Actualitate

Ai fost si tu pacalit? Teapa uriasa data de Raiffeisen Bank la un simplu schimb valutar

Publicat: 23 iun. 2015

@ Dupa ce a apelat la serviciile Raiffeisen Bank pentru un simplu schimb valutar din dolari in lei, o femeie din Iasi a aflat cu stupoare ca a fost pacalita in aceasta banala tranzactie @ Banca a platit clientei o valoare mult mai mica pentru moneda schimbata fata de cursul pietei la acea ora @ Cerandu-si restul de bani inapoi, reprezentantii bancii i-au transmis clientei ca nu este vina lor @ Abia dupa ce femeia a amenintat ca face public abuzul, cei de la Raiffeisen Bank i-au trimis imediat diferenta de bani

O femeie din Iasi a primit o suma de bani din strainatate prin serviciul Western Union. Pentru ca era vorba despre o ora tarzie la care sediile bancilor sunt inchise, aceasta a apelat la aplicatia Home Bank de la Raiffeisen pentru a schimba dolarii in lei. Procedura a fost facuta cu rapiditate, insa la o analiza mai atenta a detaliilor tranzactiei, femeia a aflat cu stupoare ca banca tocmai o pacalise, oferindu-i un curs de 3,354 lei pentru fiecare dolar, asta in conditiile in care minimul la acea data era de 3,90 lei/dolar.

„Am primit suma de 500 dolari prin serviciul Western Union. Fiind o ora tarzie nu gaseam un ghiseu deschis, asa ca am apelat la aplicatia Home Bank al bancii Raiffeisen unde am incercat sa primesc suma in cont. Mi s-a creditat in cont suma de 1.677 roni, cursul dolarului la care s-a facut conversia fiind de 3,354 roni. Le-am trimis mesaje si le-am zis ca acest curs este unul inventat si ca nicaieri dolarul nu era sub 3,90. Ei au tot tinut ca acesta era cursul celor de la Western Union. Am luat legatura cu cei de la Western, iar ei mi-au comunicat cursul la acea perioada, acesta fiind de 3,90”, povesteste Adriana Mihaila.

Si-au recunoscut vina cand au simtit cutitul la os

Incidentul a avut loc pe data de 14 iunie, iar in zilele urmatoare, Adriana Mihaila a luat legatura cu cei de la Raiffeisen Bank, fiind convinsa ca a fost victima unui abuz facut intentionat de catre reprezentantii bancii austriece. Astfel, in repetate randuri, oficialii unitatii bancare au aratat cu degetul inspre cei de la Western Union, cum ca acel curs valutar era oferit de ei. Abia dupa ce femeia le-a adus la cunostinta ca va face public acest abuz, lucrurile s-au rezolvat. Imediat, oficialii Raiffeisen Bank si-au recunoscut vina si i-au virat in cont suma de 274 lei, care face diferenta intre cursul valutar oferit de catre banca, si cel real, practicat pe piata la acea ora.

Citeste si: Povestea crunta a ieseanului care si-a dat foc in sediul Raiffeisen. Banca l-a facut sa-si doreasca moartea – FOTO, VIDEO

„Am revenit la cei de la Raiffeisen cu o multitudine de mesaje, ei tot continuand sa afirme ca acesta este cursul Western, iar in momentul in care le-am spus ca voi da in vileag aceasta inselatorie in public, mi-au pus in cont diferenta de 274 roni la data de 18 iunie. Au spus ca a fost o greseala, dar foarte multe din detaliile tranzactiei au fost sterse si nu le vad in extrasul de cont”, mai spune ieseanca.

„Este o schema foarte fina de a insela clientii”

Dupa experienta avuta cu banca austriaca si a faptului ca cei de la Raiffeisen si-au recunoscut vina abia dupa ce au fost amenintati cu prezentarea acestui caz in mass-media, Adriana Mihaila este convinsa ca astfel de practici sunt organizate cu buna stiinta de reprezentantii bancii. Aceasta este de parere ca, in acest fel, se profita de neatentia unor persoane care nu observa diferenta cursului de schimb, iar aceste sume mici de bani se aduna de la un numar mare de persoane.

„Parerea mea este ca aceasta practica este o schema foarte fina de a insela clientii. Cine nu este atent este pacalit, iar acest lucru mi se pare un fapt penal. Nu dau vina pe intreaga companie, ci ma gandesc ca totul se invarte in jurul unui grup mic de persoane care sustragand sume mici de la multi clienti fac un sold destul de consistent. Suma cu care eu eram sa fiu inselata era de 274 roni. Fiind un caz de inselatorie nu trebuie luate masuri, nu trebuie sa fie pedepsita persoana respectiva, nu trebuie tras un semnal de alarma?”, este de parere Adriana Mihaila. Reprezentantii Raiffeisen Bank nu au oferit un punct de vedere legat de acest caz.

Comentarii
  • Rusiii stiu ca romanii nu-i agreeaza. Asa ca, au deschis prin mizerabili intermediari austrieci bancile din Romania.
    Cat timp veti fi clientii Farffeisen Bank veti credita masina de razboi a lui Putin!

  • aceasta banca face contracte anapoda ; ceea ce scrie in contract nu este si in realitate , oamenii nu cunosc , nu citesc insa semneaza asa la repezeala !!!!!!

  • am patit-o si eu…..mi-au luat bani din cont lunar pt o asigurare pe care eu nu o acceptasem…daca nu as fi platit internet banking ,plateam si in ziua de azi. explicatia lor a fost ca e o greseala a unei angajate,si sa am mila ca are copii. uite asa..tre sa fii cu ochii in patru sa verifici tot ce fac nesimtitii astia….

  • La fel e si cu ridicatul de valuta la agentiile lor Western Union.
    Niciodata nu au valuta, doar lei. Ca sa te mai jecmaneasca la curs.

Adauga un comentariu