News Flash:

Ajutoarele pentru incalzire vor fi mai mari

2 August 2004
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
•Un numar de aproximativ 26 mii de ieseni vor beneficia de ajutoare financiare pentru incalzirea locuintei •Vor fi introduse bonuri valorice pentru a usura acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor

Cuantumul ajutorului pentru incalzirea locuintei cu energie termica furnizata in sistem centralizat au fost majorate cu 12 la suta, in raport cu cresterea pretului la gigacalorie de la 800 mii lei, la 896 mii lei. Limita minima creste de la 240 mii lei, la 270 mii lei, pentru familiile si persoanele singure care folosesc energie termica in sistem centralizat, in timp ce limita maxima se majoreaza de la 1,65 milioane lei, la 1,855 milioane lei. Sumele de ajutor pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale se majoreaza cu 17 la suta pentru lunile noiembrie-decembrie 2004 si cu 39 la suta pentru perioada ianuarie - martie 2005. Limita minima creste de la 104 mii lei la 125 mii lei, iar limita maxima creste de la 830 mii lei, la 1.010.000 de lei. De asemenea, cuantumurile ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri se majoreaza cu 23 la suta, astfel incit limita minima va creste de la 350 mii lei la 430 mii lei, iar limita maxima de la 1,75 milioane lei, la 2,15 milioane lei. Pana la 15 august, in cadrul fiecarei Directii de Dialog, Familie si Solidaritate Sociala va fi infiintata o linie telefonica speciala pentru informarea potentialilor beneficiari. Noutatea in acordarea ajutoarelor de incalzire este introducerea bonurilor valorice ca forma simplificata de plata a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei. Aceste bonuri sunt documente cu regim special, prevazute cu elemente de securizare, tiparite in doua culori distincte, dupa tipul de incalzire utilizat. Anul trecut, in municipiul Iasi, 26 mii de familii au beneficiat de ajutoare, iar anul acesta se preconizeaza ca numarul lor va fi aproximativ egal cu cel de anul trecut. "Bonurile valorice sunt date in functie de venitul pe membru de familie, iar anul acesta cred ca vor fi tot atatea persoane care vor primi ajutor pentru incalzire ca si anul trecut", a declarat Constantin Ciofu, directorul Uzinei de Furnizare a Energiei Termice, (UFET). In privinta persoanelor debransate de la sistemul de incalzire din cauza imposibilitatii de plata a facturilor, acestea ar putea beneficia de ajutorul pentru incalzire daca ar reveni la sistemul de termoficare, dar nu inainte de a-si achita datoriile. "Sunt unele familii care nu au platit facturile pentru energia termica inca inainte de anul 1998 si nu putem ajuta chiar toti lenesii din municipiul Iasi, asa ca acestia trebuie sa-si plateasca datoriile din urma, daca vor sa beneficieze de serviciile noastre", a declarat Constantin Ciofu.
Ana-Maria CHITIGA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014477 (s)