National

Ajutor pentru un artist. Isi intretine cei 5 copii cu ajutorul icoanelor pictate

Publicat: 31 ian. 2016

Povestea lui Daniel Deaconu este una care indeamna la speranta. Barbatul locuieste alaturi de sotia sa si cei cinci copii in localitatea constanteana Cogealac.

O boala care deocamdata nu si-a gasit leac il face pe Deaconu sa fie aproape imobilizat. Singura modalitate prin care mai poate sa faca rost de un ban pentru a hrani cele 7 guri din casa sunt icoanele pe care le picteaza pe lemn. Daniel Deaconu este un artist autodidact. Pasiunea lui pentru arta si credinta l-au facut sa puna deoparte cate un lemn destinat focului si sa picteze pe el adevarate opere de arta, scrie Constanta News.

Barbatul spune ca este ajutat de baiatul mijlociu, dar cu arta nu poti sa faci multi bani, mai ales daca locuiesti intr-o comuna situata la 50 de kilometri de Constanta.

Ultima lucrare a lui Daniel Deaconu este “Cina cea de taina”. Este cea mai mare de pana acum. Pictura pe lemn va avea 62×30 cm, dar omul este convins ca nu va avea cui sa o vanda atunci cand va fi gata. Intr-un apel disperat, artistul spune ca e dispus sa faca un schimb cu cineva care poate sa-i ajute familia.

Cei care isi permit sa ofere o speranta familiei pot sa sune la numarul de telefon 0241.769.655. Familia Deaconu locuieste in comuna Cogealac din Judetul Constanta, pe strada Campului, nr. 25.

Dan Deaconu a declaratca are mare nevoie de lemne de foc, dar si copiii s-ar bucura de haine sau incaltaminte pentru a merge la scoala. Cei cinci copii sunt Larisa (5 ani), Robert Cristian (7 ani), Gabriel (10 ani), Laurentiu (14 ani) si Alexandru (17 ani).loading...

Adauga un comentariu