Local

Ahmed Sami El Bourkardi, dus la Parchet. Marocanul se consideră nevinovat de dublul asasinat din Moara de Vânt

Publicat: 30 dec. 2021
Polițiștii ieșeni au demarat cercetările și au făcut o descoperire macabră în dimineața zilei de 11 decembrie 2021

Astăzi, 30 decembrie 2021, Ahmed Sami El Bourkardi, tânărul considerat principalul suspect al dublului asasinat din Moară de Vânt, a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Marocanul se consideră nevinovat, acest lucru afirmându-l şi în fața magistraţilor.

Studentul Ahmed Sami El Bourkardi, ridicat dintr-o suburbie a Romei

Amintim că, în urmă cu câteva zile, anchetatorii l-au ridicat pe studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkardi dintr-un hotel plasat într-o suburbie a Romei, denumită Fonte Nuova. El a fost săltat după emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Totul, după ce oamenii legii au fost anunțați de rudele victimei, Youssef Ajniyah, despre faptul că studentul nu a ajuns acasă, în Bruxelles.

Polițiștii ieșeni au demarat cercetările și au făcut o descoperire macabră în dimineața zilei de 11 decembrie 2021. În vila închiriată din zona Moara de Vânt, anchetatorii au găsit cadavrele celor doi iubiți, Youssef Ajniyah și Ioana Vanesa Burlacu. Ea fusese înjunghiată de 33 de ori, iar el – de 17 ori. Mai mult, atacatorul ar fi încercat să incendieze mai multe zone din vila respectivă. Ulterior, oamenii legii au ajuns la concluzia că suspectul este studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkardi.

Ce fel de combustibil a folosit suspectul pentru a incendia vila

Anchetatorii ieșeni au mai precizat că, în cazul lui Ahmed Sami El Bourkardi, continuă cercetările. Reprezentanții Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice Iași urmează să stabilească ce fel de combustibil a folosit suspectul pentru a incendia vila din Moara de Vânt. Surse judiciare au afirmat că acesta ar fi turnat combustibil în mai multe locuri din vilă, pentru a reuși să o incendieze, tocmai pentru a ascunde crimele. Numai că incendiul nu a cuprins întreaga casă din Moara de Vânt, stingându-se după câteva minute.

Pe de altă parte, Ahmed Sami El Bourkardi i-a transmis avocatei sale, după ce a fost reținut în Roma, că nu a comis nicio crimă, că a fost în vila din Moara de Vânt, că s-a întors acolo după ce și-ar fi uitat un hanorac, că îl cunoaște pe studentul marocan găsit decedat, Youssef Ajniyah (25 de ani), că o știa din vedere pe prietena lui, Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani), dar că nu i-ar fi ucis el. Acesta a mai susținut că a plecat în Italia într-o excursie cu prietena lui, excursie care era programată de cel puțin 3 săptămâni, nicidecum pentru a se ascunde de autoritățile din România.
Comentarii
 • este clar nevinovat
  intrebare:
  daca cumva chiar criminalistii care au venit sa verifice crima dupa aceea

  ar fi cei vinovati? v-ati gandit la asta? in ziua de azi cu atatea tehnologii de teleportare, de wireless, de la distanta, chestii invizibile, cine mai stie!?

  daca totul e o inscenare si au ceva cu el ca e macaronar?
  in ziua de azi daca esti tigan sau strain, toti au ceva cu tine

  tre sa fi roman 100% ca sa reusesti in viata, sa ajungi bogat…………………………..

  cred ca e totusi o constipatie pe aici, cum ziceau si la TV ca ei pot fi defapt cei vinovati
  cine mai stie acum
  constipatie sau nu
  poate fi orice

  nu acuz
  nu dau nume
  doar zic ce am vazut
  pe la tv

  am voie legal si constitutional la o parere si practic la o parere?!

 • Sa fie condamnat pe ce baza? Daca sunt probe il vor condamna, si daca nu, sa fie liber. Atat de simplu e. Chiar nu e vorba de justitie inca in punctul asta, cand criminalistii trebuiau sa adune probe, pe care foarte evident nu le au.

Adauga un comentariu