Terapii alternative

Ai imunitatea scazuta? Iata ce plante te ajuta iarna asta

Publicat: 08 ian. 2015
7
Echinaceea
Folosita de sute de ani pentru intarirea sistemului imunitar si tratarea infectiilor, echinaceea este o planta eficienta in special in uciderea bacteriilor, unele dintre ele virulente, precum Stafilococul auriu. Aceeasi planta este utilizata si pentru tratarea ranilor deschise, difteriei, septicemiei sau leziunilor cauzate de sifilis.
Cocos
Nuca de cocos detine o varietate de proprietati nutritive si medicinale, prezentand o actiune antimicrobiana impotriva fungilor, virusurilor, bacteriilor si parazitilor. Studiile de specialitate au descoperit ca miezul de cocos si apa de cocos poseda aceste efecte antipatogene importante. De altfel, in medicina traditionala, extractul din nuca de cocos a fost folosit de-a lungul timpului pentru tratarea bolilor cauzate de bacterii si virusuri, precum bronsita, raceala comuna, ulcerul cauzat de bacteria H. pylori, gonoreea sau infectiile cutanate.

Sucul MINUNE care creste imunitatea

Obiceiuri banale care iti fac praf imunitatea 

Mierea
Datorita proprietatilor sale antiseptice naturale, mierea are aceeasi eficacitate ca peroxidul de hidrogen in dezinfectarea plagilor si grabirea vindecarii acestora. Intrucat formeaza un film emolient pe mucoasa gatului, mierea se recomanda in tratarea durerilor si inflamatiilor de la acest nivel. Proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii permit combaterea infectiilor virale, bacteriene si fungice.
Ghimbir
Folosit in scop medicinal inca din epoca Chinei Antice, ghimbirul se remarca printr-o gama variata de proprietati antimicrobiene, demonstrate de studiile stiintifice moderne. Ghimbirul proaspat omoara virusurile care produc infectii la nivelul tractului respirator si bacteriile responsabile cu majoritatea infectiilor stafilococice si streptococice. Alte demersuri stiintifice au scos in evidenta faptul ca radacina de ghimbir contine o proteina care anihileaza numeroase specii de fungi.
Frunzele de ceai

Frunzele de ceai au o activitate antimicrobiana ca parte a mecanismului lor de aparare impotriva insectelor si altor agenti patogeni din mediu. Ceaiul negru si ceaiul de oolong partial fermentat se remarca in mod deosebit ca avand proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, datorita compusilor fenolici pe care ii contin. Numeroase studii au demonstrat ca frunzele de ceai au efect distructiv asupra microorganismelor periculoase, inclusiv asupra tulpinilor de stafilococi, E.Coli sau salmonela. 

Adauga un comentariu