Eveniment-Social

AICI s-a rasturnat carul cu nesimtiti! – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 mai 2011

@ O firma angajata de primarie sa realizeze lucrarile la Podu de Piatra blocheaza traficul intr-una dintre cele mai circulate intersectii din Iasi, de aproape doua saptamani @ In unele zile, la locul lucrarii nu se prezinta nici un muncitor, iar atunci cand firma se hotaraste sa se apuce de treaba, trimite doar trei angajati, care se impiedica reciproc

Una dintre cele mai aglomerate intersectii din oras este blocata de incompetenta autoritatilor. Zona Podu de Piatra s-a transformat, in doar cateva zile, in cosmarul miilor de soferi care sunt nevoiti sa se indrepte spre Gara Internationala Nicolina. De aproape doua saptamani, trei muncitori, cu un pickamer si cu doua lopeti, se chinuie sa reabiliteze podul. Oficial, se fac lucrari de hidroizolatie a podului. De doua saptamani insa, s-a decapat doar stratul de asfalt si s-au descoperit rosturile podului.
Ieri, nesimtirea autoritatilor a atins apogeul. Aceiasi trei muncitori scobeau asfaltul pe a doua banda de mers. In consecinta, circulatia dinspre Alexandru cel Bun spre Gara Nicolina s-a desfasurat ieri pe o singura banda, si aceea pe linia de tramvai. Reporterii BUNA ZIUA IASI au atras atentia reprezentantilor primariei despre modul in care se freaca menta pe pod. De fiecare data, in ultimele doua saptamani, acestia au spus ca „se lucreaza”.

Cosmarul a debutat intr-o vineri 13 (mai)

Lucrarile de hidroizolatie a podului au inceput pe 13 mai, cand un echipaj al SC Citadin SA a decapat prima banda de mers. Nici cei mai experimentati soferi nu banuiau ce surprize le pregateste municipalitatea. Astfel, banda proaspat decapata a fost ingradita cu popice de fier, iar reprezentantii primariei au spus ca „lucrarile” vor dura maxim doua saptamani. „Vrem sa profitam de vremea frumoasa si sa continuam reabilitarea podului. Anul trecut s-a facut doar pe o jumatate, acum continuam lucrarile si pe cealalta parte. Citadin se va ocupa de decapare si asfaltare, iar o alta firma va realiza lucrarile de hidroizolatie. Speram ca in doua saptamani sa finalizam lucrarea, dar asta in functie de vreme”, declara la acea vreme Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei.

O saptamana mai tarziu s-au apucat de treaba (20 mai)

Timp de o saptamana, respectiv pana pe 19 mai, santierul din Podu de Piatra a fost pustiu. Pana si popicele cu care acesta era ingradit au fost doborate de soferii satui sa mearga bara la bara in fiecare zi. „Nu se lucreaza pentru ca ploua si este umezit stratul suport. Nu se poate lucra la hidroizolatie pana nu se usuca”, s-au scuzat aceiasi oficiali ai primariei.
A doua zi, pe 20 mai, au aparut si cei trei „Doreli” de la Rexpod, firma catre care municipalitatea a incredintat lucrarea. Inarmati cu un aparat de mixat kitul pentru rosturile podului, cu un pickamer si doua lopeti, ei mai mult au incurcat traficul decat au facut treaba.

Cinci zile mai tarziu, cosmarul „rezista” (25 mai)

Peste numai cinci zile, santierul din Podu de Piatra arata ca la inceput. Nici macar cei trei muncitori, in mainile carora municipalitatea a incredintat un contract de 90 de mii de lei, nu mai erau de gasit. Intr-un final, au aparut, dar lucrarile nu au avansat prea mult. Evident, in acest timp, soferii au circulat bara la bara, printre claxoane si injuraturi, printre popice si cei trei muncitori. „Angajatii firmei care executa aceste lucrari au inceput sa lucreze de azi (25 mai – n.r.). In functie de vreme, speram sa finalizam acea portiune in maximum doua saptamani. Nu s-a intervenit pana acum decat la decaparea asfaltului si la pregatirea santierului”, declara atunci Sebastian Buraga, actualul purtator de cuvant al primariei.

