuri, academia ori alte studii nu sunt o garantie a valorii individului, valoarea exista ori nu si nu se prezuma ci se vede in rezultate !
estee  | #86908
felicitari ptr curajul de care dai dovada.era si timpul sa se faca ceva si pentru cei mici.nu cred ca este vb de un razboi intre agenti si ofiteri singura diferenta este ca f multi ofiteri au ajuns sa uite de unde au plecat.nimeni nu s-a nascut cu stele pe umar. acest om trebuie ajutat pentru ca ceea ce vrea e bine. noi oamenii de rand vedem pe strada numai agenti , ei poarta stindardul politiei nu soarecii de birou. sa se uite putin in urma acesti sefi ai politiei si poate-si vor aminti ca au fost si ei agenti.multa bafta
vecinu  | #86909
Bravo Misu. Arata ca poti sa faci ce spune ca face Ciuhu si nu face.............
Getodacul  | #86910
Se pare ca stii cu ce se maninca munca de politie, cunosti sistemul si esti multumit de el. Poti ajunge politist pe multe cai, legale sau ilegale. Poti sa faci Academia de Politie si inca patru facultati dar asta nu te face automat "politist".Trebuie sa ai stofa. El are.
Sa inteleg din comentariul tau ca toti ofiterii provin de la Academie? Ma indoiesc. Singurul criteriu de promovare ar trebui sa fie competenta si nu pilele.
Pari destul de frustrat. Ai terminat Academia? Te simti amenintat de Misu ca iti poate lua functia? Daca ai terminat Academia inseamna ca esti bine pregatit si nu ai motive sa te temi.
Daca esti un simplu cetatean care crede ca politia ar functiona mai bine numai cu cadre provenite de la Academie, te inseli. Oameni capabili si competenti gasesti in toate domeniile. Promovati competenta si griul se va alege de neghina.
Nici o facultate din din lume nu poate sa iti dea flerul de politist.
Getodacul  | #86911
Agentul sindicalist Surugiu, politist cu tranzactii imobiliare si de fier vechi
Un sef al sindicalistilor din Politia Romana e un... afacerist cu trese. Agentul sef principal Iulian Surugiu este vicepresedinte al Corpului National al Politistilor (CNP) din IGPR. In timpul in care nu se afla in patrula pe strada - fiindca e la Serviciul Ordine Publica - sau nu rezolva problemele sindicale ale politistilor din Romania, Surugiu se dedica imobiliarelor, agriculturii si, pana de curand... fierului vechi. Pe pagina sa de internet, agentul sef principal Iulian Surugiu isi prezinta ascensiunea in politie - din maistru la metrou, omul a devenit lucrator la Sectia 22 Politie, Sector 6 si a fost avansat de doua ori consecutiv la exceptional! Asa a ajuns agent sef principal si vicepresedinte al CNP.

La capitolul abilitati si calitati sunt insirate urmatoarele: permis de conducere, pasaport (!), punctual... Iar ca si obiectiv in viata, seful sindicalistilor din Politia Romana mentioneaza ca doreste sa "asigure bunastarea membrilor familiei". Iar obiectivul pare indeplinit. Circumstantele sunt, insa, ciudate. Astfel, afacerile familiei Surugiu s-au desfasurat chiar in sectorul 6 al Capitalei - chiar acolo unde avea serviciu Iulian Surugiu. Tot ciudat - proprietatile mentionate de agentul sef principal in declaratia sa de avere sunt, mai toate, in acelasi sector 6.
Relatia dintre agentul de Ordine Publica si primarul Poteras este caracterizata chiar de Surugiu drept una "buna, de prietenie". In plus, seful sindicalistilor din Politie este ruda cu una dintre persoanele "grele" din Ministerul de Interne. Unul dintre fiii politistului-sindicalist Surugiu a fost nasit de secretarul de stat Anghel Andreescu, al doilea om din MIRA.

BMW si bijuterii de 20.000 de euro

Agentul sef principal Surugiu are o declaratie de avere de invidiat. Conform acestui document, completat in martie anul trecut, politistul sef de sindicat are terenuri in Predeal, Domnesti, Magurele, Prelungirea Ghencea si pe Bulevardul Timisoara. Toate sunt detinute in cota parte. Ca si imobile, in declaratia de avere este mentionata o casa cu o valoare de impozitare de 90.000. Nu se specifica moneda. Mai are o hala de 200 de metri patrati, ambele fiind ridicate in...Prelungirea Ghencea, sector 6. Ca un politist care se respecta, Iulian Surugiu are un BMW cumparat in 2004. Mai are bijuterii de aur, de 20.000 de euro, si doua conturi bancare cu un total de 80.000 de euro.

Surugiu apare in declaratia sa de avere cu o participatie de 51 la suta in doua srl-uri. Mentiunea e facuta la capitolul "plasamente, investitii directe". Cele doua societati comerciale - ALRO Metal Ghencea si Rodi Impex SRL - apar cu sediul in acelasi cartier din sectorul 6, Prelungirea Ghencea. Iar ambele au acelasi obiect de activitate - colectarea fierului vechi. Iar acest tip de afacere cade si in atentia celor de la Ordinea Publica. Asta, deoarece, de multe ori, capacele de canal ale Bucurestiului, sinele de tramvai sau cuprul de la Electrica au ajuns ca "marfa" in aceste centre.


ALRO Metal Ghencea si Rodi Impex au avut, insa, o activitate profitabila. La Registrul Comertului societatile apar cu profit de sute de mii de RON, iar in actionariatul sau administratia celor doua este regasita Rodica Surugiu. In 2007, dupa ce Iulian Surugiu schimbase functia de agent Ordine Publica cu sefia sindicatului din Politia Romana, sotia sa - Rodica Surugiu - incasa 140.000 de RON, dividende din afacerea cu fier vechi.

Iulian Surugiu a mers in biznis si pe mana sa. Tot in declaratia de avere se mentioneaza ca politistul a incasat 120.000 de RON drept "comision de vanzare teren"! Iar 20.000 de lei noi au fost luati de agentul sef principal din activitati agricole.Vicepresedintele Corpului National al Politistilor din IGPR spune ca declaratia sa de avere nu mai este de actualitate! Asta, deoarece nu mai este insurat cu Rodica. "Nu am facut niciodata parte din actionariatul firmelor ALRO Metal Ghencea sau Rodi Impex.


Iar faptul ca Rodica Surugiu apare acolo este o greseala. Fosta mea sotie, va garantez, ca nu mai este in Rodi Impex", sustine Surugiu. Acesta recunoaste ca secretarul de stat Anghel Andreescu ii este ruda - "dar nu de sange. Mi-a botezat un copil". Cat despre celelalte afaceri - "nu stiu daca exista vreo lege care sa-mi interzica sa cumpar un teren cu 3 lei si sa-l vand cu 5. Ce am eu este o avere stransa dupa 30 de ani de munca. Acum este impartita in urma divortului".
tic tac  | #86912
din cate stiu eu omul are doua faultati si doua mastere facute la universitatea A.I. CUZA IASI , nu cred ca astea sunt facultati facute la apelul bocancilor. si ptr ca nu a ajuns ofiter e pentru ca, stie toata lumea cum s-au facut ofiterii pana acuma din randul agentilor.oricum domnule ggg daca lil cunosti nu cred ca ai ce sa ii reprosezi omului asta chiar daca esti ofiter.
Ag. Capsuna  | #86913
Apa trage la matca ei si omul la teapa lui.
Spune-mi cata minte ai, sa-ti spun din ce sindicat faci parte.
Inainte vremuri se lua foarte greu bacalaureatul, dar acum de cand cu universitatzi de-al de Spiru Hirletz fac oamenii si cate 5-6 facultatzi, cate 3-4 masterate, ca doar platesc pentru asta. Foarte multzi au facut Facultatea de Fuga, de la mare distantza, nici muschi nu au facut, dar nici minte nu au mai multa, asa ca la mai multe facultatzi, dar tot din astea unde nu se cere matematica, romana, chimie,fizica.
LEGEA nr.54/2003  | #86914
Art. 2. - (1) Persoanele incadrate in munca si functionarii publici au dreptul sa constituie organizatii sindicale si sa adere la acestea. Persoanele care exercita potrivit legii o meserie sau o profesiune in mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum si persoanele in curs de calificare au dreptul, fara nici o ingradire sau autorizare prealabila, sa adere la o organizatie sindicala.
Presedintele acestui sindicat este un individ care a fost vicepresedinte CNP la IGPR. Omul s-a dat de ceasul mortzii sa fie facut ofiter, fapt pt. care s-a transferat si pe la jandarmi dar nu i-a mers, asa ca s-a pensionat, iar pensionat fiind nu mai are raporturi de serviciu cu MAI, fapt pt. care nu mai poate fi membru de sindicat si in mod implicit nu mai poate conduce el acel sindicat.
Intrebati-l cat bine a facut el politistilor din functia de presedinte CNP/ IGPR, intrebati-l ce averi colosale detine la ora actuala, precum si cand a adunat aceste averi. Prin aceasta tentativa de sindicat se incearca scaderea puterii SNPPC-ului, care la ora actuala s-a transformat in federatzie, fiind cel mai mare sindicat din tzara. SNPPC a pus probleme conducerii MAI, dar si in teritoriu, fapt pt. care s-a ordonat infiintzarea unor pseudosindicate, astfel incat la negocierea acordului si a contractului colectiv de munca, SNPPC sa nu mai dea batai de cap conducerilor profesionale sau guvernantzilor.
Ce victorii atzi obtzinut pana in prezent domnilor din sindicatul catzelarului ?
Un fost coleg  | #86915
Cat a fost agent la Sectia 22, platea alti colegi ca sa faca dosare penale in numele lui, procese verbale de contraventie, iar el se ocupa de afaceri, fiind protejat de sefii de sectie, sector, sefi din IGPR si minister, pe care ii servea cu tot ce doreau. Ii avea pe toti la mana. Cu actualul adjunct IGPR, chestorul Parvu, care a fost sef la Sectorul 6, era mana in mana, petreceri, mese festive. Era prieten si cu Toba, atat cat a fost adjunct la Capitala, cat si dupa ce a plecat la IGPR. Avea intrare la toate partidele politice aflate la guvernare, fiind apropiat de oameni politici cu care avea afaceri. Tor fierul vechi furat din Sectorul 6 era adus de hoti la firmele lui de colectare.Anul trecut s-a transferat la jandarmi, pentru ca sa poata chestorul Andreescu, nasul fiului sau, sa-l faca colonel la jandarmi, pentru ca terminase si el o facultate. Nu s-a putut si s-a pensionat. Nu mai poate el de soarta agentilor de politie la banii lui. El doreste sa-si faca imagine pentru a accede in politica, la cati politicieni cunoaste. Petru el oamenii nu reprezinta decat niste unelte care pot fi platite si folosite cand vrea el. Cat a fost la Sectia 22 spunea ca lui nu are nimeni ce sa-i faca, pentru ca are bani.
ASTA ATZI VRUT, ASTA AVETZI !  | #86916
Surugiu: Agentii de politie, membrii SNAP, nu vor participa la actiuni de protest in acest an.
Agentii de politie, membrii SNAP, nu vor participa la actiuni de protest in acest an.
Biroul Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania a hotarat ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc, a declarat Iulian Surugiu, presedinte al Sindicatului National al Agentilor de Politie.
La sfarsitul saptamanii trecute, SNAP a organizat la Predeal, Brasov, dezbaterea publica cu tema "Politistul roman, politist european?".
In mesajul prezentat participantilor la acesta dezbatere, chestor de politie, Ioan Crisan, consilier prezidential, a evidentiat profesionalismul, curajul si daruirea politistilor romani in cadrul misiunilor desfasurate sub egida ONU si a altor organisme internationale, precum si contributia lor la cresterea prestigiului Ministerului Administratiei si Internelor, la consolidarea relatiilor si afirmarea Romaniei pe plan international.
Sindicalistii, organizatorii actiunii, prin Presedintele Iulian Surugiu, sunt de parere ca asemenea dezbateri pot rezolva mult mai intelept si mai repede problemele agentilor de politie decat alte forme de protest, precum manifestatiile de forta, in strada.
La ce va asteptati de la un afacerist pensionar, milionar ?
"NAS"  | #86917
Mihai, zi-ne faza aia cu camasha. CAM ASHA.
vecinu  | #86918
Bravo Misu, fa urat si mananca spurcat
ASTA ATZI FACUT VOI LA PREDEAL ?  | #86919
SNAP=REMORCA CNP La sfarsitul saptamanii trecute, Sindicatul National al Agentilor de Politie, a organizat la Predeal, Brasov, dezbaterea publica cu tema "Politistul roman, politist european?"
La aceasta dezbatere au transmis mesaje agentilor de politie, reprezentantii Administratiei Prezidentiale, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerul Public, Inspectoratul General al Politiei Romane, Corpul National al Politistilor, precum si ai unor ONG- uri.

In mesajul prezentat participantilor la acesta dezbatere, d-l chestor de politie, Ioan Crisan- consilier prezidential, a evidentiat profesionalismul, curajul si daruirea politistilor romani in cadrul misiunilor desfasurate sub egida O.N.U. si a altor organisme internationale, precum si contributia lor la cresterea prestigiului Ministerului Administratiei si Internelor, la consolidarea relatiilor si afirmarea Romaniei pe plan international. Din acest punct de vedere, al profesionalismului de care a dat dovada, politistul roman este politist european, dar ca beneficii, inca , nu a ajuns la nivelul politistului european.

Dupa ce a felicitat conducerea S.N.A.P. pentru initiativa de a organiza acesta dezbatere, d-l chestor de politie, Ioan Nicolae Cabulea, Inspector General Adjunct- Ordine Publica, imputernicit in aceasta functie de putin timp, a anuntat , printre altele, ca a desfiintat agenda plan de munca intocmita zilnic de catre politisti, o reminiscenta din perioada comunista. O masura care a fost primita cu mult entuziasm si multa speranta de catre agentii de politie aflati in sala.

Reprezentantul Corpului National al Politistilor din Romania, d- l subcomisar Marian Crisan, a subliniat, cu parere de rau, ca nu se poate pune, inca, un semn egal intre politistul roman si politistul european.

Iulian Surugiu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, a evidentiat in discursul sau ca, de multe ori, asemenea dezbateri, pot rezolva mult mai intelept si mai repede problemele agentilor de politie decat alte forme de protest, precum manifestatiile de forta, in strada.
De aceea, intrunit la Predeal, Biroul Executiv Central al organizatie, cu un nou mandat de 4 ani, a hotarat, ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest, pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc in Romania anului 2009.

"Noi colaboram si vrem sa ajutam conducerea Ministerului Administratiei si Internelor in rezolvarea diferitelor si gravelor probleme cu care se confrunta Politia Romana.
Nu vom tolera, insa, nici un abuz si aici ma refer in primul rand la imixtiunile politice , precum si la presiunile ce se fac de catre diferite autoritati locale , sau chiar de catre ofiteri din Inspectorate asupra membrilor nostri. Noi ii protejam si ii ajutam pe agentii de politie si , indirect pe familiile lor. In acelasi timp le si cerem sa fie un exemplu de profesionalism si curaj cetatenesc , adevarati politisti europeni", a spus Iulian Surugiu, Presedinte SNAP.

Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania militeaza pentru conditii mai bune de munca, salarii decente in raport cu munca prestata, impiedicarea abuzurilor de orice fel din partea angajatorilor, dar mai ales asigurarea unei stabilitati a locului de munca pe termen lung.
Agentii de politie, membrii SNAP, nu vor participa la actiuni de protest in acest an.  | #86920
Biroul Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania a hotarat ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc, a declarat Iulian Surugiu, presedinte al Sindicatului National al Agentilor de Politie.
vecinu  | #86921
Misule ne-ai facut de tot rasul. Cum dreaqu a fost impus vicepresedinte al SNAP acel naparstoc de Stroe in detrimentul tau ? Adica, sa inteleg ca sefii sindicatului agentilor de politie pe tara sant acest plutoner adjutant pensionar Surugiu si cu acest agent Stroe care nu are nici trei ani de politie si care nu are habar despre problemele noastre ale agentilor ?
Ce a declarat acest pensionar milionar Surugiu ca : " membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nici o forma de protest pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc " ?
Cu parere de rau pentru tine Misule, dar spun-i lui Ady catelarul ca proasta alegere a facut cand l-a contactat pe acest individ care nu are nici un interes sa ne uneasca si care nu urmareste decat sa ne dezbine. Ma gandesc cu teama ce veti spune agentilor cand isi vor da seama ca au fost atrasi intr-o cursa pentru a fi mai bine tinuti in frau, pentru a fi mai bine macelariti precum minerii la Costesti, si pentru a fi dezbinati. Pentru a nu fi complice la acest esec, va spun din timp Adio !
Alex  | #86922
Domnule Mihai Ionescu, sunt profund dezamagit de actuala conducere a SNAP la nivel central dar si la nivel local. Oamenii inca nu ii cunosc pe cei ce conduc SNAP-ul dar cand vor afla va iesi mare scandal pentru ca ei au mizat pe dvs. iar dvs. desi pareati de buna credinta la inceput, va este jena sa le spuneti adevarul despre ce este SNAP si ce ii asteapta pe viitor.
Ce ai de spus Ionescule ?  | #86923
Liderul SNAP Maramures declara presei ca presedintele SNAP a fost de acord cu trimiterea agentilor de politie in concediu fara plata.
In cadrul negocierilor purtate de presedintele SNAP cu reprezentantii ministerului, s-a stabilit ca, in cursul lunilor noiembrie si decembrie, agentii de politie sa efectueze cate patru zile de concediu fara plata. Diminuarea salariala se va efectua in evidentele financiar-contabile corespondente acestor luni, chiar si pentru politistii care nu vor putea lua efectiv aceste zile de concediu pana la finele anului in curs, a precizat Viorel Stroe, liderul SNAP Maramures.
Ce ai de spus Ionescule ?  | #86924
Biroul Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania a hotarat ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc, a declarat Iulian Surugiu, presedinte al Sindicatului National al Agentilor de Politie.
zarzarel  | #86925
foarte interesante discutii. toata lume stie sa critice si asteapta ca altii sa lupte pentru drepturile lor. intrebare e voi de ce nu iesiti in evidenta va e frica de probleme? eu sincer m-am inscris in acest sindicat si am incredere in cei ce il conduc pentru ca am vazut ca nimeni nu a facut nimic pentru mine pana acuma asa ca oricum nu am nimic de pierdut. vedeti mai intai ce au facut cei din alte sindicate pentru voi si apoi exprimativa. personal il cunosc pe misu si ca si cei care il cunosc stiu ca nu e genul de om care sa ne tradeze si ca va face tot posibilul sa ne ajute. nu ma intereseza cine e surugiu nu el ne va ajuta pe plan local ci unul dintre ai nostri.
CAMASA  | #86926
Sindicatul National al Agentilor de Politie considera ca hotararea luata de Guvern, de a trimite bugetarii pentru o perioada de opt zile in concediu fara plata, nu este legala. Cu toate acestea, potrivit presedintelui SNAP, Iulian Surugiu, Legea 329/2009 va fi respectata, contrar zvonului conform caruia politistii vor boicota alegerile. In ceea ce ii priveste pe agentii de politie clujeni, acestia vor veni la munca chiar daca nu vor fi platiti. Cei mai multi dintre ei vor veni la serviciu chiar daca sunt in concediu fara plata. Astfel isi vor rezolva anumite probleme interne. In plus, in aceasta perioada a anului sunt foarte multe lucruri de rezolvat si nu putem lasa ca problemele sa se aglomereze.Totodata, acesta a precizat ca cetatenii nu vor fi afectati de masura luata de Guvern. IPJ Cluj va asigura prezenta in strada a agentilor de politie, dar si interventia acestora la fiecare eveniment.
vecinu  | #86927
M-am crucit cand am vazut cine sunt cei care au creat si conduc aceasta clica numita SNAP, rusinea Politiei Romane.
Cu un agent pensionar multimilionar care a lins usile MAI-ului cumatrindu-se cu fostul secretar de sta Anghel Andreescu, fost presedinte CNP la sector 6 si vicepresedinte CNP la IGPR, cu un vicepresedinte agent cu numai 2-3 ani vechime in politie, care promite conducerii MAI si cetatenilor ca cetatenii nu vor fi afectati de masura luata de Guvern si ca SNAP asigura prezenta in strada a agentilor de politie, dar si interventia acestora la fiecare eveniment,cei mai multi dintre ei vor veni la serviciu chiar daca sunt in concediu fara plata. Astfel isi vor rezolva anumite probleme interne. In plus, in aceasta perioada a anului sunt foarte multe lucruri de rezolvat si nu putem lasa ca problemele sa se aglomereze, consider ca agentii ar trebui sa vo dea la moaca si sa va ceara demisia din politie. recunoaste presedintele Romaniei, recunoaste premierul, recunosc cei din conducerea ministerului ca MAI este subventionat, dar sindicatul catzelarilor si al pensionarilor tineri din politie nu o recunoaste. De fapt aici este o adunatura de lepre.
PAZNICUL DE SCOALA GENERALA  | #86928
"GRENADA" dadea la FS prin scoli, "ADY" catzelarul manca conservele pentru caini imediat dupa revolutzie iar un alt dobitoc (infractor) a zgariat masinile colegilor de la compartimentele pe unde a lucrat. Asta este ecchipa SNP-ului.
CURIOSUL  | #86929
CINE E GRENADA?echipa snp (sindicatul national al politistilor)?? posteaza in alta parte *la sectia 1 eventual) aici este vorba despre SINDICATUL NATIONAL AL AGENTILOR
de fapt la ce sa te astepti de la un paznic de scoala generala................
MARIAN  | #86930
GRENADA NU MAI E LA SECTIA 1, E SUS ACUM
sorin  | #86931
Grenada este baiat bun, dar este manipulat de niste jigodii care il folosesc pentru a le pune botnita agentilor.
Livisor  | #86932
Intr-adevar se pare ca am luat o mare tzepa cu acest SNAP, m-am interesat in lung si in lat si am ajuns la concluzia ca a fost creat doar pentru a tine in frau agentii de politie.
Eu ma retrag de la ei, chit ca nu am facut parte din alt sindicat pana acum si cred ca ma voi inscrie in sindicatul care ne-a castigat drepturile prin procese si care se lupta pentru noi. M-am inscris in SNAP fara sa stiu cine sunt cei care l-au infiintat, ce hram poarta ei si care le sunt interesele meschine.
curiosul  | #86933
ma baieti cine e grenada? din cate stiu eu grenada e daniel de la sctia 1? ce treaba are el cu sindicatul agentilor? din cate stiu eu nici nu e inscris macar in acest sindicat?
Livisor  | #86934
Cei din snpc. au spus sa postez aici, de fapt nu mi-am luat nicio teapa ca nu sunt inscris in acest sindicat si cred mai degraba ca cei din snpc tin in frau agentii si nu au castigat nimica pana acuma doar vorbe. Scuze si succes in continuare celor din SNAP
FSNPPC  | #86935
Tribunalul Bucuresti - Sectia a IV-a civila, prin SENTINTA CIVILA Nr. 928 pronuntata in sedinta publica din 19.06.2009 a admis cererea formulata de FEDERATIA SINDICATELOR NATIONALE ALE POLITISTILOR SI PERSONALULUI CONTRACTUAL DIN ROMANIA(F.S.N.P.P.C.), constatand indeplinite conditiile de reprezentativitate la nivel de ramura ADMINISTRATIE PUBLICA SI APARARE.
Legea nr. 130/1996, privind contractul colectiv de munca, modificata si completata prin O.U.G. nr. 9/2004, republicata prevede:
Art. 17(1)- La negocierea contractelor colective de munca la nivel national, de ramura si de unitate participa organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
b) La nivel de ramura
-au statut legal de federatie sindicala;
-au independenta organizatorica si patrimoniala;
-organizatiile componente au, cumulat, un numar egal cu 7% din efectivul salariatilor din ramura rerspectiva.
Art. 18(2). In mod corespunzator, organizatiile sindicale reprezentative la nivelul ramurilor sunt reprezentative si la nivelul grupurilor de unitati in care au organizatii sindicale proprii.
Legea nr 833/2007, privind normele de organizare si functionare a comisiilor paritare si incheierea acordurilor colective prevede:
Art. 22(1) Acordul colectiv este conventia incheiata in forma scrisa intre autoritatea sau institutia publica, reprezentata prin conducatorul acesteia si functionarii publici din cadrul autoritatii sau institutiei respective, prin sindicatele reprezentative ale acestora...
Art. 22(2) Deasemnarea reprezentantilor in vederea incheierii acordului colectiv se face de catre organizatia sindicala reprezentativa a functionarilor publici din cadrul autoritatii sau institutiei publice...
furiosul  | #86936
Iulian Surugiu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, a evidentiat
in discursul sau ca, se pot rezolva mult mai intelept si mai
repede problemele agentilor de politie decat alte forme de protest, precum manifestatiile de
forta, in strada.
Intrunit la Predeal, Biroul Executiv Central al organizatie, cu un nou
mandat de 4 ani, a hotarat, ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica
a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest, pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu
solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc in Romania anului 2009.
ALA  | #86937
pentru ggg - Ionescu, din ce stiu eu, are doua mastere facute la Cuza. Esti un NIMENI pe langa el!!!
CATZELARUL  | #86938
Ionescu-i plotoner, nu-i soldat nici ofiter,nici n-audi nici nu vedi, undi-l pui acolu sedi.
- buna seaaara, sunt plotoner masterand adjutant jonescu zis GARCEA shi sunt purtatorul de cuvant al catzelarului ady.
Ole ole ole, Surugiu asta e !  | #86939
Dupa ce SNPPC-ul l-a eliminat de la conducere in vara anului 2007 la Brasov pe Constantin Vieriu, presedintele mai multor comitete si comitii, respectiv presedinte al CNP si presedinte al SNPPC au stabilit un congres extraordinar intre 25-28.10 2007 la Voineasa jud. Valcea. In cadrul acelui congres a fost aleasa cu vot secret in mod democratic noua conducere a SNPPC. Printre cei care si-au depus candidaturili s-a numarat si Iulian Surugiu (actualul "presedinte" al SNAP) care a candidat pe mai multe functii, doar, doar s-o alege si el cu ceva. Individul detinea deja functia de vicepresedinte al CNP/IGPR, functie pe care a folosit-o doar pentru a-si rezolva interesele personale. De pe aceasta functie, precum si din pozitia da cumatru al chestorului Anghel Andreescu nr. 2 in MAI ar fi putut face ceva pentru agentii de politie, dar nu de agenti il interesa pe el. La Voineasa dl. Surugiu, crezand ca problemele se rezolva ca la Primaria sectorului 6 a venit cu zeci de sticle cu wischi pe care le-a impartit alegatorilor in speranta ca le va influenta votul, insa oamenii au baut licoarea cu aroma de plosnita si apoi au votat pe cine a meritat, Surugiu ramanand de caruta SNPPC. Gurile rele spun ca Surugiu, presedinte al CNP/IGPR, aflat in subordinea lui Vieriu ar fi primit sarcina sa acceada in conducerea SNPPC pentru a crea zazanie si pt. a diviza cea mai mare si cea mai activa organizatie sindicala din tara. Ne-fiind ales in SNPPC si cu wiskili pierdut Iulian Surugiu, la indicatiile maimarilor din MAI a recurs la o alta metoda pentru dezbinarea politistilor,crearea SNAP la 19.12.2007. La inceput, dupa cum reiese si din postarile pe site-ul SNAP dl. Surugiu le promitea agentilor un singur lucru, acela ca nu vor mai fi obligati sa-si spele singuri masinile de serviciu. Cum intre timp omul termina-se o facultate a abandonat SNAP-ul si si-a dedicat intreaga preocupare trecerii sale in corpul ofiterilor, dar nu accepta orice grad, ci unul de ofiter superior, fapt pt. care a luat in brate Jandarmeria, unde se stie ca intri tamajor si iesi colonel. Rezultatul alegerilor parlamentare din 2008 i-au stricat jucarica. Cumatrul secretar de stat nr.2 in MAI a fost schimbat din functie iar tamajorul tot tamajor a ramas, fapt pt. care a reluat fraiele SNAP. Cum in urma legerilor de la CNP nu a mai fost ales in vre-o functie si exista riscul ca tamajor sa fie trimis la patrulare acesta s-a pensionat si si-a dedicat intreaga afacerilor prospere pe care le conducea inca de pe vremea canda era tamajor CNP. Afacerile merg bine atunci cand esti cineva, cand detii o functie publica, politica sau sindicala. Dar cum peste tot i se ofereau numai functii de servant, susnumitul tamajor s-a gandit ca mai bine sta in SNAP-ul sau fruntas decat codas la poteras, si a declansat Jihadul impotriva SNPPC, si asta deoarece ca presedinte de sindicat trebuie sa te lupti cu cineva. Si cum sa lupte el cu conducerea MAI de la care a supt tzatza si care ii cunoaste toate matrapazlacurile si josniciile ? Asa ca a ales drept tzinta SNPPC-ul. Apoi a trecut la racolarea unor oameni slabi fara coloana vertebrala prin cateva judete numindu-i sefi ai SNAP. Faptul ca lucrurile stau asa reiese si din rezultatul congresului SNAP de anul acesta. Dca vedeti cine sunt cei care au fost unsi vicepresedinti ai Bex din SNAP va veti convinge. Deandata ce si-a format echipa, Surugiu a si trecut la declaratii prin care asigura conducerea MAI ca nu va avea dureri de cap de pe urma activitatii SNAP.Ex. Initiaza SNPPC proiect de modificare a legii 360/2002 pentru demilitarizarea reala a politiei, desfiintarea corpului agentilor si trecerea acestora in corpul ofiterilor cum se intampla in maica Europa. Agentii cu studii medii =inspectori de politie iar cei cu studii superioare=comisari de politie.Sare Surugiu in sus si spune ca nu este legal.Pai cum sa se desfiinteze corpul agentilor de politie, atunci sindicatul sau cum s-ar mai numi : sindicatul national al pensionarilor din politie ?Ameninta SNPPC ca va recurge la actiuni de protest si ca va boicota alegerile daca nu vor fi modificati indicii de salarizare ai agentilor de politie daca vom fi trimisi in concediu fara plata si daca nu se vor plati orele suplimentare.Sare Surugiu si declara public: "Agentii de politie, membrii SNAP, nu vor participa la actiuni de protest in acest an"Biroul Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania a hotarat ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc, a declarat Iulian Surugiu, presedinte al Sindicatului National al Agentilor de Politie.Scopul pensionarului tamajor Surugiu incadrat direct de la metrou dupa revolutie este acela de a stapani tendintele de revolta ale agentilor de politie, si cum altfel decat ademenindu-i in SNAP (sindicatul national al agentilor pensionari) incasand de la acestia cotizatiile si tinandu-i sub talpa sefilor, dar intr-un mod discret.Desi Surugiu a infiintat SNAP pe 19.12.2007, iar SNPPC-ul a fost reformat pe 20.10.2007, cu numai doua luni inainte ca Surugiu sa fi pierdut alegerile de la Voineasa, facnd un bilant al principalelor actiuni desfasurate de cele doua sindicate observam ca:Mitinguri:SNPPC=6snap=0PICHETARI SEDII:SNPPC= 4snap=0ACORDURI COLECTIVE DE MUNCA PT.POLITISTISNPPC=3snap=0CONTRACTE COLECTIVE PT.PC:SNPPC=2snap=0Nr. membri:SNPPC= peste 55.000snap=1000Ca SNAP are interesul de a distrage atentia agentilor de politie de la principalele neajunsuri reiese si din dezbaterile ce au avut loc la Predeal, dezbateri care au avut loc dupa tipicul CNP:In mesajul prezentat participantilor la acesta dezbatere, d-l chestor de politie, Ioan Crisan- consilier prezidential, a evidentiat profesionalismul, curajul si daruirea politistilor romani in cadrul misiunilor desfasurate sub egida O.N.U. si a altor organisme internationale, precum si contributia lor la cresterea prestigiului Ministerului Administratiei si Internelor, la consolidarea relatiilor si afirmarea Romaniei pe plan international. Din acest punct de vedere, al profesionalismului de care a dat dovada, politistul roman este politist european, dar ca beneficii, inca , nu a ajuns la nivelul politistului european.Dupa ce a felicitat conducerea S.N.A.P. pentru initiativa de a organiza acesta dezbatere, d-l chestor de politie, Ioan Nicolae Cabulea, Inspector General Adjunct- Ordine Publica, imputernicit in aceasta functie de putin timp, a anuntat , printre altele, ca a desfiintat agenda plan de munca (asta era problema agentilor ?)intocmita zilnic de catre politisti, o reminiscenta din perioada comunista(perioada in care dl. Cabulea era probabil prescolar). O masura care a fost primita cu mult entuziasm si multa speranta de catre agentii de politie aflati in sala.Reprezentantul Corpului National al Politistilor din Romania, d- l subcomisar Marian Crisan, a subliniat, cu parere de rau, ca nu se poate pune, inca, un semn egal intre politistul roman si politistul european.Iulian Surugiu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, a evidentiat in discursul sau ca, de multe ori, asemenea dezbateri, pot rezolva mult mai intelept si mai repede problemele agentilor de politie decat alte forme de protest, precum manifestatiile de forta, in strada.De aceea, intrunit la Predeal, Biroul Executiv Central al organizatie, cu un nou mandat de 4 ani, a hotarat, ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest, pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc in Romania anului 2009."Noi colaboram si vrem sa ajutam conducerea Ministerului Administratiei si Internelor in rezolvarea diferitelor si gravelor probleme cu care se confrunta Politia Romana, a spus Iulian Surugiu, Presedinte SNAPCum , prin munca neplatitaIn mesajul prezentat participantilor la acesta dezbatere, d-l chestor de politie, Ioan Crisan- consilier prezidential, a evidentiat profesionalismul, curajul si daruirea politistilor romani in cadrul misiunilor desfasurate sub egida O.N.U. si a altor organisme internationale, precum si contributia lor la cresterea prestigiului Ministerului Administratiei si Internelor, la consolidarea relatiilor si afirmarea Romaniei pe plan international. Din acest punct de vedere, al profesionalismului de care a dat dovada, politistul roman este politist european, dar ca beneficii, inca , nu a ajuns la nivelul politistului european.Dupa ce a felicitat conducerea S.N.A.P. pentru initiativa de a organiza acesta dezbatere, d-l chestor de politie, Ioan Nicolae Cabulea, Inspector General Adjunct- Ordine Publica, imputernicit in aceasta functie de putin timp, a anuntat , printre altele, ca a desfiintat agenda plan de munca intocmita zilnic de catre politisti, o reminiscenta din perioada comunista. O masura care a fost primita cu mult entuziasm si multa speranta de catre agentii de politie aflati in sala.Reprezentantul Corpului National al Politistilor din Romania, d- l subcomisar Marian Crisan, a subliniat, cu parere de rau, ca nu se poate pune, inca, un semn egal intre politistul roman si politistul european.Iulian Surugiu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, a evidentiat in discursul sau ca, de multe ori, asemenea dezbateri, pot rezolva mult mai intelept si mai repede problemele agentilor de politie decat alte forme de protest, precum manifestatiile de forta, in strada.De aceea, intrunit la Predeal, Biroul Executiv Central al organizatie, cu un nou mandat de 4 ani, a hotarat, ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest, pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc in Romania anului 2009."Noi colaboram si vrem sa ajutam conducerea Ministerului Administratiei si Internelor in rezolvarea diferitelor si gravelor probleme cu care se confrunta Politia Romana, a spus Iulian Surugiu, Presedinte SNAPCum, prin munca neplatita, domnule pensionar CNP Surugiu Iulian ?Tema pt a doua zi.Cand si cum a fost incadrat dl.Surugiu in politie ?Cu ce secretar de stat din MAI este cumatru dl.Surugiu ?In ce perioada a fost dl.Surugiu vicepresedinte CNP/IGPR ?Ce a facut in aceasta perioada Surugiu pt. agenti?A lucrat Surugiu la Jandarmi, in ce perioada si de ce ?Este Surugiu pensionar ?Daca esti pensionar poti fi membru de sindicat, si implicit presedinte al unui sindicat al politistilor activi ?RASPUNS= Da, dar numai intr-un sindicat al pensionarilor.Cate sticle de wischi a dat Surugiu la Voineasa pt. a fi ales in SNPPC ?De ce nu a fost ales Surugiu in SNPPC ?Cand a infiintat Surugiu SNAP ?Ce a facut SNAP pt. agenti din 2007 pana acum pt. agenti ?De ce se opune Surugiu propunerii SNPPC de desfiintare a Corpului agentilor de politie ?De ce Surugiu incearca sa-i tempereze pe agentii de politie ?Ce interes are un pensionar sa conduca un sindicat al agentilor de politie activi ?Care este scopul lui Surugiu ?Care este averea actuala a lui Surugiu ?Cei ce vor raspunde corect la toate aceste intrebari vor intra in faza finala/tara in urma careia castigatorul va fi absolvit de obligatia de a mai completa agenda zilnica de munca, si asta ca urmare a faptului ca este o revendicare mai veche a SNPPC-ului iar SNAP ca si PROLEX copie doar revendicarile adevaratului sindicat al politistilor, dar nu pe toate, ci doar pe cele care nu deranjeaza conducerea MAI.SNAP-ul este condus de un pensionar iar PROLEX-ul este condus de un vames, fost sef la Resurse Umane din DGV.
CATZELARUL NR.1  | #95033
Numitul surugiu iulian,plutonier adjutant pensionar incadrat direct in politia bucuresteana, fost presedinte cnp/sector 6 si vicepresedinte cnp/igpr, afacerist notoriu cu averi considerabile a adus grave prejudicii agentilor de politie la postul tv OTV in dupaamiaza zilei de 08.02.2010 facand numeroase afirmati jignitoare la adresa agentilor de politie, si anume:
- agentii de politie au primit spaga pana in 2002, dar dupa aceia nu mai
- agentii de politie primesc spagi sa-si achite ratele la banci
- agentii de politie au fost mana-n mana cu afaceristii imobiliari
Asta ne trebuie noua acum cand se finiseaza legea salarizarii unice ?
Cat timp ne va mai insulta acest individ intitulat presedintele SNAP
Ce vor crede rudele, prietenii,cunoscutii, cetatenii cu care intram in contact? Ca noi suntem niste spagari si niste imbuibati.
La Iasi cel care a facut pact cu acest escroc este un catelar cu fatza de mort. Rusine sa-tzi fie tzie militzian catzelar !
Sidoniu  | #95246
L-am urmarit si eu pe acest Surugiu la OTV in dupa-amiaza zilei de 08.februarie si mi s-a parut mai degraba un bisnitar decat un fost politist. A facut afirmatii defaimatoare la adresa politistilor. Auzi la el ! "politistii au luat spagi pana in 2002, politistii iau spagi pentru a-si plati ratele la banci, politistii au facut afaceri imobiliare" Un singur adevar exista in toate astea, indivizi de-al de Surugiu le-au facut pe toate, s-au imbogatit in politie, s-au pensionat anticipat si acum fac jocurile guvernantilor erijandu-se in lideri sindicali. Poti crea dezavantaje pentru membrii pe care pretinzi ca ii reprezinti simuland o lupta pentru drepturile lor, lupta pe care nu o si sustii cu actiuni concrete si cu argumente in fata celor in drept.
Mi-a placut in schimb de agentul de la Calarasi care a aparut in aceiasi emisiune pe o9.februarie, f.bine pregatit, inteligent, politicos,l-a atras pe moderator de partea politistilor si ulterior pe parcursul celor patru ore de emisiune a atras si publicul de partea sa, astfel ca toti cei ce intrau in direct in emisiune incepeau prin a spune ca atunci cand vorbesc de pensii nesimtite nu la politisti se refera ci la cei ce primesc sute de milioane de lei pensie. Acel agent se numeste Dumitru Coarna si ii puteti trimite un mesaj de felicitare la tel. 0728282624 sau pe adresa de mail ipj.cl@snppc.ro, asta pentru a-i da mai mult curaj sa ne reprezinte si alta data in momente grele in fata cetatenilor.
Ce face SNPPC-ul, si SNAP-ul se impotriveste  | #95604
Având în vedere că în perioada următoare Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului va fi modificată S.N.P.P.C. propune spre dezbatere tuturor poliţiştilor tema
DEMILITARIZAREA REALĂ ŞI DEFINITIVĂ A POLIŢIEI ROMÂNE
SCHIMBAREA STATUTULUI PROFESIONAL AL POLIŢISTULUI ROMÂN
MODIFICAREA FUNDAMENTALĂ A STATUTULUI POLIŢISTULUI
Art.8 -Profesia de poliţist poate fi exercitată numai de către OFIŢERII DE POLIŢIE, care dobândesc această calitate în condiţiile prezentei legi.
Art.14 -(1)Poliţiştii se încadrează în două categorii, definite în raport cu nivelul studiilor necesare după cum urmează:
a) –Categoria A – cuprinde ofiţerii de poliţie cu studii superioare;
b) –Categoria B – cuprinde ofiţerii cu studii medii şi postliceale cu diplomă.
-(2)Ofiţerii de poliţie se împart pe grade profesionale în;
-ofiţeri care ocupă funcţii prevăzute cu studii superioare;
a)-chestor I, II, III, IV;
b)-comisar I, II, III, IV, V;
-ofiţeri de poliţie cu studii medii şi postliceale cu diplomă;
c)-inspector de poliţie I, II, III, IV, V;
Art.15 (1)Acordarea gradelor profesionale se face la termen, prin EXAMEN.
(2)Stagiul minim în gradele profesionale este de 4 ani.
(3)La susţinerea examenului pentru gradul profesional, poliţistul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) –să aibe îndeplinit stagiul minim în gradul profesional deţinut sau să-l îndeplinească în cursul anului calendaristic respectiv,
b) –să fi fost apreciat în ultimii 2 ani ai stagiului minim în gradul profesional deţinut cu calificativul „bun”. Anii în care poliţistul a obţinut calificative inferioare acestuia nu intră în calculul stagiului minim în grad.
Art. nou.... (1)Funcţiile de execuţie, prevăzute cu studii superioare rămase libere sau vacante se vor ocupa prin examen sau concurs.
(2)La examen sau concurs pot participa ofiţerii de poliţie absolvenţi de studii superioare cu diplomă de licenţă, indiferent de funcţia ocupată anterior, dacă îndeplinesc cerinţele fişei postului.
Art nou....Se abrogă toate prevederile referitoare la AGENT DE POLIŢIE şi se introduce titulatura OFIŢER DE POLIŢIE.
ARGUMENTE
-eliminarea oricărei forme de discriminare în cadrul profesiei;
-asigurarea promovării în carieră pentru toţi poliţiştii;
-ridicarea nivelului de competenţă profesională;
-eliminarea posibilităţii de obţinere a gradelor profesionale prin derogări, excepţii, concomitent cu stabilirea unor criterii unitare de promovare în grade profesionale şi funcţii de conducere;
-delimitarea netă faţă de toate formele de poliţie locală, comunitară etc. şi alinierea la formele de organizare ale poliţiilor occidentale.
-o aşezare corectă şi echitabilă în grilele Legii salarizării unice a bugetaril
SNAP inseala agentii slabi de inger  | #96578
Am citit Legea 54 a sindicatelor si iata ce am aflat:
Art. 2. - (1) Persoanele încadrate în muncă şi funcţionarii publici au dreptul să constituie organizaţii sindicale şi să adere la acestea. Persoanele care exercită potrivit legii o meserie sau o profesiune în mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum şi persoanele în curs de calificare au dreptul, fără nici o îngrădire sau autorizare prealabilă, să adere la o organizaţie sindicală.
Individul care va este voua baci, pe numele sau de scena Surugiu este pensionar si nu are dreptul sa conduca un sindicat.
SNPPC LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SAI  | #97494
MODIFICAREA COEFICINŢILOR DE IERARHIZAREA PENTRU AGENŢII DE POLIŢIE ŞI PERSONALUL CONTRCATUAL, O PRIORITATE A S.N.P.P.C. ÎN URMĂTOARELE LUNI

