Magazin

Ai fost parasit de partener? Durerea pe care o simti este mai rea decat credeai

Publicat: 02 ian. 2015
1
Specialistii au stabilit ca persoanele care trec printr-o despartire resimt trauma atat la nivel psihologic, cat si fizic. Durerea emotionala activeaza simptome in creier similare cu cele declansate de durerea fizica. Astfel, cand suntem parasiti simtim in mod real dureri in piept, ne retragem din viata publica, iar cand tanjim dupa cel care ne-a parasit traim aceleasi senzatii ca un consumator de cocaina care nu a luat doza zilnica. Efectele se vad si la nivelul pielii, intrucat stresul provocat de despartire are ca efect eliberarea unor hormoni, adrenalina si cortizonul. Iata, mai jos, cum esti afectat cand esti parasit de partener.
Creierul – Finalizarea relatiei activeaza aceeasi parte din creier care reactioneaza la sevraj in cazul consumatorilor de droguri. Cei care sufera din dragoste trec prin acelasi proces ca in cazul unui deces. Etapele sunt soc, negare, durere, furie, invinovatirea partenerului si auto-invinovatire, disperare, frica de viitor, depresie si acceptare.
Dureri in piept – Emotiile negative intense pot declansa dureri similare celor fizice, prin activarea centrilor nervosi.
Picioarele – Persoanele care trec printr-un divort sufera de dureri de picioare, sunt mai putin mobile si au dificultati inclusiv cand urca scarile.
Ochii – Lacrimile sunt mai putin sarate si mai multe decat in situatiile normale in care plangem. Sarea din lacrimi se acumuleaza in tesuturi, iar ochii se umfla mai repede.
Infarct – Cardiologii spun ca nu este neasteptat ca o persoana sa moara in urma unui infarct la doua saptamani dupa o despartire.
Stomac – Stresul provoaca ingrasarea, iar organismul cere grasimi si zaharuri, ceea ce duce la mancat compulsiv.
Pielea – Depresia este corelata cu agravarea unor boli de piele, precum psoriazisul, eczeme, alopecie (caderea parului – n.r.) si chiar acneea, arata dailymail.com.
Adauga un comentariu