Actualitate

Aici si-a ascuns averea fabuloasa directorul unei institutii din Iasi. Acesta invarte zeci de milioane de euro – FOTO

Publicat: 08 dec. 2015

@ Un director al unei institutii iesene si-a ridicat la marginea Iasului, intr-un loc ferit de ochii curiosilor, o locuinta de toata frumusetea @ In mediul politic este o prezenta destul de discreta, in ciuda functiei pe care o ocupa @ Din salariul de bugetar isi permite excursii in zone exotice ale lunii

Este unul din cei mai controversati directori ieseni. A ajuns pe un post de director la o autoritate regionala si controleaza tot ceea ce se intampla in judetele Moldovei. Chiar si in aceste conditii, este o prezenta discreta si putini ieseni stiu amanunte despre activitatea lui. Ovidiu Mugurel Laicu, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, la o prima vedere nu se numara printre cei mai instariti sefi de institutie din Iasi. Insa, asta nu l-a impiedicat sa-si ridice o locuinta de toata frumusetea intr-o zona de la marginea Iasului. Locuinta sefului de la Drumuri a fost ridicata in Hlincea, comuna Ciurea, intr-o zona aflata foarte aproape de confluenta cu satul Visan, comuna Barnova. Chiar daca accesul se face destul de usor de la oras, nu prea multa lume stie ca in acea parte a satului locuieste directorul unei autoritati regionale iesene.

Casa ridicata de Ovidiu Laicu a fost construita pe un nivel cu mansarda, iar curtea este una impunatoare. Casa familiei Laicu a fost ridicata spre capatul strazii Stefan Cortez, intr-o zona neasfaltata inca, unde nu sunt prea multe locuinte impozante. Pe poarta casei lui Laicu nu apar detalii despre proprietari. Directorul de la Drumurile Nationale a aratat ca locuinta de la Ciurea nu este una spectaculoasa si ca totul are legatura cu mostenirea de la parinti. „Locul este mostenire de la parinti, iar casa a fost ridicata in trei-patru ani de zile. Am si o bucata de teren acolo, casa este de lemn si a fost modernizata in timp. Am pastrat fundatia de la casa parinteasca, casa are un etaj si i-am facut o mansarda. Sunt un om corect si nu vreau sa ma laud. Este ridicata pe munca mea”, a mentionat Ovidiu Laicu.

In plus, in declaratia de avere, Ovidiu Mugurel Laicu a aratat ca mai detine si un teren de 800 metri patrati, dobandit in urma drepturilor succesorale, dar si un apartament in zona Nicolina, de 52 metri patrati. Si la capitolul autoturisme, Laicu detine un Fiat Albea, insa a fost vazut conducand si un alt gen de masina, dupa cum spun oamenii din zona, mai precis un Hyundai. Seful de la Directia de Drumuri Nationale a mentionat ca mai detine un depozit de 5.000 de dolari deschis la CEC Bank. Cu toate acestea, Laicu are si un credit de 10.000 euro, contractat in anul 2007. Anul trecut, ca director la DRDP Iasi, a incasat putin peste 108 mii lei, in timp ce sotia sa, ce lucreaza tot in administratia publica, a ridicat circa 23.000 lei.

Excursie in Coreea

Laicu a preferat de cele mai multe ori sa nu iasa in evidenta cu aproape nimic. Putina lume stie insa ca acesta a plecat recent in Coreea de Sud, la o conferinta legata de drumuri. Si culmea, el a acceptat sa plateasca toate costurile legate de deplasare si cazare. Surse din PSD Iasi au aratat ca intalnirea a avut loc luna trecuta, iar Laicu s-a numarat printre participanti. Curios de unde seful de la Drumuri a avut atatia bani, cand in declaratia de avere se da sarac. Ca un fapt divers, in toata aceasta perioada, masina sa a fost lasata in fata blocului din Nicolina. Trebuie precizat ca actuala conducere a Corpului de Control din cadrul Ministerului Transporturilor a initiat o actiune la sediul Directiei de la Iasi. Se pare ca s-au constatat in institutie o serie de nereguli, ce au ajuns la urechile ministrului, iar acesta a decis sa ia masuri.

Comentarii
  • sa-ti fie de bine ! Cred ca toata lumea si-a dat seama ca e doar un articol de intimidare … asa procedeaza astia … comanda un articol la BZI daca vor sa intimideze. Pe cine ai suparat din administrate Mugurele ?

  • Angajați-vă jurnaliști adevărați dacă vreți să fiți luați în serios. Asta e știre? Are și omul o casă care e chiar rezonabilă, niciun fel de palat, iar voi scrieți gen tabloid. Felicitări, sunteți grozavi domnilor. Mă înclin în fața deșteptăciunii dvs.

  • mamă, dar ce mare a fost suprafata fundatiei casei parintesti. Pina acum nu am stiut ca o casa la tara se facea pe 200 mp.
    ce cinstit si muncitor directorul….

    • Ma tu ne minti,ai tu aici 200 mp?Nu cred ca amprenta e mai mare de 100m.p. Da tu la Negresti la ma-ta cam cati metri avea chilerul ala unde ai fost avortat?

Adauga un comentariu