Boli si tratamente

Ai ochii si mainile umflate? Esti mereu obosit? Iata ce poti pati!

Publicat: 27 oct. 2014
7
Umflarea ochilor, a fetei sau a mainilor si lipsa de energie pot fi semn ca nu consumi suficiente proteine.
Proteinele sunt o parte esentiala din structura fiecarei celule din organism si reprezinta aproximativ 15% din greutatea corporala. Proteinele contribuie la numeroase functii ale organismului, de la furnizarea de energie la formarea de tesut muscular, de la mutarea unor molecule dintr-un loc intr-altul la descompunerea toxinelor si la repararea oaselor.

Cele mai bune 6 alimente bogate in proteine 

Iata sapte moduri prin care organismul te atentioneaza ca nu primeste suficiente proteine:
1. Ochi umflati. Deficitul de proteine poate scadea cantitatea de plasma din sange, cauzand umflarea pleoapelor.
2. Umflarea fetei. Poate fi rezultatul inflamarii glandelor salivare (glande parotide) din cauza unui dezechilibru intre proteine si carbohidrati.
3. Umflarea mainilor. In afara fetei, lipsa de proteine poate duce si la umflarea mainilor, din cauza ca in lipsa proteinelor, corpul retine apa.
4. Subtierea parului. Cand nu primeste suficiente proteine, corpul in modul de ”conservare” si nu mai trimite proteine importante pentru hranirea parului si a unghiilor.

ATENTIE! Excesul de proteine este la fel de nociv ca si fumatul! 

5. Piele uscata si iritatii. Lipsa de proteine poate duce la deshidratarea pielii si la aparitia iritatiilor. De asemenea, vei fi mai predispus arsurilor solare si infectiilor pielii daca nu primesti suficiente proteine.
6. Minte in ceata. Nivelul optim al glucozei in sange este responsabil pentru atentie. Cand proteinele lipsesc si nivelul glucozei este ca un montagne russe o sa te simti ametit si nu o sa te poti concentra. De ce? Pentru ca nu ai destui carbohidrati care sa iti alimenteze creierul. Proteinele din mancare ajuta la eliberarea carbohidratilor treptat, care te mentin energic pe toata perioada zilei. Daca te bazezi doar pe biscuiti sau paine vei avea doar un „boost” scurt de energie urmat de ceata, potrivit doctorulzilei.ro.

Beneficiile dietei bogate in proteine 

7. Letargie. Daca te simti extrem de obosit, fara energie, e semn ca ai o lipsa de proteine.
Cate grame de proteine ar trebui sa consumi zilnic. In medie, alimentatia unui barbat adult trebuie sa contina 50 de grame de proteine pe zi, in timp ce alimentatia unei femei ar trebui sa fie compusa din 46 de grame de proteine. Pe de alta parte, un baiat adolescent necesita 52 de grame de proteine pe zi, pentru ca are musculatura in formare, in timp ce un copil ar trebui sa consume doar 10 grame. Pentru un calcul mai exact al aportului de proteine pe zi, poti sa tii cont de urmatoare regula: la fiecare 9 kilograme este nevoie de 8 grame de proteine.Adauga un comentariu