La data de 09.10.2009 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 762/2009 Legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.
Prezentăm si comentăm mai jos un extras din lege, pentru a se înţelege faptul că acest act normativ nu-şi va produce efecte decât începând cu anul 2011.
Extras din lege:
„Art. 41.
(1) Incepand cu 1 ianuarie 2011 si pana la 31 decembrie 2012 sistemul public de salarizare si ierarhizare va fi reformat si simplificat printr-un proiect de lege, care sa prevada inclusiv: reducerea numarului de functii din sectorul bugetar, trecerea treptata la salarii nominale, imbunatatirea ierarhiilor in cadrul domeniilor bugetare si a sistemului de grade, gradatii si trepte salariale.
(2) Principiile proiectului de lege prevazut la alin. (1) vor fi:
a) stabilirea unui sistem reformat si simplificat de ierarhizare in sectorul bugetar, care sa cuprinda grupuri ocupationale si grade si care sa se bazeze pe o metodologie moderna de evaluare pe baza de ocupatie si responsabilitati, astfel incat sa promoveze remuneratie egala pentru munca egala.
In cadrul unui grup ocupational, toate pozitiile vor fi clasificate pe grade, doar pe baza responsabilitatilor efective ale fiecarei pozitii;
b) stabilirea unei grile unice pentru toate institutiile publice care fac obiectul acestei legi, care sa defineasca nivelul salariului de baza pentru toate pozitiile din toate grupurile ocupationale.
Fiecare grup ocupational si grad va fi conceput pentru a recompensa mai mult functiile cu o mai mare responsabilitate si pentru a oferi motivatii pentru ca personalul cu calificarea si experienta corespunzatoare sa-si asume responsabilitati mai mari;
c) competitivitatea in raport cu piata muncii, in cadrul constrangerilor bugetare, pentru a atrage si a mentine personal calificat;
d) controlul unitar; ministrii sau conducatorii institutiilor publice care fac obiectul acestei legi nu pot acorda drepturi salariale suplimentare fata de cele prevazute de prezenta lege;
e) eliminarea cumulului de functii.
Art. 42.
(1) In vederea aplicarii prevederilor art. 41, in termen de 30 de zile de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se infiinteaza o comisie bipartita, denumita in continuare Comisia. Comisia va fi formata din specialisti ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ai Ministerului Finantelor Publice, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apararii Nationale, ai Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si cate un reprezentant desemnat de catre confederatiile sindicale reprezentative la nivel national. Atributiile. Comisia poate solicita asistenta tehnica, in masura in care considera necesar.
(2) Componenta nominala a Comisiei si atributiile acesteia se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(3) Nu mai tarziu de 30 iunie 2010, Comisia va publica un raport, care va descrie in detaliu structura grupurilor ocupationale si a gradelor, grila unica, dispozitiile revizuite pentru sporuri si alte stimulente financiare, cerintele unui sistem centralizat si automatizat de administrare a salariilor, precum si orice alte aspecte conexe.
(4) Pana la 30 septembrie 2010, dupa luarea in considerare a raportului Comisiei, Guvernul va prezenta Parlamentului spre aprobare un proiect de lege simplificat al salarizarii in sectorul public pentru anul 2011. ”
În perioada în care s-a dezbătut proiectul de lege, unele sindicate din poliţie acuzau S.N.P.P.C. că ar fi negociat coeficienţii de ierarhizare, fără să reprezinte agenţii de poliţie. Dar: Anexa nr. IV/1A din lege a fost stabilită unilateral de către Guvern, fără consultarea sindicatelor din poliţie, aşa cum se cunoaşte din toate canalele media.
S.N.P.P.C. şi-a exprimat împotrivirea faţă de actuala grilă de salarizare a poliţiştilor şi a încercat, prin toate mijloacele (mitingurile din luna august, comunicate de presă, întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Muncii, ai Finanţelor şi cu Administraţia Prezidenţială) să normalizeze situaţia pentru agenţii de poliţie şi personalul contractual, însă acțiunile noastre s-au intersectat întotdeauna cu luptele politice ale partidelor aflate la guvernare.
Nu am văzut însă niciun demers asemănător din partea altor sindicate. Ele doar acuză S.N.P.P.C., pentru a-şi crea imagine în rândul poliţiştilor. De aceea, suntem îndreptățiți să afirmăm că nu este normal ca unele sindicate, conduse de către pensionari ori alte persoane care nu au fost măcar o zi poliţiști, să se erijeze în lideri și apărători ai poliţiştilor.
Oare ce interese au aceşti indivizi, care au găsit un teren slab în rândul câtorva polițiști, pe care îi ademeneşte cu fantezii și minciuni. Din informațiile noastre, acești pseudo-lideri sunt personaje dirijate din umbră. Ei au clădit, sub imaginea unor sindicate, niște locuri unde se rulează fonduri „nerambursabile” și multă propagandă. Deși au fost inactivi aproape tot timpul, pseudo-liderii încearcă să-și convingă puținii adepți că dacă ar fi participat și condus negocierile cu guvernanții, în locul SNPPC, ar fi obținut coeficienți mai mari pentru agenții de poliție.
Elanul lor teoretic este însă demolat de două informații concrete:
- deși sindicatele lor sunt afiliate la confederații reprezentative, nu au înregistrat ori propus niciun amendament, prin intermediul și cu sprijinul confederațiilor.
- indivizii respectivi și-au câștigat renumele de pseudo-lideri încă de când încercau să-și facă imagine prin SNPPC. Altceva nu și-au propus, câtă vreme au fost lideri în sindicatul nostru. Înțelegându-le ambițiile personale, oamenii nu i-au mai votat. Intrați în uitare, pseudo-liderii s-au retras. Nu și-au pensionat însă și ambițiile, dar nimeni nu-i mai bagă în seamă, nimeni nu-i mai cheamă…
Acum, pseudo-liderii își coclesc respectul, pe care l-ar merita ca pensionari, încercând intoxicări informative de pe marginea terenului. Lumea are însă treabă!
SNPPC este recunoscut drept un partener serios, atât pentru susținerea revendicărilor cât și pentru negocierea lor. SNPPC nu promite rezolvări ci: acțiuni publice de atenționare și acțiuni insistente de negociere și revendicare pe căi legale.
Cel mai important obiectiv al prezentului rămâne, desigur, îmbunătățirea ierarhiei de salarizare a polițiștilor, cu precădere a agenților.
Pentru aceasta, juriștii noștri detaliază problema, pentru a încolți guvernanții care au discriminat cu rea voință polițiștii din România, permanent solicitați operativ, în raport cu purtătorii de grade militare.
Unul dintre punctele noastre de presiune este legat de art.6 lit.c, din legea unică de salarizare. Acolo, nu s-a ţinut cont de criteriile de bază luate în calcul la stabilirea ierarhiei salariilor, soldelor şi indemnizaţiilor lunare de încadrare pentru poliţişti, după cum urmează:
1. nivelul studiilor şi al competenţelor – majoritatea agenţilor de poliţie, pe lângă studiile medii obligatorii, sunt și absolvenţi de studii postliceale (şcoala de agenţi de poliţie) şi studii superioare (specialități juridice, economice etc.); poliţiştii întocmesc acte procedurale, care fac parte din dosarele finalizate prin actul de justiţie. Prin activităţile desfăşurate, ei participă efectiv la înfăptuirea justiţiei (ex: 80% din actele de procedură penală ale unui dosar, finalizat de procuror, sunt întocmite de către poliţist); poliţiştii au competenţă de acţiune în mai multe domenii activitate, ceea ce face ca nivelul lor de pregătire să fie complex, pentru a putea cunoaşte şi aplica legea;
2. importanţa socială a muncii – poliţistul este principalul factor al instituţiilor statului. El asigură ordinea şi liniştea publică în România. Nu se poate compara, din punct de vedere al acestui criteriu, cu nici o altă activitate a militarilor. În orice societate democratică, importanţa socială a muncii de poliţie reprezintă factorul primordial pentru apărarea vieţii şi integrităţii corporale a altor persoane, apărarea proprietăţii publice şi private, siguranţa cetăţenilor.
3. complexitatea şi diversitatea activităţilor – poliţistul acţionează, de regulă, singur sau cu cel mult un coleg. Activităţile desfăşurate pornesc de la culegerea de informaţii, activităţi de supraveghere informativă, consilierea cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale, constatarea faptelor penale şi instrumentarea acestora (întocmirea actelor de procedură penală) până la apărarea vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, proprietatea publică şi privată, prin intervenție directă și cu utilizarea forței;
4. expunerea la factori de risc – poliţistul este primul element din lanțul de justiție care intervine contra infractorului, riscându-şi viaţa pentru apărarea vieţii şi integrităţii corporale a altor persoane, apărarea proprietăţii publice şi private; poliţistul îşi desfăşoară activitatea în stradă, indiferent de condiţiile meteorologice. La acest criteriu, nici o altă categorie profesională nu este expusă factorilor de risc mai mult decât poliţiştii;
5. incompatibilităţile şi conflictele de interese – având în vedere că poliţistul nu poate deţine alte funcţii publice sau private remunerate, salariul primit pentru activitatea profesională, este singurul său venit; oferindu-i-se un salariu necorespunzător faţă de privaţiunile care îi sunt impuse prin lege, polițistul devine atras de actele de corupţie; pentru aceste motive, este necesar un salariu corespunzător.
Un alt argument important, pe care reprezentanţii Guvernului l-au ignorat cu bună știință, se referă la Recomandarea 10 din anul 2001 (Codul European de Etică al Poliţiei), a Comitetul Miniştrilor din Consiliul Europei. Documentul respectiv prevede, la art. 32, următoarele: „Personalul de poliţie trebuie să beneficieze, în calitate de funcţionari, de o gamă de drepturi sociale şi economice, cât mai mare posibil. Trebuie să beneficieze, în special, de dreptul sindical sau de a participa în instanţe, de dreptul de percepere a unei remuneraţii corespunzătoare, de dreptul la o acoperire socială şi de măsuri specifice de protecţie a sănătăţii şi securităţii, ţinând cont de caracterul particular al muncii poliţiei”.
În timpul negocierilor, SNPPC acordă o atenție deosebită revendicărilor în favoarea personalului contractual din M.A.I., lucru pe care pseudo-liderii îl pierd de fiecare dată din interes. Colegii noștri „fără grade” își desfășoară activitatea în aceleași condiții ca personalul poliției. Ei sunt implicați, colateral, în situațiile de urgență pentru care se cere sprijinul poliției.
Cu toate acestea, coeficienții lor de salarizare au fost copiați după situația din alte structuri, fără sa fie remodelate după criteriile stabilite de lege.
Având în vedere aceste argumente, S.N.P.P.C., prin intermediul reprezentantului Confederaţiei Cartel ALFA, care va fi desemnat să facă parte din Comisia stabilită la art. 42 al Legii nr. 330/2009, explicitată mai sus, va face propuneri punctuale de modificare a coeficienţilor de ierarhizare pentru agenţii de poliţie şi personalul contractual
LORIS  | #97798
Sunt agent de politie si n-am o problema cu faptul ca nu-s ofiter. Imi cunosc limitele si indraznesc sa spun fara falsa modestie, ca in societatea in care traim, scara de valori este intoarsa cu josul in sus, celebra povata pe care o primeam de la parintii nostri, cum ca ..."ai carte, ai parte !", devenind din pacate o contraindicatie in zilele noastre, cand cu totii stim cum se fac promovarile in functii, angajarile etc..., adica prin acte gretoase de obedienta, prin nepotism, slugarnicie si prin curvasarie. Stim cu totii care lucram in acest sistem bolnav, cum sunt facuti ofiteri unii, cu ..."facultatea de muls vaca" si care mai ocupa si functii pe deasupra, mult prea inalte pentru capacitatile lor intelectuale si profesionale, aceste slugi oportuniste neavand niciun merit real, decat acela de a fi tinut si pupat indeaproape cate un fund de comisar sef. SUNT DE PARERE CA ERA O NEVOIE STRINGENTA DE A LUA FIINTA ACEST SINDICAT SI LA NNIVEL DE I.P.J. IASI, INTRUCAT NU PUTEAM LASA LA NESFARSIT SOARTA NOASTRA, A AGENTILOR, IN MAINILE UNOR MARIONETE SUFERINDE CU CAPU`, DE GENU` ACESTUI ciuhureanu, DESPRE CARE TOATA LUMEA STIE CA E BAGAT LA INAINTARE SI MANIPULAT DE cms.sef DRUMEA. CUM DRAGI COLEGI SI COLEGE SA AVEM INCREDERE SI SA MANDATAM PENTRU A NE REPREZENTA PE CINEVA CARE DUPA CE LEAGA DOUA VORBE, FACE SPUME LA GURA CA SI CUM SUFERA DE EPILEPSIE ??? (vedeti cazu` ciuhu) ... SI MACAR DE VORBELE I-AR APARTINE, DAR EL SARACU` NU ESTE DECAT O TROMPETICA MICA, FIIND PURTATORUL DE VRAJELI IEFTINE ALE cms.sefului DRUMEA. O vorba veche romaneasca spune ca: "NICIODATA CEL SATUL, NU-L CREDE PE CEL FLAMAND CA-I ESTE FOAME !" EU II CUNOSC BINE PE TOTI ACESTI BAIETI SUFLETISTI DIN CONDUCEREA BIROULUI TERITORIAL IASI AL S.N.A.P.SI AM INCREDERE IN EI CA VOR FACE MUUUUULT MAI MULT DECAT NIMIC, ADICA CE A FACUT PANA ACUM ciuhureanu. FITI TARI BAIETI, RAMANETI PE POZITII SI NU DATI IMPORTANTA ATACURILOR JOSNICE. FAPTUL CA ATI APARUT SI CA VA IMPLICATI ACTIV IN REZOLVAREA PROBLEMELOR AGENTILOR, II DERANJEAZA PE DESTUL DE MULTI DINTRE ACESTI asa-zisi colegi, cu stelute pe umar si din pacate, la unii dintre ei, cu idei militienesti. STOP ABUZURILOR IMPOTRIVA AGENTILOR DE POLITIE ! NUMAI UNITI VOM REUSI !!! BAFTA MAXIMA SINDICATULUI NATIONAL AL AGENTILOR DE POLITIE !!!
GRENADA  | #97801
s.n.p.p.c. = SLUGARNICIE.NEPOTISM.PUPINCURISM.PLOCONISM.CURVASARIE ( acestea sunt valorile promovate de ciuhureanu,isac,"bofnofanu")...NISTE NENOROCITI CANCEROSI ...
agentul  | #97803
#
#86908 estee | 13-11-2009 15:53:42 |

