National

Ai pamant? Iata o idee de afaceri care te va ajuta sa obtii un profit bun

Publicat: 07 sept. 2014
1

Fructele exotice, cum ar fi goji sau aronia, se coc si la noi. Fermierii au renuntat la culturile obisnuite in favoarea acestora, pentru ca s-au adaptat la clima noastra si aduc un profit bun.

Asa ca in magazine gasim dulceata de goji autohtona si siropuri din alte fructe exotice. Iar in loc de afinata, exista unii romani care beau un pahar de „gojiata„, o tarie din fructe tibetane, cultivate acum si in Romania.

Citeste si O „afacere” de 1.000 de dolari pe ora. La 26 de ani castiga acesti bani din bucataria

La o aruncatura de bat de Bucuresti, in Crevedia, fructele exotice se coc sub soarele de la noi. Un fermier a reusit sa aclimatizeze aronia. „E un afin canadian si avantajul este ca poate ramane in arbust pana se usuca. Nu se strica niciodata. Ca afinele, sunt putin mai dulci, se fac din ele siropuri, dulceturi”, explica Marin Constantin, producator fructe exotice.

Aronia contine o cantitate mare de vitamina P, care ajuta la asimilarea vitaminei C in organism si ajuta sistemul circulator.

Dintr-o pepiniera s-au vandut in ultimii ani mii de tufe de aronia. Semn ca plantatiile au inceput sa apara si la noi. Plata devine productiva abia din anul al treilea. Asadar, in curand am putea avea si noi in magazine dulceata de aronia, produsa in Romania.

Citeste si La 23 de ani si cu o idee ciudata de afaceri, a primit 13 milioane de dolari ca sa o puna in

Un alt fruct exotic, goji, numit si fructul tineretii vesnice, s-a transformat deja pentru mai multi fermieri din toata tara intr-o adevarata sursa de profit.

Pentru ca productia creste de la an la an, au aparut si dulceturile. Dar si „gojiata”, o tarie care, spun cei care au gustat-o, te unge la suflet.

In Satu Mare, fermierii au deja cereri din Ungaria, Germania si chiar Maroc, pentru produsele obtinute din goji. Culmea este ca pana si kaki, o planta care creste in zona mediteraneana, in special in Italia si Grecia, a fost aclimatizata la noi. „E ca o tomata si are un gust intre piersica si para, foarte dulce, foarte zemoasa”, spune Constantin Marin, producator fructe exotice.

Citeste si Ciobanite de succes la 21 de ani. Citeste povestea gemenelor Denisa si Daniela

Pentru ca nu avem deocamdata cantitati mari, aceste fructe au preturi piperate. Un litru de sirop de goji se vinde cu 180 de lei, iar cel de aronia cu 60 de lei.

Sursa: Pro TV

Adauga un comentariu