Sfatul medicului

Ai momente cand iti amortesc mainile sau picioarele? Iata ce inseamna acest lucru

Publicat: 16 ian. 2015
7
Amorteala si furnicaturile apar dupa ce locul cu pricina a fost „presat”, de pilda cand te sprijini pe un brat timp de cateva minute, scrie unica.ro. In acest timp, caile nervoase ce merg de la brat la creier sunt supuse unei presiuni care intervine in buna lor functionare.
In acelasi timp, circulatia sanguina catre locul respectiv este partial intrerupta, ceea ce inrautateste lucrurile.
Amorteala iti salveaza mainile si picioarele
Ca urmare schimbul de informatii de la creier la brat si invers este perturbat. Asta inseamna ca nici creierul nu mai poate controla bratul asa cum ar trebui, si nici senzatiile pe care bratul le transmite catre creier nu mai sunt corecte. Unele celulele nervoase nu transmit niciun fel de informatii, pe cand altele transmit impulsuri gresite.
Chiar daca senzatia rezultata nu este placuta, ea are un scop precis, acela de a-ti spune ca trebuie sa schimbi pozitia.  Sa te sprijini pe un brat timp de cinci minute nu reprezinta un pericol, dar daca nu ar exista amorteala ai putea ramane asa mult si bine, iar circulatia deficitara ti-ar afecta permanent celulele nervoase.
Daca ti-ai ascultat corpul si ai schimbat pozitia, lucrurile revin la normal in scurt timp, fiindca impulsurile nervoase reincep sa circule corect.

Tratamente naturiste pentru durerile de picioare
 

Dar pana sa-si revina complet, nervii trec printr-o perioada de refacere, timp in care furnicaturile devin mai grave. Ajunge sa-ti atingi cu un deget membrul amortit si simti cum de la acel loc pleaca valuri de furnicaturi.
Adauga un comentariu