felicitari ptr curajul de care dai dovada.era si timpul sa se faca ceva si pentru cei mici.nu cred ca este vb de un razboi intre agenti si ofiteri singura diferenta este ca f multi ofiteri au ajuns sa uite de unde au plecat.nimeni nu s-a nascut cu stele pe umar. acest om trebuie ajutat pentru ca ceea ce vrea e bine. noi oamenii de rand vedem pe strada numai agenti , ei poarta stindardul politiei nu soarecii de birou. sa se uite putin in urma acesti sefi ai politiei si poate-si vor aminti ca au fost si ei agenti.multa bafta
ADY  | #97892
Citesc si ma crucesc ce pot debita niste indivizi despre care refuz sa cred ca fac parte din Politia Romana.
Fara a pronunta numele cuiva din SNPPC deoarece stiu ca persoanele care posteaza pot fi identificate va intreb in ce an s-a infiintat adevaratul sindicat al politistilor ,daca vati inscris in acel sindicat si de cate ori voi personal ati apelat la cei din conducerea sindicatului pentru rezolvarea unor probleme ce tin de sindicat.
-va intreb deasemeni daca stiti cate actiuni de protest a avut SNPPC-ul si la cate din acestea ati participat.
-va intreb daca stiti cine a umblat doi ani de zile prin instantele de judecata pentru a va castiga drepturile salariale.
-va intreb daca pana ca cei pe care cu nerusinare ii blamati sa se lupte pentru drepturile voastre ati avut vre-unul curajul sa scoateti capul din birou (canisa).
-un agent este presedintele SNPPC la Iasi si ne mandrim cu el, l-am insotit la doua mitinguri la Bucuresti si am obtinut majorarea indicilor de salarizare la inceputul lui 2009.
- ma opresc aici si prefer sa discutam fata-n fata, fiti siguri!
- snap a fost infiintat din 2008, cati membri aveti si ce ati facut concret?
- ati copiat snppc-ul motamo si nu faceti un pas fara sa va ghidati dupa ei, dar in curand basina numita snap se va intepa si va mirosi foarte urat iar atunci nu stiu cum o sa apareti in fata oamenilor pe care i-ati mintit.
-recomand celor de la snppc sa matraseasca toate leprele la snap
Intrebati pe Surugiu cine este Vieriu  | #98003
SURUGIU&VIERIU;,DOI PENSIONARI CNP-ISTI LA CONDUCEREA SNAP-ULUI
VIERIU A FOST CONCOMITENT PRESEDINTELE CNP SI AL SNPPC SI A TINUT PE LOC CELE DOUA ORGANIZATII FACAND PE PLACUL MAI PANA AU FOST EXCLUSI,MAI INTAI DE LA CONDUCEREA SNPPC SI APOI DE LA CONDUCEREA CNP.
SURUGIU, FOST VICEPRESEDINTE CNP PE IGPR, DEASEMENI A FOST MATRASIT SI ACESTA DIN CNP, DAR A FACUT REPEDE SNAP-UL PENTRU A NU RAMANE FARA COLEDZI. CINSTE VOUA AGENTI,ATI ALES SA VA CONDUCA CEI PE CARE ALTII I-AU ARUNCAT.
Razboiul dintre Corpul National al Politistilor si Sindicatul Pro Lex ia accente din ce in ce mai interesante. Mai nou, Pro Lex a avut initiativa de a sprijini politistii pentru recuperarea in instanta a banilor platiti sub forma de cotizatie, de-a lungul anilor, Corpului National al Politistilor. Reprezentantii C.N.P. spun ca aceasta actiune reprezinta o sicanare.