26 mai – cosmarul se transforma in infern

Cosmarul rutier din Podu de Piatra a atins ieri cote inimaginabile. Cele trei benzi de mers inspre Gara Internationala Nicolina au fost restranse la una singura, din cauza extinderii lucrarilor de hidroizolatie a podului. Astfel, singura cale de acces pentru miile de autovehicule care tranziteaza zilnic zona a fost ieri linia de tramvai. Problemele legate de trafic vor continua si in urmatoarele zile, mai ales ca sefii primariei, cei care au comandat lucrarea, nici nu-si bat capul sa le execute mai repede. Aceiasi trei muncitori lucrau pe santierul de pe pod. In toamna anului trecut, reprezentantii acestei firme au executat lucrari pe o jumatate de pod, iar acum reabiliteaza sensul de mers spre Gara Internationala Nicolina. Oficialii firmei Rexpod SRL nu au putut fi contactati in cursul zilei de ieri, iar cei ai primariei au promis ca „se lucreaza”. Cine stie pana cand…loading...

Comentarii
  • Ba voi sunteti tembeli rau de tot . Cum ati vrea sa se faca lucrarea asta ? Hidroizolatia la un pod necesita cateva etape . Decopoertarea asfaltului , scoaterea vechii izolatii , tratarea rosturilor , asternerea armaturilor , turnarea sapei de beton , a betonului de egalizare , a binderului si a uzurii . Toate acestea nu se fac cat ai bate din palme , necesita timp pentru fiecare etapa deoarece betonul trebuie sa ajunga la faza de maturitate , adica sa se usuce . Da , ce imi bat eu capul cu niste natarai ********** care oricum nu au alt interes decat santajul !

  • bai niculae cap de creta….nu neaga nimeni etapele ce le randuiesti tu mai sus. Ideea era ca asemeni santierului de acolo, la multe alte lucrari in tara asta se „bate apa in piua”, iar in acte sunt trecute ele alte prostii….. doar cu scopul de a umfla facturile. Daca nemtii ar fi lucrat in ritmul asta si dupa capul matale, Germania nu era gata nici in ziua de azi si probabil ca s-au descotorosit de oameni ca tine. Alt exemplu dupa cum zici tu….gara Iasi, chiar crezi ca le-au trebuit 20 de ani pentru ea? Iti spun eu ca doar pt a fura prin acte au intins-o atata. Intr-o tara civilizata si cu oameni normali se faceau 3 gari nu una. Asa ca….. Mucles!

  • wai niculaie bag **** in g.u.ra. m.at.ii ce sa se usuce ce beton ???k ei nu au turnat beton ei freak menta de 2 spatamini esti un prost care lucreaza lafirma repsectiva sa iti dau la m.u.i.e de dimineatza k s aiti mearga bine

  • Mai fratilor … am trecut in aceste 2 zile de cateva ori pe acolo…. e beleaua de pe lume…. Nu va mai injurati degeaba…. lucrarea trebuie facuta alt fel… cand au blocat prima banda se putea circula lejer deoarece mai erau 2 …. acum au blocat 2 benzi…. nu se mai circula deloc… TREBUIA BLOCATA PRIMA BANDA… FACUT TOT CEEA CE SPUNE NICULAIE MAI SUS…. DAT DEUMUL CIRCULATIEI PE PRIMA BANDA …. APOI BLOCATA A DOUA BANDA… S.A.M.D sOLUTII EXISTA… PACAT CA NU EXISTA BUNAVOINTA…

  • bai baieti nu va mai certati ca vine a primarie domnul doctor CIUHODARU care va trata toate metehnele orasului !haide CIUHO 1

  • mai niculaie, ori esti de la firma ce lucreaza, ori esti dus……
    in cazul din urma, e vai de capul tau si a romanului ce crede in ineptiile tale despre lucrari si betoane.Si asta, in conditiile in care , al ce se zice ca e director tehnic, la primarie, a declarat ca in 2 saptamani gata, se termina lucarile si declaram rezbel americanilor……Dar,vremea a tinut cu muncitorii, si cu berea rece, dar mai ales cu maharii si excursiile ….
    trai neneaca niculaie taica.pa.

Adauga un comentariu