Local

Aglomerație la sediul Finanțelor ieșene! Oamenii nu respectă nicio regulă de prevenire – FOTO

Publicat: 14 sept. 2020
aglomerație la Finanțe
Aglomerație la sediul Finanțelor ieșene

Aglomerație la sediul Finanțelor ieșene! Zeci de persoane s-au îngrămădit astăzi la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Iași pentru a obține adeverințe de venit ca să poată primi rechizite de la Primăria Iași.

Oamenii nu au respectat nicio regulă de prevenire, nu au păstrat distanțarea fizică și puțini dintre ei aveau mască de protecție.

Aglomerație la sediul Finanțelor ieșene! Oamenii nu respectă nicio regulă de prevenire

Oamenii au venit la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Iași de la prima oră și au stat la coadă până la patru ore pentru o obține adeverința ce le permite să obțină rechizite de la primărie.

Reprezentanții finanțelor ieșene spun că oamenii au fost trimiși degeaba la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași deoarece și Primăria Iași are acces la veniturilor persoanelor și nu avea rost ca aceștia să se îngrămădească și să stea atâtea ore la coadă.

Mihaela Mihai a demisionat din funcția de conducere de la Finanțele ieșene

Altfel, un funcționar important din Finanțele ieșene a demisionat din funcție. După mai bine de un an în care s-a aflat la conducerea activității de inspecție fiscală, a renunțat la postul de conducere. O nouă numire a fost făcută, fiind vorba despre Daniela Cojocariu, soția unui solist – bariton de la Opera Națională Română. A fost vehiculat și numele funcționarei Sorina Muraru

Demisie la vârful Finanțelor ieșene. Mihaela Mihai, care a ocupat pentru câteva luni funcția de șef Administrație Adjunct – Inspecție Fiscală, a renunțat la post. Surse din cadrul instituției spun că a plecat din funcția de conducere motivând probleme personale. Totodată, una dintre cauze ar fi și volumul mare de muncă. Apelată telefonic, Mihaela Mihai nu a răspuns pentru a oferi detalii despre motivele demisiei. Totuși, va rămâne la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, urmând să desfășoare tot activități de inspecție fiscală. Postul de adjunct l-a ocupat în luna mai 2019. Atunci l-a înlocuit în funcție pe Mircea Soroceanu, care a rămas pe un post de execuție. Mihaela Mihai a ocupat un post similar în Administrația pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul Regiunii (ACMR) Iași. Însă, după reorganizarea DGRFP Iași, structura a fost asimilată de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași subordonată structurii regionale.

Fosta șefă din Finanțele ieșene face bani și dintr-un spațiu comercial

Conform declarației de avere aferentă anului 2019, Mihaela Mihai are în proprietate un apartament de 78,91 metri pătrați și un spațiu comercial de 40,85 metri pătrați, proprietăți achiziționate în 2016. În familia inspectorului fiscal mai apar două autoturisme Skoda Octavia, fabricate în 2004 și 2008, și un Wolkswagen Golf, fabricat în 1996. În conturi apar 26.773 euro și aproape 30.000 lei. În aceeași declarație de avere mai apare și un împrumut acordat în nume personal unei anumite Liliana Badrea, în valoare de 121.000 lei. La capitolul datorii, finanțista bifează un credit la bănci de 17.097 lei și suma de 26.797 euro ce trebuie returnată Angelicăi Mihai. Din funcția de conducere, a înregistrat anul trecut un venit de 96.041 lei. Angel Octavian Mihai, soțul finanțistei, a câștigat un venit din salarii de 43.933 lei, ca angajat la Primăria comunei Popești.

Adauga un comentariu