Cotizatiile inapoi
Reprezentantii Sindicatului Pro Lex contesta dreptul Corpului National al Politistilor de a colecta sume de bani din drepturile salariale ale lucratorilor din Politie. Ca atare, se ofera sa sprijine actiunile in instanta ale politistilor care doresc sa-si recupereze cotizatia platita la C.N.P. In acest sens, pe pagina web oficiala a Sindicatului Pro Lex exista si niste formulare speciale : "Model de actiune in instanta pentru I.P.J.", "Cerere de retragere C.N.P." si "Cerere de sistare a retinerii cotizatiei C.N.P.", liderii sindicali promitand consiliere juridica politistilor dornici sa-si recupereze banii dati la C.N.P.
"S-a infiintat o Comisie speciala la nivelul Ministerului Internelor si Reformei Administrative care sa ia in discutie posibilitatea mentinerii Corpului National al Politistilor", ne-a declarat Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Pro Lex. In privinta cotizatiei, spune liderul Pro Lex, deja s-au facut solicitari oficiale pentru a se afla exact cat s-a retinut, de cand si in ce scop.
In opinia sa, statul nu poate interveni in ceea ce priveste dreptul de asociere al politistilor. Si, desi potrivit spuselor sale, sunt foarte multi angajati M.I.R.A. care vor desfiintarea C.N.P., statul nu pare sa doreasca acest lucru. "S-a facut o comisie in acest sens, tocmai pentru a discuta acest lucru".
Vasile Lincu sustine ca sunt serioase semne de intrebare cu privire la hotararea de guvern care a reglementat inscrierea politistilor in Corpul National al Politistilor. "Statutul C.N.P.-ului e reglementat printr-o hotarare de guvern care spune ca toti politistii au devenit membri de drept, prin efectul legii. Acest lucru este neconstitutional – Constitutia spune ca oamenii se pot asocia liber. Si cu banii chiar e o problema destul de grava : nu se pot retine din salariu decat daca sunt propriri sau omul isi da acordul in acest sens". Vasile Lincu afirma ca, la un moment dat, in Bucuresti, ar fi existat inclusiv niste liste prin care politistii isi dadeau acordul sa plateasca in continuare cotizatie la C.N.P., liste care nu au fost recunoscute de o buna parte dintre semnatari.

C.N.P. se apara
Constantin Vieriu, presedintele national al C.N.P., ne-a declarat ca actiunea initiata de Sindicatul Pro Lex, de sprijinire a celor care vor sa-si recupereze banii in instanta de la Corpul National al Polisistilor, reprezinta o sicanare. "Pro Lex-ul de mult timp incearca sa faca sicane Corpului National Politistilor". In privinta acuzatiilor Pro Lex, ca se incalca, prin C.N.P., dreptul la libera asociere al politistilor, Constantin Vieriu are niste obiectii : "Nu se incalca principiul de libera asociere, daca privim din punct de vedere al organizatiei reprezentative a profesiei si daca ne comparam cu celelalte asociatii profesionale, incepand cu Consiliul Superior al Magistraturii si terminand cu Colegiul Medicilor. Una e o organizatie reprezentativa de interes public, care reprezinta profesia si functioneaza in cadrul isntitutiei, si alta e sindicatul, care e o organizatie privata din punct de vedere asociativ. Dovada ca nu s-a incalcat dreptul la asociere e faptul ca au aparut sindicatele fara sa comenteze nimeni nimic. In plus, multi politisti membri ai C.N.P. fac parte din sindicat. Era incalcat dreptul la asociere daca se spunea ca politistii din C.N.P. nu pot face parte din sindicat".
Constantin Vieriu mai spune ca la nivelul Ministerului se discuta, intr-adevar, chestiuni legate de statutul politistului, printr-o comisie speciala, care nu ia insa in discutie soarta C.N.P. "Domnul ministru a spus clar ca problemele profesionale legate de statut sunt in atributiile Corpului, asa cum prevede legea, iar pentru modificarea statutului, in ceea ce priveste Corpul National al Politistilor, va trebui sa discute cu C.N.P., in cadrul unei Comisii Profesionale, intrucat sindicatele au discutat in cadrul Comisiei de Dialog Social unde, prin legea conflictelor de munca, sunt partenere cu ministerul. Si normal ca nu puteau sa discute in lipsa noastra – de aceea se infiinteaza aceasta comisie. Ca nu puteau sa discute in lipsa noastra despre noi. Daca ne gandim, Ministerul le-a dat prea multa larghete – adica, sa vina un sindicat sa lucreze pe statut, atata vreme cat ei nu pot avea atributii decat legate de legislatia muncii".
Conflictul, dupa cum se vede, este in plina desfasurare. Ramane de vazut care vor fi rezultatele actiunilor in instanta de recuperare a cotizatiilor C.N.P., precum si daca in urma acestui razboi vor continua sa existe Corpul National al Politistilor si sindicatele in paralel. Cert e ca, fata de alte vremuri cand nu se misca in front, din punct de vedere al liberii asocieri si a luptei sindicale, in Ministerul Intrenlor si Reformei Administrative lucrurile incep sa se schimbe radical, dovada fiind tot mai desele mitinguri de protest organizate de politisti.
SURUGIU L-A ADUS IN SNAP PE VIERIU  | #98004
Corpul National al Politistilor, cel mai mare sindicat al oamenilor legii din Romania, refuza sa comunice presei cu exactitate cum cheltuieste cotizatiile lunare achitate de cei 60.000 de politisti-membri. Desi TIMPOLIS le-a solicitat reprezentantilor C.N.P.-ului sa explice cum sunt cheltuite zecile de miliarde adunate anual de sindicat, presedintele acestuia ne-a transmis un raspuns ambiguu, sustinand ca datele sunt confidentiale.

Secretomanie de 4,8 miliarde/luna

Corpul National al Politistilor, primul sindicat al oamenilor legii din Romania, a fost infiintat in 2002, printr-o zvacnire de condei a primului-ministru de la acea vreme, Adrian Nastase. Prin H.G. 1305/2002, privind regulamentul de organizare si functionare al C.N.P., in sindicat au fost incrisi cu japca toti cei 60.000 de agenti si ofiteri din Politia Romana. Cam tot de atunci se strang si cotizatii de la fiecare politist. La inceput au fost in valoare de 5 lei, acum sunt de 8 lei.

Cum sindicatul afirma ca reprezinta 60.000 de politisti si avand in vedere valoarea cotizatiei lunare de 8 lei, la un calcul simplu constatam ca, anual, Corpul National al Politistilor strange in jur de 1,75 milioane de euro de la oamenii legii. Si cum exista doar in Timis zeci de politisti care sustin ca C.N.P. nu ridica un deget sa-i ajute, apare o intrebare fireasca: unde se duc banii politistilor? Prin urmare, in baza Legii 544/2004, privind liberul acces la informatiile de interes public, ne-am adresat C.N.P., solicitand reprezentantilor sindicatului sa ne comunice raspunsul la doua intrebari. Care a fost valoarea cotizatiilor incasate de la politisti in 2006 si cum au fost cheltuiti acesti bani? Constantin Vieriu, presedintele C.N.P., a ezitat sa ofere un raspuns clar, care sa-i lamureasca pe politistii din intreaga tara cum sunt cheltuiti banii cu care sponsorizeaza sindicatul.

C.N.P. vrea confidentialitate pe banii politistilor

C.N.P. ne-a comunicat ca fondurile sunt folosite conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare a Corpului National al Politistilor, solicitandu-ne "sa ne fie respectat dreptul la date confidentiale". Astfel, modul de cheltuire a banilor politistilor din intreaga tara devine secret. Reprezentantul C.N.P. ofera totusi un raspuns vag despre cheltuirea banilor. "Exemplificam in acest sens ajutoarele de deces, vatamari corporale grave, boli, calamitati, dezastre. Deloc de neglijat este asistenta juridica acordata de corp, constand in plata serviciilor avocatiale, prestare catre politist, in conditiile in care M.I.R.A. nu contribuie cu nimic la plata acestor servicii. Pana in prezent aceste sume se ridica la 2.801.018 lei (adica 28 de miliarde de lei vechi)". In plus, C.N.P. mentioneaza ca a realizat "donatii de natura medicala si pentru sprijinirea sportului", fara insa a preciza in ce constau donatiile si nici valoarea lor. In conditiile in care intr-un an C.N.P. incaseaza de la politisti 57 de miliarde de lei, oare cat de absurd este sa ii intrebam pe reprezentantii C.N.P. unde ajung restul banilor? Si unde au ajuns cotizatiile din ultimii ani? Iar toate aceste probleme ne-au fost sesizate de politisti din Timis, unde C.N.P. numara aproximativ 1.400 de membri, dupa cum ne-a declarat comisarul-sef Gheorghe Moldovan, seful filialei timisene.

Cotizatia politistului, majorata prin indexare

Chiar daca nu vor sa ii lamureasca pe politistii care platesc lunar bani sindicatului unde se duc toate fondurile, reprezentantii Corpului National al Politistilor tin sa explice de ce cotizatia a sarit de la 5 la 8 lei, dupa ce TIMPOLIS a scris ca aceasta a fost majorata. "Am inceput cu o cotizatie de 5 lei/luna pana cand, din cauza inflatiei, pe baza hotararii primului Congres, a fost indexata (ATENTIE!), nu majorata la suma de 8 lei/luna, suma pe care fiecare membru o achita in prezent", subliniaza Constantin Vieriu, presedintele C.N.P. In ciuda dilemei semantice sau filosofice a diferentei dintre majorare si indexare, finalitatea a fost aceeasi: cotizatia a crescut, iar despre traseul banilor se stiu prea putine.
LEHAMITE DE SNAP  | #98115
Ce sa caute Vieriu in SNAP? Nu poate fi adevarat asa ceva. Daca fostul presedinte al CNP-ului care a fost schimbat din conducerea CNP pentru ca se vandu-se si ne vandu-se si pe noi conducerii MAI si IGPR a fost cooptat in SNAP inseamna ca au avut dreptate cei care ne avertizau ca vom lua o mare tzeapa cu SNAP-ul vostru in care ne-ati ademeit ca pe niste papagali.
Ghici cine si de ce a creat snap-ul  | #98269
UNII DA!
Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) declanseaza, proteste la nivel national timp de cinci zile.
Circa 5.000-6.000 de persoane, politisti in uniforma si personal contractual, membi SNPPC picheteaza, timp de cinci zile, cate doua ore, sediile autoritatii de stat atat in Bucuresti, cat si in toate cele 40 de resedinte de judet. In Capitala vor fi pichetate Administratia Prezidentiala (Palatul Cotroceni), Guvernul (Palatul Victoria), sediul MAI si al Ministerului Finantelor, iar in tara sediile prefecturilor si cele ale inspectoratelor judetene de politie.

