News Flash:

Ajutoare pentru incalzire

11 Octombrie 2008
1992 Vizualizari | 2 Comentarii
Ajutoare pentru incalzire
In aceasta iarna, iesenii cu venituri modeste vor beneficia de sistemul de acordare a ajutoarelor pentru incalzire. Acestea vor fi acordate prin compensare procentuala, in functie de venitul mediu net pe fiecare membru de familie si de valoarea efectiva a facturii la energia termica, indiferent de modul de facturare pentru care beneficiarii au optat. Familiile cu venituri mici beneficiaza in acest anotimp de ajutoare pentru incalzire, daca nu castiga mai mult de 615 lei pe luna de persoana. Iesenii trebuie sa depuna formularele completate la asociatiile de proprietari sau la centrele de incasare ale Centralei Electrice de Termoficare Iasi si trebuie depuse la furnizori pana pe data de 15 octombrie. Furnizorii trebuie sa depuna formularele la Directia de Asistenta Comunitara pana la data 25 octombrie. "Conducerea CET Iasi avertizeaza ca iesenii care dau declaratie in fals privind componenta familiei sau nivelul veniturilor risca inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda ", a declarat Didi Melinte, director la CET Iasi SA. Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda lunar, la cererea titularului, pe baza documentelor doveditoare privind componenta familiei si a declaratiei pe propria raspundere privind veniturile realizate de membrii acesteia in luna anterioara depunerii cererii, insotita de actele doveditoare, respectiv cartea de identitate si cerere tip in care se solicita ajutorul pentru incalzirea locuintei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

ionescu  | #44909
Sistemul centrlizat este cel mai efficient si economic daca se respecta :
- Principiul avut la justificarea constructiei termocentralei - utilizarea energiei termice reziduale pentru consumul urban, energie termica care nu are inglobata cota de combustibil .
- alocarea cotei de combustibil numai pentru energia termica preluata de la priza turbinei - ANRE Bucuresti impune cota de cobustibil pentru toata energia termica produsa, rezultind un cost mai redus la energie electrica si mai scump la energia termica.
- adaptarea instalatiilor de la CET II pentru consum de lignit
- legiferarea unui cost redus pentru gazul natural extras din Rominia utilizat pentru producerea energie termice pentru populatie , atit in sistemul de termoficare cit si pentru centralele termice de apartament , scara sau cvartal.
- stabilirea unor cote de cosum de gaze naturale functie de zona climaterica si in cantitati care sa motiveze reabilitarea termica a cladirilor.
- inventarierea suprafetelor generatoare de caldura conforma cu legile termotehnicii . a producatorilor si normelor europene..
- elaborarea unui program comun pentru defalcarea consumului prin repartitoare care sa stopeze facturarile aberante de energie termica. Programul poate fi utilizat si de asociatiile de propietari care solicita acest lucru.
- stabilirea unui cost redus pentru energia electrica utilizata de pompe de caldura sau alte instalatii de producere a energiei termice moderne (incalzire prin infrarosu, incalzire cu acumulare , etc)
-stimularea prin sistemul de taxe al instalatiilor care produc togtal sau partial energie din surse regenerabile si anume :.
Creditare prin imprumuturi cu dobanda subventionata.
Programe privind energia din surse regenerabile.
Deducerea din cuantumul veniturilor impozabile a unei cote de 40% din investitie..
Creditare prin impozitul asupra venitului .
Reducerea valorii de impozitare a cladirii de condomeniu sau a apartamentelor cu valoarea investitiei in sistemul de incalzire-ventilatie-climatizare bazat pepompe de caldura si energie solara..
Acordarea de catre Fondul de Investitii pentru Locuinte, de iprumuturi cu dobanda de 1%, 3% sau 6%, in functie de venitului celui creditat .
Dobanda de 4% la imprumuturi pentru realizarea de sisteme a producerii energie termice si electrice cu instalatii tip pompe decaldura , solare , EMB .
Introducerea tehnologiei moderne este sustinuta de facilitatile : :
- Producatorul de energie " curata " primeste o suma suplimentara de pana la 42 euro. / Mwh
- Fondul de Mediu finanteaza cu pana la 20 milioane lei proiectele operatorilor economici si ale primariilor.
Administratia fondului pentru Mediu finanteaza proiectele de valorificare a surselor regenerabile de energie (eoliana, solara,geotermala, biomasa, microhidrocentrale).
Fondul de Mediu suporta in proportie de 50% costurile eligibile ale proiectelor pentru agentii economici si 60% pentru autoritatile locale.
- respectarea grosimii izolatiilor conform ordinului 91 ANRSC si a regulamentului de furnizare a energie termice care trebuia intocmit din 2007.
- montarea de module termice la fiecare scara - se reduc pierderile de energie termica si permite la instalatiile prin distributie pe orizontala consumul individual de energie termica pentru incalzire .
- montarea de grupuri de cogenerare pe gaze naturale la fiecare punct termic care reduce dependenta de carbune si alocarea incorecta a combustibilului metan pentru cele doua produse , energie electrica-energie termica. Energia electrica se va utiliza pentru consumurile interne si furnizata directa ( iluminat stradal ), economia asigura salarizarea a 200 de persoane.

- accesarea de fonduri europene sau din alte surse nerambursabile pentru introducerea de tehnologii noi( cogenerare pe gaz natural, pompe de caldura, celulule de combustie , energie solara, etc) Este absurd si neproductiv sa utilizezi combustibil vara pentru energie termica cind se pot folosi alte surse (solara , pompe de caldura, etc) .
- reabilitarea termica a blocurilor care reduce consumul de energie termica cu 30-40%, reabilitare care sa aiba incluse cimpuri de captare pentru energie solara utilizata de instalatii fodovoltaice ,termice, pompe de caldura.
-modificarea distributiei de pe verticala pe orizontala cu punctul de racord dotat cu contor de energie termica la intrarea in apartament.
- acordarea de inprumuturi fara dobinda pentru reabilitarea termica , Costul lucrarilor pentru persoanele cu ajutor de caldura fa fi suportat de municipalitate care va platii ajutoare mai mici datorita economiilor de energie termica la incalzire.
- functionarea in paralel a sistemului de termoficare cu distributie contorizata pe apartament cu centrale termice locale, ceea ce elimina una din divergentele locatarilor de a avea incalzire in afara programului de furnizare , sau in perioadele de intrerupere impuse de unii locatari din motive de economie.
-Implicarea societatii civile in analiza corecta si tehnica a masurilor care sa conduca la reducerea costului energie termice si electrice din cosul consumatorului .
Locatarii din condomenii trebuie sa fie convinsi ca sistemul de termoficare centralizat la nivel urban, cvartal sau scara este cel mai optim din punct de vedere tehnico- economic, la o evaluate si realizare corecta a conditiilor de proiectare, exploatare, modernizare, utilizare.
.
aurel  | #44910
online de ce nu se pot completa cererile?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3076 (s) | 22 queries | Mysql time :0.191614 (s)