Religie

Agheasma – apa sfintita care nu se strica niciodata

Publicat: 06 ian. 2015

De Boboteaza, pe 6 ianuarie, sute de mii de credinciosi iau cu asalt bisericile si catedralele pentru a primi apa sfintita in ziua de mare sarbatoare.

Aghiasma este apa sfintita de preot in cadrul slujbei Sfestaniei si in ziua de Boboteaza. In functie de slujba savârsita pentru sfintirea acestei ape, aghiasma poate fi de doua feluri: aghiasma mica, atunci cand se savarseste slujba numita „Sfintirea cea mica a apei”, si aghiasma mare, când se savârseste „Sfintirea cea mare a apei”, in ziua de Boboteaza, scrie crestinortodox.ro.  

Potrivit invatamintelor bisericesti, aghiasma, apa sfintita prin slujba bisericeasca, se face când preotul cheama asupra ei puterea Duhului Sfânt, pentru ca ea sa aiba puterea de a sfinti viata oamenilor si a naturii inconjuratoare, pentru ca ele sa capete binecuvântarea Domnului. Apa este simbolul curatirii sufletesti, a promovarii si a sfintirii vietii.

Ei bine, specialistii sustin ca asa numita apa sfintita este de fapt rezultatul proprietatilor antimicrobiene, date de contacul lichidului cu argintul de pe crucea preotului sau cu busuiocul. Acesta ar fi motivul pentru care apa nu se strica. „Electrolizii de argint se utilizeaza la purificarea apei, deoarece argintul este un metal care are proprietati sterilizante si antiseptice, la fel ca aurul. Pus in apa, el omoara toate bacteriile si microbii. Este de ajuns si o concentratie foarte mica de argint ca sa purifice apa. O parte din argintul metalic trece in apa, iar aceasta nu se strica”, a explicat Silviu Moisa, inginer-chimist, citatat de romaniatv.net.

„Partile aeriene ale plantei de busuioc prezinta importanta atât in medicina umana, cât si in cea veterinara. Principiile sale active actioneaza antiseptic intestinal, stimuleaza digestia, antimetic, antiinflamator renal si intestinal, antiseptic pulmonar, antifungic, febrifug. La om e folosit in colici intestinale, balonari intestinale, voma, gripa, raceala, bronsita acuta si cronica, dureri de cap, ulcer gastric, infectii urinare, anorexie, diaree etc.”, a conchis Valer Bodea, specialist medicina naturista, potrivit aceleiasi surse.

sursa: a1loading...

Adauga un comentariu