Magazin

Ai sanii lasati? Uite solutia!

Publicat: 10 apr. 2013
1

Este destul de greu sa acceptam transformarile care vin atunci cand anii curg peste noi sau atunci cand anumite stari sau situatii isi pun amprenta asupra corpului nostru, dar Dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician, microchirurgie reconstructiva are solutia.

Sanii sunt considerati simbol al feminitatii, al maternitatii, insa, odata cu trecerea anilor si ei isi pot modifica forma si fermitatea, disparand aspectul tanar, sanatos si….apetisant al acestora! Multe dintre femeile carora li s-a schimbat forma sanilor din diverse cauze sunt judecate dur de catre privitori. Altele, cele care doresc sa isi modifice aspectul lor cazut, sunt criticate dur de catre observatori. Unde este adevarul? De ce trebuie sa judecam? Si ce se poate face ca sanii cazuti sa isi recapete cat de cat din feminitatea care o aveau odata?

Mai intai, sa vedem care sunt cauzele care duc la modificari de forma si fermitate ale sanilor: sarcinile multiple, perioada de alaptare prelungita, variatiile in greutate, fluctuatiile hormonale sau factorii genetici afecteaza forma si fermitatea sanilor, stand la baza aparitiei aspectului de sani cazuti.

Implantul siliconic nu este prima alegere in corectarea sanilor lasati!
De multe ori auzim ”mi-as pune silicoane, pentru ca mi s-au lasat sanii” Adevarat sau nu? Consultul la medicul specialist este cel care indica tipul de interventie. Gradul de ptoza mamara impune ridicarea sau nu a sanilor cu proteze siliconice.

In esenta, daca proiectia mamelonului coboara sub santul mamar, vorbim de o ptoza destul de mare a sanilor, care nu se poate corecta decat prin lifting mamar (ridicarea sanilor prin interventie chirurgicala de repozitionare a glandei mamare).

Daca sanii nu sunt atat de lasati, astfel incat areola si mamelonul se situeaza deasupra sau cel mult in santul de sub san, atunci putem lua in discutie ridicarea sanului cu ajutorul silicoanelor. Acesta este un procedeu chirurgical prin care se introduce un anumit tip de implant siliconic care va fi plasat in polul inferior al sanului, astfel incat se va produce si “liftarea” (ridicarea) si sustinerea tesutului mamar.

Asadar, mergeti la un medic specialist, singurul care va poate lamuri care este cea mai buna solutie pentru voi! Fiti increzatoare in ceea ce va doriti!

Ce presupune operatia de lifting mamar?
Liftingul mamar este cunoscut si sub denumirea de ridicare a sanilor si reprezinta o interventie chirurgicala de remodelare a acestora prin excizia tegumentului in exces si repozitionarea glandei mamare in “buzunarul” tegumentar astfel creat!

In decursul liftingului mamar se poate remodela si areola mamara, in raport cu dimensiunile noului san. Prin indepartarea excesului de piele vor rezulta anumite cicatrici, in functie de metoda chirurgicala recomandata, de care pacienta trebuie sa aiba cunostinta si sa fie de acord cu ele. Acestea sunt in general in forma de “T” inversat, cu latura vertical dinspre areola spre santul inframamar.

Cui se adreseaza liftingul mamar
– pacientelor care au un grad de ptoza mai mare sau mai mic, cu deficit de volum glandular sau fara, dar care isi doresc aceasta interventie, fiind un aspect cu implicatii psihice profunde
– pacientelor stabile emotional si care inteleg foarte bine in ce consta interventia
– pacientelor care inteleg si sunt de acord cu tipul interventiei chirurgicale si cu faptul ca dupa aceasta interventie vor ramane cu anumite cicatrici mai mult sau mai putin vizibile.

Cum decurge interventia?
Liftingul mamar este o operatie care se desfasoara sub anestezie generala si dureaza in medie 2-3 ore. Discomfortul operator este minim, fiind prezent doar in primele 24-48 de ore sub forma unor dureri moderate in special la locul inciziilor. Uneori sunt necesare amplasarea tuburilor de dren, pentru a evita aparitia complicatiilor: hematoame, sangerari, necroze tegumentare, dehiscenta transelor de sutura, infectii etc.

Cum decurge recuperarea postoperatorie?
Vindecarea plagilor necesita timp, de aceea in primele doua saptamani contoalele vor fi periodice. In aceasta perioada se vor extrage firele de sutura. Timp de doua luni pacienta trebuie sa poarte bustiera, iar sporturile care necesita miscari ample ale bratelor sunt interzise. De asemenea si dormitul pe burta este nerecomandat. Expunerea la soare este interzisa in urmatoarele luni dupa operatie, deoarece cicatrizarea se poate face defectuos. Recuperarea in totalitate si revenirea la activitatile obisnuite, inclusiv sport, se va face in mod treptat, timp de 2-3 luni de zile.
Sursa: unica.ro

Comentarii
  • In calitatea mea de Prof. Dr. la Univ. de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, presedinte a Federatiei Romane de Chirurgie Plastica, Estetica si Recuperatorie, Director General al Clinicii Estetica Iasi, recomand o metoda simpla si la indemana oricarei femei impotriva sanilor lasati. Dragi doamne, stati cat mai mult timp in patru labe !!!

Adauga un comentariu