ALTII BA !
Surugiu: Agenţii de poliţie, membrii SNAP, nu vor participa la acţiuni de protest în acest an.
Biroul Executiv Central al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România a hotărât ca agenţii de poliţie, membrii SNAP, înţelegând situaţia economică a României, să nu participe la nicio formă de protest până la sfarsitul anului,ci să vină cu soluţii reale pentru eficientizarea actului poliţienesc, a declarat Iulian Surugiu, preşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

DECI, ASTA TREBUIE SA FACETI DOMNILOR AGENTI SA GASITI SOLUTII REALE PENTRU EFICIENTIZAREA ACTULUI POLITIENESC, CEL PUTIN ASA VA IMPUNE DOMNUL SURUGIU CARE ESTE UN PENSIONAR, PROSPER OM DE AFACERI PUSE PE PICIOARE CAT TIMP A FOST CADRU ACTIV. ACUM EL ESTE PASIV. PASIV LA PROBLEMELE DVS.
Speram ca intr-o zi voi, inconstientii care v-ati incolonat in spatele adjutantului rezervist sa va treziti din buimaceala si sa fiti in masura sa ne raspundeti cum
ati fost in stare sa complotati impotriva intereselor legitime ale colegilor vostri, personal contractual, agenti si ofiteri.
Chiar nu l-ati vazut la OTV pe adjutantul rezervist milionar, cand a afirmat ca:
- pana in 2002 s-a luat spaga in politie ( a generalizat si a acuzat de aceasta fapta rusinoasa pe toti politistii in conditiile in care sunt politisti care nu au acceptat un suc de la cineva)

- politistii iau spaga pentru a-si putea plati ratele la banci(de parca aceasta ar fi o scuza in mintea lui de agramat licentiat in banci de lemn)
- politistii au noroc ca mai invart afaceri imobiliare sau ca se invart in anturajul celor ce fac afaceri imobiliare (cine zice ala e, sau, hotul striga hotii)

- unul dintre agentii SNAP a intrat in direct la OTV si a afirmat ca ofiterii nu isi merita salariul si ca el, agentul isi castiga salariul numai din doua amenzi daca le da. (o sa fiti platiti numai din amenzile pe care le dati cu conditia sa fie aplicate legal, scrise corect si sa si recuperati banii de la cei pe care i-ati amendat, dar cum amendati numai boschetari mi-e teama ca o sa cam muriti de foame)
- ati pornit o stare de discordie intre agentii si ofiterii de politie care au vina de a fi ofiteri, unii dintre ei cu salarii mult sub cele ale unei romance ce ingrijeste o baba in Italia, stare care afecteaza pe viitor in mod iremediabil relatiile dintre cele doua categorii profesionale.
Gigica  | #99018
La inceput am pus botul la vrajeala voastra, dar m-am dumirit la timp si mi-am revenit din prostie. Sunteti o facatura de sindicat si chiar daca oameni cu bune intentii ar veni in sindicatul vostru nu ar putea sa faca nimic deoarece Surugiu a selectat numai capete seci pe care sa le poata manipula asa cum doreste el. Ramaneti singuri dragi pacalitori din SNAP.
Aveti cativa aici la Iasi care va strica fatza. Vezi fosila de Ady, marlanul de Vasilica, badaranul de Corodeanu care a facut de ras politia romana cand s-a afisat el pe sticla la TLM si incerca sa vorbeste.Am auzit ca Surugiu urmeaza sa cumpere cu bani grei cativa lideri adevarati de pe la alte sindicate iar in planul sau ar intra si Iasul.
curiosul  | #100618
Daca nu ne trezim la timp, o teapa MAREEE ne vom lua de la SINDICATUL CATELARULUI SEMI-DECEDAT, acest fomist ieftin, care mananca hrana catelusei Bela si cepele colegilor sai, din sertarele de la canisa. Acest BABOFIL OBOSIT cu fata de spate, se doreste a fi REPREZENTANTUL SEF AL CATELARILOR. Asta-i scopul sau in viata ... si babornita cu mustata la care sta in ciurchi, ca sa nu devina boschetar cu acte in regula, desi fata il recomanda.
MISU PISU  | #100668
In SNAP e ca-n jocul de carti "POPA PROSTU", daca nu te retragi la timp ramai "POPA PROSTU". Cu Radulescu si cu Nistor in conducerea SNAP agentii de politie sunt compromisi din starat. Nici Ionescu nu este mai breaz, cu toate diplomele lui de pe la concursurile de trante, acesta este incadrat direct, cu pile pile. Mihai era inapt insa a mai dat cu pila si s-au retusat defectele. M-am inscris in SNAP deoarece mi s-au promis multe si marunte inainte de a ma inscrie, chiar de catre Nistor, insa dupa ce m-am inscris nu am mai fost bagat in seama ca si ceilalti colegi pe care chiar eu ii convinsese-m ca aici sunt cainii cu covrigi in coada. Am incercat marea cu degetul dar m-am retras inainte ca cineva sa apuce sa strige "POPA PROSTU"! odata cu mine s-au retras si colegii mei care imi tot scoteau ochii ca am primit bani pentru a-i duce in SNAP. Eu bani nu am primit in mana, dar promisiuni da.Promisiuni am primit, promisiuni le-am daruit. Asa sunt colegii, daca le iese pasienta nu zic nimic, daca nu le iti scot ochii. Noua nu ne-a iesit.
tiganu` parsiv  | #100899
Jurate ca un tiganus parsiv, ca nu ai primit bani de la balosul "Gica Lache" de la paza ! Ati facut act de prezenta DOAR pt. a lua imensa suma de 250 leuti, dupa care v-ati luat de mana si v-ati retras miseleste din sindicat. Te semnezi cu ... MISU PISU ... MISU, vine cu siguranta de la caracteristica ta de baza, respectiv cea de MISEL. Exact cum ai facut cu colegii de serviciu, cand ti-a zambit Barbu in foaia de notare ... AI UITAT DE TOT ! Venind din partea ta, apelativul de marlan, CHIAR MA ONOREAZA ! Ar fi muuuulte de spus, ... dar oare am cui ???
tiganu` parsiv  | #100914
Chiar crezusem ca poti fi altul, dar tu, macinat de frustrari, ai jucat doar un rol. Cum altfel sa fii, daca asta este starea ta naturala ???!!! O vorba veche romaneasca spune : CUM RACHITA NU-I CA POMU`,....NICI TIGANU` NU-I CA OMU`!!! Eu am aratat deschidere si ca am trecut peste asa zisul conflict pricinuit de faptul ca tu vorbeai despre mine, pe cand habar n-aveai cum arat. Ar fi muuuulte de spus, .... dar cred ca n-am cui ...
Leoncio  | #101008
Lucrez la SRPT si am auzit ca la SNAP ti se dau bani pentru a te inscrie la ei. Pentru bani as fi tentat sa ma inscriu si eu, dar, dupa cat timp ai dreptul sa te retragi din SNAP si ce se intampla daca te retragi a doua zi dupa ce ai primit banii ?
curentul de iasi  | #102430
conducerea S.N.A.P. - presedinte Ionescu Mihai, Vicepresedinte Corodeanu Daniel, Trezorier Orzu Cristian asta este conducerea actuala a snap iasi, fiind vacanta functia de secretar, Radulescu si Nistor nu fac parte din conducerea snap iasi. Foarte multe pile are omul ala de 10 ani se chinuie sa ajunga ofiter, se vede ca are pile. oricum lumea mananca mult. eu sunt in snap si m-am documentat cu privire la acest sindicat snapromania.ro cu www in fata si vedeti cv omului ala nu scrie nicaieri ca face trante sau ca este defect. bafta la mancat in continuare
VASILE MOBILA  | #102735
Ce treaba avem noi agentii de siguranta cu Ionescu si cu Orzu care au program de boieri la IPJ si care nu stiu ce inseamna munca de noapte.Nici escrocul de Corodeanu nu face doi bani. Acesta se linguseste de zor nevoie pe langa sefii de la Municipiu dupa ce a starnit rahatul sa puta si crede ca a fost putin bagat in seama.Corodeanu si-a cerut scuze de la sefi pt. faptul ca i-a jenat putin. Suntem vanduti fratilor. Imi pare rau dupa Nistor, era singurul om destept din tot SNAP-ul, lucra-se si la OP si la Rutiera si se temeau toti sefii de el.
Ion Bemveu  | #102856
Corodeanu si-a dorit dintotdeauna sa iasa din starea de anonimat. Un taran de la Botosani, la fel ca multi altii care mai are inca glod intre unghii si intre degetele de la picioare. Jalnic, tragic,dar benefic poate pe deoparte daca e sa luam in consideratie faptul ca astfel va reusi sa confirme faptul ca: "apa trage la matca ei si omul la teapa lui". Subscriu totusi la afirmatia lui "Vasile Mobila", alias "Cocardel" care a spus ca Nistor era creierul snap-ului la Iasi. Bun, rau, era prostul nostru.
Alex  | #103699
Ce bine ca i-ati inlaturat pe babalacul de Radulescu, cel care a mancat sute de conserve cu mancare pentru caini, dar de Nistor imi pare sincer rau. Consider ca era mai destept decat ordinarul de Corodeanu. Pe langa faptul ca este prost, acesta trdeaza asa cum respira.
pintilie  | #105345
BUNA TREABA DAR TOTUSI CE CAUTA NISTOR IN POLITIE DACA ESTE ASA DESTEPT?
APROPO NU ESTE, INTREBATI COLEGII LUI, ESTE UN MARE NATARAU SI FACE PRAF AIUREA.
MISU PISU  | #105420
Fara Catalin Nistor veti fi foarte singuri. Nenorociti ce sunteti l-ati eliminat in regim de urgenta si v-ati ales niste ******* montate, paduchioase, care sa compromita breasla agentilor. Frecangii de-al de Ionescu, handicapat, incadrat direct cu defectiuni la sistemul de facut laba, tzaranoi si marlani di la Botosani gen Corodeanu caruia ii pute si numele in ziar, ori alte lepre care sugeau mucii bisnitarilor de prin pietele Iasului. Asta ati ramas fara Nistor. Am fost incadrat odata cu Ionescu si stiu cum a fost incadrat fara scoala, iar un alt coleg, baiat bun, pe care il cunoscusem pe timpul cat ne faceam analizele a fost respins pe ultima suta de metri numai pentru acest curvar care a pulsat in comparatie cu acel baiat care era sarac si destept,dar si curat pe deasupra.
Ina  | #105554
Lasati-ne in pace cu caricaturile si cu sclerozatii vostri. Vad ca nu mai pomeniti nimic de Adi Catelarul, stima voastra si mandria.Auzi la ei,Nistor si Corodeanu sa ne conduca.
- 25% la salarii  | #105905
Biroul Executiv Central al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România a hotărât ca agenţii de poliţie, membrii SNAP, înţelegând situaţia economică a României, să nu participe la nicio formă de protest până la sfârşitul anului, ci să vină cu soluţii reale pentru eficientizarea actului poliţienesc, a declarat Iulian Surugiu, preşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.
La sfârşitul săptămânii trecute, SNAP a organizat la Predeal, Braşov, dezbaterea publică cu tema "Poliţistul român, poliţist european".
În mesajul prezentat participanţilor la acestă dezbatere, chestor de poliţie, Ioan Crişan, consilier prezidenţial, a evidenţiat profesionalismul, curajul şi dăruirea poliţiştilor români în cadrul misiunilor desfăşurate sub egida ONU şi a altor organisme internaţionale, precum şi contribuţia lor la creşterea prestigiului Ministerului Administraţiei şi Internelor, la consolidarea relaţiilor şi afirmarea României pe plan internaţional.
Sindicaliştii, organizatorii acţiunii, prin Preşedintele Iulian Surugiu, sunt de părere că asemenea dezbateri pot rezolva mult mai înţelept şi mai repede problemele agenţilor de poliţie decât alte forme de protest, precum manifestaţiile de forţă, în stradă.
F.A.
ggg  | #106388
ionesculeeeeeee ! Astia de la ZU nu-ti striga niciodata numele, crezi ca au ceva cu tine ? cand face si satra a carei bulibasa esti, un miting ceva ? mai speri inca sa devii ofiter ? AM O VESTE PT. TINE ! N-AI NICI O SANSA ! iesiti la proteste, sau va convin salariile cu -25% ?
ggg  | #106395
despre Adi Catelarul nu se mai pomeneste, pt. ca nici el insusi n-a avut nimic de spus. Nu-si permite sa deranjeze sefii. A fost ultimul fssss pe care l-a avut de dat. S-a linistit. El a nascut, tot el a ingropat ideea acestei satre cu pretentii de mare sindicat, condus fictiv de defectul de ionescu. Cine l-a numit sef de turma, i-a vazut macar poza ? despre ceilalti nu stiu mai nimic, doar ca cica nistor e destul de infipt,dar cu unu singur, nu se face primavara. Satra asta seamana destul de mult cu MISA, numai ca sigur guru bivolaru are mai multa putere de convingere, decat curu ionescu si arata si mai bine. Ionesculeeeee scoate-ti adeptii in strada la proteste -25% -25% -25% -25%
ggg  | #106399
#
#86920 Agentii de politie, membrii SNAP, nu vor participa la actiuni de protest in acest an. | 24-11-2009 12:28:03 |

Biroul Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania a hotarat ca agentii de politie, membrii SNAP, intelegand situatia economica a Romaniei, sa nu participe la nicio forma de protest pana la sfarsitul anului, ci sa vina cu solutii reale pentru eficientizarea actului politienesc, a declarat Iulian Surugiu, presedinte al Sindicatului National al Agentilor de Politie.
Tradatorii si vandutii  | #106450
Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), filiala Maramures, Viorel Stroe, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca impreuna cu colegii din tara va actiona in judecata Ministerul Administratiei si Internelor pentru castigarea drepturilor salariale, dar a subliniat ca in Baia Mare nu se vor organiza proteste in strada, la fel cum s-a intamplat inainte cu o zi in mai multe localitati din tara, pentru ca nu se doreste realizarea unui circ la televiziune.
REVISTA PRESEI  | #106451
Agentul şef de Ordine Publică lucra în sectorul 6, acolo unde sunt înregistrate srl-urile soţiei

Un şef al sindicaliştilor din Poliţia Română e un... afacerist cu trese. Agentul şef principal Iulian Surugiu este vicepreşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) din IGPR. În timpul în care nu se află în patrulă pe stradă – fiindcă e la Serviciul Ordine Publică – sau nu rezolvă problemele sindicale ale poliţiştilor din România, Surugiu se dedică imobiliarelor, agriculturii şi, până de curând... fierului vechi. Pe pagina sa de internet, agentul şef principal Iulian Surugiu îşi prezintă ascensiunea în poliţie – din maistru la metrou, omul a devenit lucrător la Secţia 22 Poliţie, Sector 6 şi a fost avansat de două ori consecutiv la excepţional! Aşa a ajuns agent şef principal şi vicepreşedinte al CNP.

La capitolul abilităţi şi calităţi sunt înşirate următoarele: permis de conducere, paşaport (!), punctual... Iar ca şi obiectiv în viaţă, şeful sindicaliştilor din Poliţia Română menţionează că doreşte să „asigure bunăstarea membrilor familiei”. Iar obiectivul pare îndeplinit. Circumstanţele sunt, însă, ciudate. Astfel, afacerile familiei Surugiu s-au desfăşurat chiar în sectorul 6 al Capitalei – chiar acolo unde avea serviciu Iulian Surugiu. Tot ciudat – proprietăţile menţionate de agentul şef principal în declaraţia sa de avere sunt, mai toate, în acelaşi sector 6.
Relaţia dintre agentul de Ordine Publică şi primarul Poteraş este caracterizată chiar de Surugiu drept una „bună, de prietenie”. În plus, şeful sindicaliştilor din Poliţie este rudă cu una dintre persoanele „grele” din Ministerul de Interne. Unul dintre fiii poliţistului-sindicalist Surugiu a fost năşit de secretarul de stat Anghel Andreescu, al doilea om din MIRA.

BMW şi bijuterii de 20.000 de euro

Agentul şef principal Surugiu are o declaraţie de avere de invidiat. Conform acestui document, completat în martie anul trecut, poliţistul şef de sindicat are terenuri în Predeal, Domneşti, Măgurele, Prelungirea Ghencea şi pe Bulevardul Timişoara. Toate sunt deţinute în cotă parte. Ca şi imobile, în declaraţia de avere este menţionată o casă cu o valoare de impozitare de 90.000. Nu se specifică moneda. Mai are o hală de 200 de metri pătraţi, ambele fiind ridicate în...Prelungirea Ghencea, sector 6. Ca un poliţist care se respectă, Iulian Surugiu are un BMW cumpărat în 2004. Mai are bijuterii de aur, de 20.000 de euro, şi două conturi bancare cu un total de 80.000 de euro.

