Economic Local

Ajutorul de minimis pentru susținerea crescătorilor de tomate se poate solicita până în aprilie

Publicat: 17 feb. 2020

Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului „tomate în spații protejate” continuă și în anul 2020. Termenul limită de înscriere în program este 15 aprilie 2020, iar termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie 2020, inclusiv. Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Ca element de noutate, în anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza de către reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură județene și, respectiv, de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la Primăria localității respective.
Principalele modificări pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătățirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producția autohtonă.
Pentru a avea siguranța că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să dețină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare.

Ieșenii sunt invitați să propună proiecte menite să dezvolte afacerile din regiunea Nord-Est

În această perioadă, ieșenii sunt invitați să contribuie cu propuneri pentru proiectele finanțate cu bani europeni. Până pe 28 februarie 2020, echipele ADR Nord-Est vor fi prezente în fiecare județ din regiune în cadrul unor evenimente de consultare publică dedicate stabilirii viitoarelor priorități de finanțare pentru mediul privat, în perioada 2021-2027. Evenimentul va fi organizat la Iași pe data de 27 februarie 2020, la Universitatea „Gheorghe Asachi”.

Adauga un comentariu