Sanatate

Ai voie să mergi la mare când ești însărcinată? Ce spun medicii

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai voie să mergi la mare când ești însărcinată Ce spun medicii
Dacă ești însărcinată, trebuie să știi că poți merge la mare sau la piscină.

Ai voie să mergi la mare când ești însărcinată? Ei bine, da. Iată ce recomandări fac medicii gravidelor evaluate de ginecolog, care nu au sarcini cu risc crescut.

Dacă ești însărcinată, trebuie să știi că poți merge la mare sau la piscină. În plus, înotul este recomandat pe parcursul sarcinii. Acesta îmbunătățește circulația, stimulează respirația, crește tonusul și forța musculară, arde caloriile și, implicit, ajută la menținerea greutății. Astfel că, dacă au fost respectate condițiile de intrare în apă, înotul este permis pe toată perioada sarcinii. Pe lângă faptul că este reconfortant, el ajută și musculatura paravertebrală și pelvină, indiferent de metoda de naștere, potrivit csid.ro.

o femeie însărcinată la mare
Dacă mergi la plajă, nu uita să folosești loțiune cu factor de protecție solară ridicat.

Ai voie să mergi la mare când ești însărcinată?

Da, ai voie să mergi la mare, chiar dacă porți în pântece un copil. Recomandat este să te expui la soare până la ora 10 și după ora 17. Mai mult, este important să folosești loțiune cu factor de protecție solară (minimum 30 SPF pentru corp și minimum 50 SPF pentru față).

Ideal este să nu te expui direct la soare, ci sub umbrelă. Chiar dacă razele UV se găsesc și la umbră, intensitatea acestora este mai mică. Pe timpul zilei, deplasarea trebuie să se facă cu capul acoperit și purtând haine cât mai lejere (perfecte sunt cele din bumbac).

În ceea ce privește intrarea în apă, aceasta se poate face, doar dacă nu creează disconfort. De asemenea, este permisă și intrarea în apa unei piscine. Chiar dacă aceasta conține clor, nu este periculoasă nici pentru mamă și nici pentru bebeluș. Recomandat este să te orientezi spre acele piscine care respectă normele de igienă impuse de autorități, deoarece infecțiile în sarcină pot fi periculoase. Trebuie să fii atentă și la apa mării, pentru că, în perioadele aglomerate, și aceasta poate conține bacterii. Cele mai întâlnite bacterii sunt E.coli, așa că evită să te aventurezi în larg, în acele perioade, dacă ești însărcinată.

Totodată, temperatura ideală a apei, care nu creează disconfort, este de 24-26 de grade Celsius. Atunci când apa este rece, poate determina apariția durerilor pelvine, a contracțiilor uterine și a sângerărilor.

Nici apa fierbinte nu este recomandată, deoarece creează vasodilatație, fapt ce duce la modificări vasculare în tot corpul. Astfel că, trebuie să eviți sauna, băile termale, dușurile sau băile fierbinți.

o femeie însărcinată la mare
Este permisă și intrarea în apa unei piscine.

Înotul este permis în sarcină?

Da, înotul este chiar indicat, deoarece te ajută să fii în formă și să îmbrățișezi modificările aduse corpului tău. Spre deosebire de exerciţiile de aerobic, înotul nu creşte temperatura corpului, cu condiția ca apa din bazin să nu depășească 32 de grade Celsius.

De asemenea, pe lângă înotul propriu-zis, ar fi bine să faci și câteva exerciții fizice în apă. Acestea ajută la reducerea presiunii exercitate pe articulaţii, antrenează musculatura lombară şi, foarte important, pe cea pelvină. Înotul este un exercițiu excelent de practicat în sarcină, deoarece apa contribuie la susținerea greutății, de mare ajutor în ultimul trimestru de sarcină.

Nu uita să te hidratezi și să bei 2-3 litri de apă pe zi. În plus, ai grijă să mănânci fructe și legume spălate foarte bine și să îți igienizezi mâinile cu apă și săpun.

Nu în ultimul rând, stai departe de zonele aglomerate și păstrează distanța socială. Totodată, alege să te plimbi seara pe malul mării, alături de parternerul tău.

o femeie însărcinată la mare
Înotul îmbunătățește circulația, stimulează respirația, crește tonusul și forța musculară, arde caloriile și, implicit, ajută la menținerea greutății.
Adauga un comentariu