News Flash:

Ajutor pentru elevii supradotati din familii sarace

13 Iunie 2007
961 Vizualizari | 0 Comentarii
• Unul dintre cele mai ambitioase proiecte pilot care se adreseaza copiilor supradotati proveniti din familii sarace a fost lansat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi • Prin proiectul "Centrul de zi specializat pentru copiii supradotati care provin din familii cu risc social din municipiul Iasi si comunele limitrofe", se urmareste crearea unui mediu propice dezvoltarii intelectuale a acestor copii, fiindu-le oferite conditii exceptionale de studiu si joaca, totodata asigurandu-li-se masa si transportul
Deoarece primul proiect in ceea ce priveste crearea unui mediu de sustinere a copiilor supradotati proveniti din familii cu venituri foarte mici, si anume Modulul de Excelenta, nu s-a dovedit a fi suficient de cuprinzator in a acoperi nevoile acestora, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi a lansat, in acest sens, un nou proiect. De data aceasta proiectul este mult mai ambitios si se adreseaza unui numar de 30 de copii supradotati sau cu aptitudini speciale. Daca la primul proiect, lansat in urma cu doi ani tot de catre DGASPC Iasi, au beneficiat 18 copii supradotati, insa fara a se putea asigura si o masa sau consiliere de specialitate, noul proiect le include si pe acestea. Astfel, prin proiectul "Centrul de zi specializat pentru copiii supradotati care provin din familii cu risc social din municipiul Iasi si comunele limitrofe" se va oferi o paleta diversificata de servicii, precum: servirea unei mese calde la pranz, activitati educationale si recreative, consiliere de specialitate, fie pentru copiii beneficiari sau pentru membrii familiilor. Initiativa care a condus spre crearea acestui proiect a avut la baza ideea de a oferi copiilor cu un potential intelectual deosebit ocazia valorificarii acestuia, in conditiile unui cadru familial afectat de saracie, neglijenta sau viciile parintilor. Copiii supradotati care vor beneficia de noul proiect provin atat din municipiu cat si din judet, fiind elevi in clasele I-VIII. Acestia au fost selectati de catre specialistii DGASPC in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean pe baza unor criterii stricte ce au presupus sustinerea mai multor examene. "Prin serviciile oferite in centrul de zi nou creat, copiii din comunitatea urbana ieseana si din comunele limitrofe vor beneficia de un mediu social si educational propice pentru valorificarea cu succes a potentialului lor. Copiii vor beneficia de serviciile unui personal specializat care va avea drept scop crearea unui mediu familial, social, educational care sa permita asigurarea conditiilor materiale, psiho-sociale si educationale necesare dezvoltarii normale din punct de vedere fizic si intelectual. De asemenea, facilitarea integrarii sociale prin oferirea de servicii personalizate, orientate pe nevoile specifice fiecarui copil, educarea si socializare intr-un mediu socio-educativ orientat pe satisfacerea nevoilor lor, cresterea gradului de adaptare sociala a copiilor dezavantajati social care provin din familii cu risc social", a declarat Eliza Chirica, purtator de cuvant al DGASPC Iasi. Cei 30 de copii vor putea frecventa centrul de zi si pe perioada vacantei de vara, beneficiind de toate facilitatile mentionate. Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana prin programul Phare 2004-2006. Valoarea proiectului se ridica la suma de 115.500 Euro. Din fondurile Phare s-a asigurat suma de 92.400 Euro, iar restul de catre Consiliul Judetean Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1945 (s) | 24 queries | Mysql time :0.076197 (s)