Surugiu apare în declaraţia sa de avere cu o participaţie de 51 la sută în două srl-uri. Menţiunea e făcută la capitolul „plasamente, investiţii directe”. Cele două societăţi comerciale – ALRO Metal Ghencea şi Rodi Impex SRL - apar cu sediul în acelaşi cartier din sectorul 6, Prelungirea Ghencea. Iar ambele au acelaşi obiect de activitate – colectarea fierului vechi. Iar acest tip de afacere cade şi în atenţia celor de la Ordinea Publică. Asta, deoarece, de multe ori, capacele de canal ale Bucureştiului, şinele de tramvai sau cuprul de la Electrica au ajuns ca „marfă” în aceste centre.
ALRO Metal Ghencea şi Rodi Impex au avut, însă, o activitate profitabilă. La Registrul Comerţului societăţile apar cu profit de sute de mii de RON, iar în acţionariatul sau administraţia celor două este regăsită Rodica Surugiu. În 2007, după ce Iulian Surugiu schimbase funcţia de agent Ordine Publică cu şefia sindicatului din Poliţia Română, soţia sa - Rodica Surugiu - încasa 140.000 de RON, dividende din afacerea cu fier vechi.

Iulian Surugiu a mers în biznis şi pe mâna sa. Tot în declaraţia de avere se menţionează că poliţistul a încasat 120.000 de RON drept „comision de vânzare teren”! Iar 20.000 de lei noi au fost luaţi de agentul şef principal din activităţi agricole.Vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor din IGPR spune că declaraţia sa de avere nu mai este de actualitate! Asta, deoarece nu mai este însurat cu Rodica. „Nu am făcut niciodată parte din acţionariatul firmelor ALRO Metal Ghencea sau Rodi Impex.
Iar faptul că Rodica Surugiu apare acolo este o greşeală. Fosta mea soţie, vă garantez, că nu mai este în Rodi Impex”, susţine Surugiu. Acesta recunoaşte că secretarul de stat Anghel Andreescu îi este rudă – „dar nu de sânge. Mi-a botezat un copil”. Cât despre celelalte afaceri – „nu ştiu dacă există vreo lege care să-mi interzică să cumpăr un teren cu 3 lei şi să-l vând cu 5. Ce am eu este o avere strânsă după 30 de ani de muncă. Acum este împărţită în urma divorţului”.
Imediat dupa demiterea lui Andreescu Iulian Surugiu care parasi-se SNAP-ul si trecu-se la Jandarmi pentru a fi facut din tamajor colonel, simtind pericolul, fara pila Andreescu s-a pensionat medical. Acum acesta este pensionar milionar si colaboreaza indeaproape cu conducerea MAI deoarece le-a fost sluga ca vicepresedinte CNP/IGPR, calitate in care a luptat pentru reintroducerea salutului militar in politie.
RESPECT ggg  | #106455
DE ACORD CU ggg. EXACT ASA ESTE! SUNT NISTE ASERVITI, O CLICA DE PARVENITI SI OPORTUNISTI, BUNI DE NIMIC.
Popa Prostu  | #107583
Buna comparatie a facut Misu Pisu intre SNAP si ocul de carti Popa Prostu. Presimt ca in curand la SNAP se va striga Popa Prostu iar cine va ramane in SNAP, acela va fi Popa Prostu. eu m-am inscris in SNAP de gura lui Nistor, dar vad ca nu a mai incaput din cauza unora impusi de catre sefii cei mari care au ordonat infiintarea SNAP-ului la Iasi. Curand se va striga Popa Prostu
vijelia  | #107861
Nistore nu te-ai saturat de mancat kakat sub diferite pseudonime. ocupate mai bine de alte treburi si nu mai zgaria masinile colegilor.
vorba lui unul de pe aici "ce cauti tu in politie"?
tiganu` parsiv  | #107894
#
#95033 CATZELARUL NR.1 | 08-02-2010 20:47:34 |

Numitul surugiu iulian,plutonier adjutant pensionar incadrat direct in politia bucuresteana, fost presedinte cnp/sector 6 si vicepresedinte cnp/igpr, afacerist notoriu cu averi considerabile a adus grave prejudicii agentilor de politie la postul tv OTV in dupaamiaza zilei de 08.02.2010 facand numeroase afirmati jignitoare la adresa agentilor de politie, si anume: - agentii de politie au primit spaga pana in 2002, dar dupa aceia nu mai - agentii de politie primesc spagi sa-si achite ratele la banci - agentii de politie au fost mana-n mana cu afaceristii imobiliari Asta ne trebuie noua acum cand se finiseaza legea salarizarii unice ? Cat timp ne va mai insulta acest individ intitulat presedintele SNAP Ce vor crede rudele, prietenii,cunoscutii, cetatenii cu care intram in contact? Ca noi suntem niste spagari si niste imbuibati. La Iasi cel care a facut pact cu acest escroc este un catelar cu fatza de mort. Rusine sa-tzi fie tzie militzian catzelar !
tiganu` parsiv  | #107896
#
#97892 ADY | 28-02-2010 23:13:39 |

Citesc si ma crucesc ce pot debita niste indivizi despre care refuz sa cred ca fac parte din Politia Romana. Fara a pronunta numele cuiva din SNPPC deoarece stiu ca persoanele care posteaza pot fi identificate va intreb in ce an s-a infiintat adevaratul sindicat al politistilor ,daca vati inscris in acel sindicat si de cate ori voi personal ati apelat la cei din conducerea sindicatului pentru rezolvarea unor probleme ce tin de sindicat. -va intreb deasemeni daca stiti cate actiuni de protest a avut SNPPC-ul si la cate din acestea ati participat. -va intreb daca stiti cine a umblat doi ani de zile prin instantele de judecata pentru a va castiga drepturile salariale. -va intreb daca pana ca cei pe care cu nerusinare ii blamati sa se lupte pentru drepturile voastre ati avut vre-unul curajul sa scoateti capul din birou (canisa). -un agent este presedintele SNPPC la Iasi si ne mandrim cu el, l-am insotit la doua mitinguri la Bucuresti si am obtinut majorarea indicilor de salarizare la inceputul lui 2009. - ma opresc aici si prefer sa discutam fata-n fata, fiti siguri! - snap a fost infiintat din 2008, cati membri aveti si ce ati facut concret? - ati copiat snppc-ul motamo si nu faceti un pas fara sa va ghidati dupa ei, dar in curand basina numita snap se va intepa si va mirosi foarte urat iar atunci nu stiu cum o sa apareti in fata oamenilor pe care i-ati mintit. -recomand celor de la snppc sa matraseasca toate leprele la snap
GRENADA  | #107898
#
#86927 vecinu | 26-12-2009 15:18:47 |

M-am crucit cand am vazut cine sunt cei care au creat si conduc aceasta clica numita SNAP, rusinea Politiei Romane. Cu un agent pensionar multimilionar care a lins usile MAI-ului cumatrindu-se cu fostul secretar de sta Anghel Andreescu, fost presedinte CNP la sector 6 si vicepresedinte CNP la IGPR, cu un vicepresedinte agent cu numai 2-3 ani vechime in politie, care promite conducerii MAI si cetatenilor ca cetatenii nu vor fi afectati de masura luata de Guvern si ca SNAP asigura prezenta in strada a agentilor de politie, dar si interventia acestora la fiecare eveniment,cei mai multi dintre ei vor veni la serviciu chiar daca sunt in concediu fara plata. Astfel isi vor rezolva anumite probleme interne. In plus, in aceasta perioada a anului sunt foarte multe lucruri de rezolvat si nu putem lasa ca problemele sa se aglomereze, consider ca agentii ar trebui sa vo dea la moaca si sa va ceara demisia din politie. recunoaste presedintele Romaniei, recunoaste premierul, recunosc cei din conducerea ministerului ca MAI este subventionat, dar sindicatul catzelarilor si al pensionarilor tineri din politie nu o recunoaste. De fapt aici este o adunatura de lepre.
VASILE MOBILA  | #109113
Dupa ce am venit la SNAP, am citit cv-ul lui Surugiu, care este : Educaţie - Şcoala Militară de Subofiţeri-doi ani, 1981-1983 ;(dar ce fel de scoala, ce fel de subofiteri nu spune) !!!!
- Liceul Industrial, absolvit în anul 1987;(pai cun naiba, termini scoala de subofiteri in 1983 si abia in 1987 termini un amarat de liceu industrial) ?????
- Curs de formare subofiţeri poliţie 1990;(de aceasta data omul trece fara reticenta "subofiteri politie", dar de ce ai facut tu cursuri de formare ca si cei angajati din sursa externa, cand tu ai ditamai scoala de subofiteri de militie, de doi ani, absolvita in 1983) ?????? ******** ne arata ca este Licenţiat - Facultatea Finanţe Bănci, dar nu ne spune din ce an este licentiat si la ce facultate anume, la Universitatea Bucuresti ?, nu cred.1983-1990 Antrepriza Construcţii Metrou Bucureşti- maistru constructor căi ferate. Imediat dupa terminarea scolii de subofiteri in 1983 lucreaza ca maistru la Metrou, dar ca sa fii maistru trebuie sa ai scoala de maistri si el nu o are, caci daca ar fi avut ar fi etalat-o, iar pentru a face scoala de maistri trebuie sa ai musai liceul iar el a absolvit liceul in 1987, la patru ani dupa ce a terminat scoala de subofiteri, deci nu a fost maistru.
- 1990-2006 Lucrător în cadrul Biroului de Ordine Publică al Secţiei 22 Poliţie-Sector 6 ( ce fel de lucrator nu ne spune, lucrator pe la spate, lucrator pe fatza ?) Vin apoi avansarile la exceptional, avansari obtinute in 2000, si imediat in 2003 !!!!, cand stagiul de avansare la agenti era de 5 ani,intra apoi in CNP, organizatie care numai bine nu a facut politistilor, nu spune nimic despre faptul ca a fost membru SNPPC si ca a candidat pe mai multe functii la SNPPC, ne-fiind ales pe nici una, ESEC TOTAL !!!, si cum sa ramana el fara fonctie si fara coledzi?????,de indata ce SNPPC-ul il trimite la plimbare in octombrie 2007, imediat in aceiasi zi fuge la Bucuresti si face SNAP-ul cu ajutorul cumatrului sau, chestor, secretar de stat, nr.2 in MAI. Denumirea de SNAP devine atractiva pentru cativa agenti care credeau ca Surugiu este un om cinstit, dar ulterior cu totii constatam ca SNAP-ul nu este decat o gogoasa rece, veche, mucegaita, vanduta de catre un sarlatan care a facut avere de milioane de euro facand afaceri cu fier vechi(doar a lucrat la Metrorex, precum si afaceri imobiliare, si toate acestea in anii in care era avansat la exceptional si lucra ca lucrator la Sectia 22, Sector 6. Nu ne spune nimic despre Jandarmerie, cum a vrut sa se faca colonel, cum s-a pensionat anticipat, mai este cadru activ sau nu mai este, cum e la pensie,ce spune legea 54 despre calitatea de membru de sindicat ?
Tradatorii si vandutii  | #109758
Sunteti jalnici tradatorilor. Sunteti condusi 99% de catre ZL. Ati eliminat oamenii care nu au acceptat sa tradeze alaturi de voi. Intalnirile si comploturilr secrete au fost desconspirate, la fel si legaturile dintre conducerea de la Bucuresti si voi.
corcodel  | #110045
asa se intampla la snppc.

ce care au plecat din snap sunt de fapt tradatorii, ei isi tradeaza camarazii de suferinta si se pun bine cu ofiterii.
bzi  | #110049
Greva japoneza la Politie

Politistii ieseni continua lupta sindicala. Agentii de politie vor intra in greva japoneza. Astazi si maine, agentii de politie, membri ai Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), vor purta banderole tricolore pe bratul drept, in semn de protest fata de masurile de reducere a veniturilor salariale cu 25 la suta, precum si pentru finantarea precara a sistemului de siguranta si ordine publica. "Sindicatul militeaza pentru respectarea drepturilor agentilor de politie. Ne vom ralia celorlalte sindicate si vom recurge la masuri de protest. Nu putem declansa greva, insa vom protesta prin a solicita sa ni se respecte toate drepturile legale", a declarat Mihai Ionescu, presedintele Biroului Teritorial al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP). Pentru ca nu au dreptul sa faca greva, agentii de politie vor recurge la alte masuri de protest. Oamenii legii nu vor mai lucra peste program, iar urgentele vor fi lasate pana maine. Pe langa refuzul de a efectua ore suplimentare, acestia nu vor mai scoate bani din propriile buzunare pentru achizitionarea materialelor de birou necesare desfasurarii activitatii. "Cetatenii vor fi îndrumati sa aduca la sediul politiei absolut toate materialele necesare solutionarii cererilor acestora, asa cum se practica de ani de zile în sistemul de sanatate. De asemenea, se vor respecta cu strictete prevederile legale referitoare la orele suplimentare. In situatiile în care în afara orelor de program agentii sunt chemati la serviciu, vor solicita ofiterului de serviciu sa ne comunice persoana care a dispus masura si numarul dispozitiei scrise emise în acest sens", a mai adaugat liderul sindical. Daca revendicarile nu le vor fi luate in seama, agentii de politie ameninta cu miscari de strada.
CAMASA  | #110194
#
#98115 LEHAMITE DE SNAP | 02-03-2010 19:49:30 |

