Diverse

Agricultoare ECO din Arges: „Nu mi se permite sa-mi vand marfa in niciun mare lant de magazine. Doar intermediarilor, care isi adauga 200% comision!”

Publicat: 17 iul. 2018
14

Asta este Romania! Asta e tara in care politicieni incompetenti sau corupti distrug tot. Tara in care camatarii si capusele inetermediare castiga cel mai mult, iar oamenii care produc cu adevarat traiesc de pe o zi pe alta. In Romania, cei care produc lapte, cereale sau fructe castiga cel mai putin. Profitul maxim il obtin intermediarii, cei care iau cu putin si vand mai departe cu mult ca sa isi faca ei burta mare. In final, pierdem noi toti pentru ca orice aliment cumparam il platim de cel putin de 2-3 ori mai mult decat face…

ActiveNews.ro: In plin scandal privind dublul standard al alimentelor, Irina Toma, o agricultoare din Arges, trage un semnal puternic despre felul in care statul are grija de producatorii romani. Agricultoarea afirma ca desi munceste zilnic si produce in cele mai eco metode posibile, nu reuseste sa isi fructifice munca depusa pentru ca marile lanturi comerciale refuza sa ii comercializeze produsele, iar singurii care o vor sunt intermediarii care vor sa beneficieze de profit de 200%.

Irina Toma: „Ma intreb, cu mare tristete si dezamagire: oare, al catelea producator sunt eu, care, dupa ani de munca, investitii si taxe achitate in credinta statului roman, in momentul in care am ajuns sa produc fructe proaspete, de o reala calitate, NU pot si NU mi se permite sa-mi vand marfa in niciun mare lant de magazine? Am batut disperata la toate usile si am dat atat de tare cu capul in ele, incat am fruntea plina de cucuie si inima rupta in mii de bucatele.

Dupa trei ani de munca silnica, refuzand costant pana si ideea de a baga erbicid intre randurile de mur (nuuu, eu lucrez mecanic, sapa si motocultorul, nu bag otrava care are cea mai mare remanenta in sol!), dupa investitii care m-au indatorat constant, am oare dreptul sa fiu surprinsa ca nu pot sa vand nicaieri mure proaspete, de calitatea intai? Aaa, ba da, am voie sa vand intermediarilor, care vor beneficiu de 200 %, daca se poate, pe munca mea sau a industriei, care mi-a dat fabulosul pret de 3 lei / kg, duse de mine la poarta fabricii lor. De-as muri azi, cu toata plantatia peste mine si NU voi vinde nici macar 1 kg, la acel pret! Cum sa-mi dai 3 lei pe murele astea?!

Constat, cu lacrimi in suflet si in ochi, ca, in tara asta, NU se vrea a se produce nimic! Trebuie sa mancam otravurile si plasticurile produse in vest! Ale noastre produse, crescute in pamant si hranite cu apa si balegar, NU sunt bune! BA DA, sunt cele mai bune, tocmai de aceea trebuie sa le scoata de pe piata, le concuram mizeriile lor, desi eu nu primesc niciun fel de subventie de nicaieri, din pretul incasat trebuie sa-mi scot cheltuielile si sa castig si eu ceva.

Revin, cu capul plecat, catre romanii care au inteles ca, daca ei nu cumpara de la mine, eu voi disparea de pe piata si va anunt ca am recoltat o alta serie de mure proaspete si coapte in razele soarelui, nu „vopsite” si tinute 20-30 de zile pe transportul international.”, a scris Irina Toma pe Facebook.
Adauga un comentariu