Securitate

Ai iPhone? Pericol imens pentru toti cei care fac acest lucru banal! Cum poate fi stricat telefonul

Publicat: 14 apr. 2016

Problema seamana cu bug-ul „1 ianuarie 1970” care a fost rezolvat de catre Apple.

Un iPhone poate fi blocat prin conectarea la o retea Wi-Fi – un nou bug a fost descoperit de cercetatorii in securitate care le-ar putea permite hackerilor sa blocheze un telefon fara ca proprietarul acestuia sa stie.

Noua problema este o evolutie a bug-ului „1 ianuarie 1970” descoperit si rezolvat la inceputul acestui an. Foloseste insa un truc prin Wi-Fi care exploateaza aceeasi problema.

Bug-ul functioneaza pacalind telefonul sa creada ca este alta data. Telefonul nu mai functioneaza din momentul in care noua data este setata.

Cercetatorii Patrick Kelley si Matt harrigan au descoperit ca poate fi preluat contrul asupra network time protocol (NTP) pe care telefonul il foloseste pentru a verifica data si ora. Cercetatorii putea sa pretinda ca sunt un server NTP si sa-i spuna telefonului ca data este 1 ianuarie 1970, blocandu-l.

Utilizatorii pot sa fie in siguranta daca nu se conecteaza la retele Wi-Fi suspecte. Insa acest lucru poate fi mai dificil decat suna pentru ca hackerii pot sa pacaleasca device-urile sa se conecteze la retea fara ca proprietarul sa stie. Telefoanele se conecteaza la retelele Wi-Fi automat daca este un nume folosit in trecut. Iar daca hackerii folosesc retele Wi-Fi false cu acelasi nume ca cel real, apare problema mentionata.loading...

Adauga un comentariu