Ce sa caute Vieriu in SNAP? Nu poate fi adevarat asa ceva. Daca fostul presedinte al CNP-ului care a fost schimbat din conducerea CNP pentru ca se vandu-se si ne vandu-se si pe noi conducerii MAI si IGPR a fost cooptat in SNAP inseamna ca au avut dreptate cei care ne avertizau ca vom lua o mare tzeapa cu SNAP-ul vostru in care ne-ati ademeit ca pe niste papagali.
ggg  | #110425
superb lider. pare si istet tare. arata ca fugit de acasa. acum a coborat din copac?? e bun de trimis pe la usi cu cersitu. nu il poti aseza la aceeasi masa de negocieri alaturi de Vasile Ciuhureanu,ca strica imaginea. vai mama voastra.SNPPC reprezinta cu adeverat interresele politistilor si are un lider cu prestanta
Mishu Pishu  | #111842
Greva japoneza la Politie Politistii ieseni continua lupta sindicala. Agentii de politie vor intra in greva
Care, unde, cine, cand vre-odata ?
Si totusi... ni se taie 25% din salarii ? De ce ni s-au taiat banii de chirie, dar prima de concediu ? Va este rusine sa iesiti in strada cu o mana de oameni, dar il puteti imbraca pe
Mishu Pishu in costum de karate, ii puteti agatza la gat toate tinichelele cu care se sparge in figuri pe site-ul SNAP-ului si il putetzi aseza jos in intersectzia de la Prefectura, la semafor, cu un borcanel in mana si sigur soferii vor dona cate ceva in borcanelul lui cat asteapta la semafor, apoi se strecoara si se consuma cald sau rece.
BOTCUPAR  | #116696
Acest Pacalici umbla ca disperatul pe la toate sectiile de politie si promite marea cu sarea numai pentru a te inscrie in sindicatul lui.Pe un coleg l-a tradus ca ii lasa pustiul sa faca sport in garajul SPIR, garaj amenajat din banii nostri ai membrilor de sindicat.O gramada de bani mi-au fost opriti cu japca la Dinamo IPJ Iasi ca sa se laude acest botcupar.
angi  | #116977
Un maimutoi bezmetic, care nu-si poate purta siesi de grija daramite unui grup. E foarte slab profesional si dator pana peste urechi sefilor. E pacat ca non-valorile au acces la functii de conducere. SNPPC arata a sindicat adevarat, pe langa gasca acestui mascarici.
SURUGIU SLUGA MAI-ului  | #117149
CE MINTE PENSIONARUL CHIABUR SURUGIU PE DATA DE 29.07.2010
Sindicatul National al Agentilor de Politie doreste sa informeze politistii, in special membrii sai, ca in prezent nu exista informatii oficiale cu privire la eventuale activitati de restructurare de personal care sa afecteze direct agentii de politie si in general politistii cu functii de executie.
SURUGIU II INDEAMNA PE AGENTI LA MUNCA:
Pe aceasta cale recomandam tuturor agentilor de politie sa continuie sa-si desfasoare activitatea profesionala cat mai bine cu putinta, sa nu reactioneze la nici un fel de zvonuri menite sa dezinformeze si sa creeze o stare de tensiune in randul lor
CE DECLARA MINISTRUL BLAGA IN ACEIASI ZI:
1. Eu îmi asum responsabilitatea pentru disponibilizarea unor poliţişti.
2. Încă nu există planuri pentru reconversia profesională (măsură legală) a poliţiştilor disponibilizaţi.
3. Nu se vor face disponibilizări mai devreme de 01.01.2011.
4. Criteriile de restructurare „la care ne-am gândit, le vom îmbunătăţi împreună cu sindicatele”.
5. dl. Petre Tobă a precizat: „150 de poliţişti au primit calificative inferioare nivelului de bun ”
6. Se va respecta în totalitate legalitatea acţiunii de restructurare.
7. Restructurarea poliţiştilor de frontieră se va face urmărind o compatibilitate maximă cu cerinţele specifice Spaţiului Schengen.
SURUGIU SLUGA MAI-ului  | #117166
Va meritati soarta ! Sunteti condusi de personaje hidoase, atat la Bucuresti, cat si la Iasi. O TURMA TRISTA, PASTORITA DE NISTE SLUGI !
Sindicatul National al Pupincuristilor  | #117345
Surugiu spune: Pe aceasta cale recomandam tuturor agentilor de politie sa continuie sa-si desfasoare activitatea profesionala cat mai bine cu putinta, sa nu reactioneze la nici un fel de zvonuri menite sa dezinformeze si sa creeze o stare de tensiune in randul lor.
Sa ne continuam activitatea cat mai bine cu putinta Surugiule ?
Debarasati-va dracului de acest excroc ce detine o avere de peste 5 mil. euro. Acesta este cumatrul lui Anghel Andreescu fost Ologu, si a frecat luleaua ca vicepresedinte CNP la Politia Capitalei. A spaguit tot ce-a prins si a adunat averi. Tu sa ne conduci pe noi bai pramatie?
Getodacul  | #122846
Relaţia dintre agentul de Ordine Publică Iulian Surugiu şi primarul Poteraş este caracterizată chiar de Surugiu drept una „bună, de prietenie”. În plus, şeful sindicaliştilor din Poliţie este rudă cu una dintre persoanele „grele” din Ministerul de Interne. Unul dintre fiii poliţistului-sindicalist Surugiu a fost năşit de secretarul de stat Anghel Andreescu, al doilea om din MIRA.
Primarul mafiot al Sectorului 6, Cristian Poteraş (PDL), a făcut plocon unei firme de interlopi peste 1 miliard de lei.
Increngatura mafiota a familiei primarului Poteras conduce Sectorul 6
Dezvaluiri de-a dreptul incendiare despre ce a ajuns unul dintre cele mai mari sectoare ale Capitalei . Este vorba despre Sectorul 6, avind drept primar pe Cristian Poteras. Cel a carui familie a ajuns sa conduca intreg sectorul, prin intermediul unei nemaiintilnite increngaturi de zeci de firme. Toate acestea apar- tin - si numai de coincidenta nu mai poate fi vorba aici! - unor membri directi ai familiei, rude de singe sau prin alianta si nenumarati alti apropiati. Consecintele s-au dovedit a fi de-a dreptul dezastruoase pentru sector, deoarece "Caracatita" firmelor conduse pe fata sau prin intermediari de catre Familia Poteras a acoperit in ultimii ani cam toate activitat ile ce intra in componenta administratiei locale. Iar pentru a nu exista dubii cu privire la a d e - varata activitate a firmelor "Familiei", trebuie spus de la bun inceput, si actele o dovedesc pe deplin, ca toate firmele se afla in diferite forme in raporturi comerciale cu Prima- ria condusa de atit de prolificul Poteras. CONTRABANDA CU ALCOOL Practic, desi pare greu de crezut, dovezile pe care le vom publica arata ca fiecare membru al Familiei Poteras este actionar sau administrator nu la una, ci la mai multe firme!!! De altfel, cel mai greu in realizarea acestei anchete jurnalistice a fost sa reusim sa sintetizam intr-un fel toata aceasta increngatura, caci doar si schita minima a firmelor a fost aproape imposibil de inghesuit intr-o singura pagina! Dar sa o luam cu inceputul: Poteras Aureliana, sotia primarului este asociata la SC ARHITECT CONSULT SRL, SC DENY&RAFY;98 CARNCOMPANY, SC TOTAL RECYCLING SRL, SC ALL PLAN CONSTRUCT si, nu in ultimul rind, la SC PREMIER MILLENNIUM PROD, firma care a aparut in nenumarate dezvaluiri de presa, controale si scandaluri cu privire la contrabanda de alcool!!! Poteras George, fratele primarului este asociat la SC ACOLADA CONSTRUCT SRL (firma care detine majoritatea contractelor de proiectare la Primaria Sector 6), SC ALL CASUAL SRL, PREMIER CG IMPEX SRL (firma in care lucra- tura este facuta pe fata, fiind asociat chiar cu fratele sau, nimeni altul decit primarul Poteras, ambii fiind administratori, ceea ce conduce si la starea de incompatibilitate a edilului), SC PREMIER MILLENNIUM SRL( firma in care este asociat alaturi de sotie si cumnata Aureliana Poteras). Poteras Nicoleta, cumnata primarului (sotia lui George Poteras) este asociata la SC DENY&RAFY;98 CARNCOMPANY si la SC PREMIER MILLENNIUM SRL. Iar acesta este doar virful sistemului mafiot creat de primarul Poteras in jurul sau, prin o serie de firme care in diferite ipostaze lucreaza cu Primaria Sectorului 6. Mai mult, repetam, una dintre aceste firme, de fapt cea de baza a Familiei este implicata si in scandaluri cu trafic ilegal de alcool.
Poteras - Mantale sau mafia terenurilor din Bucuresti
AIM demonstreaza cu acte cum a fraudat statul o gasca formata din Cristian Poteras, Mioara Mantale, apropiati si asociati ai lui Dorin Cocos si Elena Udrea * Castiguri ilicite de zeci de milioane € date prin cateva tunuri imobiliare * Intermedierile cu terenuri au fost facute de Clanul Capatana
O teapa de 26 de milioane de euroO «afacere» consistenta de peste 26 de milioane de euro, a fost pusa la cale de grupul primarului Cristian Poteras prin intermediul proprietarilor Institutului National Pasteur.
Lovitura dupa lovituraCa este vorba de o grupare de tip mafiot, foarte bine organizata, o demonstreaza o alta lovitura, din care au fost castigate nu mai putin de sapte miliooane de euro, in doar zece zile, folosind aceeasi reteta.
Cititi si ...

* Poteras la DNA pentru o afacere de 20 de milioane de euro
* Cristian Poteras vrea sa faca locuri speciale pentru sex
* Poteras la DNA: Se pregateste dosarul "Piata Crangasi"
Partas la afacerile lui Poteras este Iulian Surugiu,agentul pensionar "PE CAZ DE BOALA" multimilionar in euro, averi pe care le-a facut din afaceri cu fier vechi si mai apoi din imobiliare. Si daca Poteras este un marcant membru PDL, chiar unul dintre capii PDL-ului cum credeti voi ca Surugiu va condamna politica de pauperizare a politistilor dusa de catre guvernul Boc ? Surugiu, pensionar fiind, nu poate potrivit legii sa fie membru, si cu atat mai putin lider de sindicat. Vedeti Legea 54 a sindicatelor. Verificati daca Surugiu s-a pensionat pe caz de boala, adica, daca s-a clasat INAPT MEDICAL. Deci nu poti face serviciu la o formatiune neoperativa; evidenta operativa, cazier judiciar, resurse umane, dar te poti erija in lider al unui sindicat, activitate care este mult mai solicitanta din punct de vedere al sanatatii, vezi; sedinte, adunari generale, reprosuri din partea membrilor,negocieri cu conducerile MAI. IGPR, IPJ-uri,etc.
Pentru a-i fraieri pe cei ce atrasi de sintagma "SINDICATUL AGENTILOR" au aderat la firma privata a lui Surugiu, acest miulitian sarlatan pensionar PDL-ist bogatas se burica din cand in cand la cate un inspector sef sau la cate un caporal de schimb pe sticla la OTV, incercand sa demonstreze ca el tine cu agentii, si asta fara a deranja vre-o secunda partidoiul aflat la guvernare, partidoi care a diminuat cu peste 50% veniturile salariale ale politistilor, partidoi ai caror creaturi se afla la conducerea MAI si IGPR si ordona politistilor actiuni peste actiuni din timpul liber, fara a plati orele suplimentare, si fara ca aceste actiuni sa aiba vre-o justificare.
Alegeti in locul lui Surugiu un om onest, care sa nu aiba nici o legatura cu mafia PDL-ista, si atunci ne mai punem sperantele in SNAP. Pana atunci Lupul este paznic la oi, iar Surugiu este lider la voi.
PR-ul SNAP-ului  | #126082
Mesajul presedintelui SNAP Iulian Surugiu : Pe aceasta cale recomandam tuturor agentilor de politie sa continuie sa-si desfasoare activitatea profesionala cat mai bine cu putinta, sa nu reactioneze la nici un fel de zvonuri menite sa dezinformeze si sa creeze o stare de tensiune in randul lor.
bot cu par  | #134353
Suntem o sleahta de lepre muiste, dintre care eu mi-s cel dintai. BUHAI ionescu
Getodacul  | #135599
de restantele financiare pe care le are ipj-ul fata de noi ce se mai aude. Nimic ? Care-i rolul sindicatului ? Sa puna batista pe tambal ? Vai de mama noastra cu asa ******** de pseudo lideri. Ma uit la cine ne conduce si imi vine sa rad, sa plang, sa rad .... si iar sa plang
tic tac  | #135770
Bine ca esti tu destept Getodacule. Daca te afla Mihai te da cu fundu de pamant de nu te vezi.Daca nu ai respect pentru el sper ca macar teama sa-ti fie, ca doar nu ai trudit alaturi de el la antrenamente. Ati cheltuit banii pe fineturi iar acum ati dat de greu si dati vina pe el. Mergeti la Boc daca sunteti tari.
Getodacul  | #135921
BUHAI ionescu, daca "m-ar afla", ar putea sa-mi beleasca *******. cu gura pana la scrot. Un cacanar, caratist de unul singur in fata oglinzii.
tic-tac  | #136323
La studiile pe care le are Mihai, ma mor ca nu se zabate pentru a ocupa a p functie de conducere.E mai destept deca multi sefi din inspectorat si ar putea ajungr inspector sef.
bot cu par  | #136409
Oaiiii tic-tac Imi placi ca ma pupi in *****. Esti la fel di bombalau ca si mini. Nisi nu stii s scrii corect romanesti. Da normal c eu, BUHAI ionescu s distept di mor. Scriim la fel di corect si eu si tu. Mai linjima in *****. c sa asa nu mam sters. tic-tac, tic-tac, hai c-mi vini s ma ***. Sintim doi distepti
CAMASA  | #137916
snap = un *****,numit SINDICAT .... SNPPC este singurul sindicat adevarat
Mircea H  | #138199
pentru Getodacul
cred ca tu esti ala care se da mare in spatele oglinzii. de ce nu spui cine esti daca te dai asa mare.
nu cumva esti N..... care a mai luato odata peste bot de la misu?

daca te afla omul ala s-ar putea sa ti-o **** singur.
multi destepti sunt pe aici dar spunetimi cati sunt dispusi sa cheltuie din banii lui pentru binele altora?
pe mine ma ajutat cu niste contestatii la ipj si a suportat toate cheltuieleile din banii lui personali.
asa ca sa va fie rusine
mesaj de la surugiu  | #138375
#
#117166 SURUGIU SLUGA MAI-ului | 31-07-2010 07:39:38 |

Va meritati soarta ! Sunteti condusi de personaje hidoase, atat la Bucuresti, cat si la Iasi. O TURMA TRISTA, PASTORITA DE NISTE SLUGI !
Mishu Pishu  | #138380
#
#116696 BOTCUPAR | 27-07-2010 17:51:00 |

Acest Pacalici umbla ca disperatul pe la toate sectiile de politie si promite marea cu sarea numai pentru a te inscrie in sindicatul lui.Pe un coleg l-a tradus ca ii lasa pustiul sa faca sport in garajul SPIR, garaj amenajat din banii nostri ai membrilor de sindicat.O gramada de bani mi-au fost opriti cu japca la Dinamo IPJ Iasi ca sa se laude acest botcupar.
Surugiu-Vieriu-Babus  | #165004
Sunt unul dintre cei care a infiintat SNAP-ul la Iasi. Printre primii am intrat in SNAP, printre primii am plecat dupa ce mi-am dat sema ca nu este decat o mare escrocherie. Am spus la toata lumea ca Surugiu este un escroc arogant si nimeni nu m-a ascultat. Toate leprele din conducerea CNP, dupa ce au fost mazilite de acolo, s-au coalizat in SNAP. Conducerea SNAP este formata din cei mai mari dusmani ai agentilor de politie. Aflat cine sunt; Surugiu, Vieriu si Babus, animalul din corpul de control care suge sange de agent, un tractorist analfabet, un ordinar care controleaza si pedepseste agentii.
bec  | #282647
ionescu nu te lasa intimidat ,iti doresc multa bafta,arata ce poti,ca esti tare.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3997 (s) | 24 queries | Mysql time :0.184067 (s)