Actualitate

Ai grija daca iti apar din senin cosuri pe fata. Ce probleme grave de sanatate pot ascunde acestea

Publicat: 06 sept. 2018

Cosurile de cele mai multe ori sunt o problema pur estetica. Ele apar aproape la toata lumea in decursul vietii, mai ales la etapa de trecere de la pubertate la maturitate. Anume in aceasta perioada de timp au loc importante schimbari de ordin hormonal in organism, care genereaza un exces de sebum care cauzeaza la randul sau inflamatii si infectii la nivel de piele, adica cosuri.

Insa daca pentru tineri cosurile sunt o normalitate care nu poarta in sine niciun pericol, la oamenii maturi aparitia cosurilor poate trada probleme de sanatate. De asemenea, este relevanta zona in care aceste cosuri apar. Iata ce boli pot sta in spatele aparitiei cosurile la maturi:

Acneea pe frunte – poate fi vorba de probleme digestive. Incearca sa nu mananci un timp gras si pune accent pe legume. Asa acneea ar trebuie sa dispara.

Acneea pe pometi – poate trada anumite boli ale sistemului respirator.

Cosuri pe nas – incearca sa consumi mai multa vitamina B si sa reduci colesterolul rau.

Cosuri pe maxilare – sunt cauzate de schimbari hormonale, generate la randul lor de stres.

Cosuri pe barbie – este posibil ca aceste cosuri sa tradeze probleme de digestie. Incearca sa consumi mai multe fibre pentru a avea o digestie mai buna.

Cosuri pe gat – pot fi cauzate de o infectie in organism. In acest caz trebuie sa vizitezi neaparat medicul.

Cosurile pe urechi – este posibil sa fie cauzate de toxinele din rinichi. Nu consuma un timp alcool si cafea pentru a vedea daca dispar. Daca nu dispar, este cazul sa faci o vizita la doctor.loading...

Adauga un comentariu