Calatorii

Aglomeratie in Vama Albita; Moldovenii asteapta ore pentru a intra in Romania

Publicat: 03 ian. 2017
9
Zeci de autoturisme si autocare se afla la rand, marti, pe sensul de intrare in tara la Vama Albita, timpii de asteptare depasind 70 de minute. Aglomeratia este cauzata de turistii din Republica Moldova care petrec sarbatorile pe rit vechi in statiunile din Romania.
Autoritatile de frontiera din Vama Albita au declarat ca numarul autovehiculelor care trec Prutul este in crestere, fiind vorba in special despre turisti din Republica Moldova care vin in statiunile din Romania pentru a petrece Craciunul si Anul Nou pe rit vechi.
Numai in ultimele 24 de ore, aproape 10.000 de persoane si 1.500 de masini au intrat in Romania, ceea ce a facut ca timpii de asteptare sa creasca de cateva ori, depasind 70 de minute. In consecinta, autoritatile de frontiera au luat o serie de masuri in cel mai important punct de trecere al frontierei de pe granita de est a Romaniei, prin suplimentarea personalului si a arterelor de control.
„Atat pista destinata Corpului Diplomatic cat si una de pe sensul de iesire din tara au fost transformate in artere de control pe sensul de intrare in Romania. La nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui s-au constituit rezerve de personal care sunt pregatite sa intervina, daca situatia o impune”, a declarat, marti, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Vaslui, Irina Mirica.
Autoritatile de frontiera vasluiene recomanda turistilor din Republica Moldova sa foloseasca si alte puncte de trecere a frontierei de pe granita de est a Romaniei, urmarind in acest sens aplicatia on-line a Politiei de Frontiera.
Adauga un comentariu