Viata de cuplu

Ai mai multe persoane de sex opus la munca? Vezi in ce situatii creste riscul de divort

Publicat: 27 sept. 2018

Munca e pentru multi un rau necesar, iar cine reuseste sa o transforme in placere merita o statuie. Insa trebuie sa muncesti, iar jobul iti afecteaza, ca vrei nu vrei, toate aspectele vietii: sanatate, fericire, securitate financiara, stres – iar toate acestea ajung sa-si puna amprenta asupra relatiei.

Cercetatorii, oameni si ei, au vrut sa afle daca e adevarat ca a avea la locul de munca multe persoane de sex opus face sa fii mai predispus la divort. Un studiu din 2015 aratase deja ca barbatii care traiesc in comunitati cu mai multe femei sunt mai predispusi la relatii multe si scurte, noteaza ziare.com.

Cercetatorii de la Universitatea Stockholm au monitorizat timp de 30 de ani subiecti danezi nascuti in 1945 si casatoriti in perioada 1981 – 2002. Au descoperit ca, cu cat mai multe persoane de sex opus erau la munca, cu atat mai mare era si riscul lor de divort. Dar asta, interesant, mai mult in cazul barbatilor, si doar de o anumita factura.

Concret, conform unui raport publicat de Biology Letters si preluat de Live Science, din cele 102.453 de divorturi inregistrate in randul barbatilor monitorizati si cele 113.252 de divorturi inregistrate in randul femeilor analizate timp de 30 de ani a reiesit ca riscul de divort e mai mic in randul barbatilor care lucreaza mai mult cu persoane de acelasi sex – cum ar fi in constructii, de exemplu. In cazul femeilor, nu a parut sa conteze acest aspect.

Atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, cel mai mare risc de divort e acolo unde interactiunea e cea mai mare. Primeaza industria hoteliera si a restaurantelor. Cel mai mic risc de divort il au bibliotecarii si fermierii. In mod interesant, insa, sunt mult mai multe divorturi in randul barbatilor care lucreaza cu multe femei decat invers.loading...

Adauga un comentariu